Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energienota 110 euro hoger

door Els Werkman Leestijd: 1 minuut

De energierekening zal ongeveer 110 euro hoger uitvallen, vermoedt energieleverancier Nuon. Per juli zullen de prijzen flink oplopen door de stijgende prijzen van gas, steenkool en olie. Die verwachting komt overeen met ons eerdere nieuwsbericht dat de prijzen flink zullen stijgen.

Energieleverancier Nuon geeft aan dat een stijging van 110 euro op jaarbasis te verwachten is. Nuon wijst hierbij echter niet op de onrust in het Midden-Oosten en de kerncentrales, maar naar de aantrekkende wereldeconomie.

“De prijzen gaan vooral omhoog vanwege de aantrekkende economie in bepaalde delen van de wereld. Daardoor neemt de vraag naar grondstoffen toe en stijgen de prijzen”, reageert een woordvoerder van Nuon in de Telegraaf.

Andere grote energieleveranciers als Essent en Eneco willen nog niets kwijt over de prijsstijgingen. Het bericht van Nuon onderstreept de berichten op Gaslicht, waarin we wijzen op de oplopende energieprijzen door de ontwikkelingen in de wereld. In dit artikel leest u meer over de achtergronden.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.