Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Gaslicht zet de laatste energieveilingen weer op een rij

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Twijfelt u of het voordeliger is om over te stappen via een Energieveiling of een Energievergelijker? Wij hebben weer het aanbod van de laatste energieveilingen vergeleken met de voordeligste contracten op dat moment op Gaslicht.com. Opnieuw blijkt dat u in de meeste gevallen beter kunt overstappen via een Energievergelijker.

Van alle veilinguitslagen van februari kon geen één 1-jarig aanbod tippen aan het voordeligste 1-jarig aanbod via Gaslicht.com. Over het algemeen raden wij overstappers aan om voor een 1-jarig energiecontract te kiezen. Zo kunt u elk jaar opnieuw gebruikmaken van een voordelige actieaanbieding met een eventuele korting. Als nieuwe klant profiteert u nog altijd het meeste. Wij baseren dit advies op de resultaten uit het verleden. Als we terugkijken naar de afgelopen jaren was het uiteindelijk voordeliger geweest om ieder jaar weer over te stappen.

Maar uiteraard, als de tarieven ineens gaan stijgen in de toekomst kan het toch verstandig zijn om voor een contract te kiezen voor een langere duur. Echter, dat is niet te voorspellen. Indien u de voorkeur geeft aan een 3-jarig energiecontract, dan waren twee van de drie veilinguitslagen (van KBO Brabant en SloopdeCrisis) dit keer voordeliger dan het aanbod van dat moment via Gaslicht.com.

In onderstaande tabellen vindt u het resultaat van de laatste energieveilingen in een overzicht terug. De vergelijking die wij hebben gemaakt is gebaseerd op een gemiddeld huishouden met een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1800 m3 gas. Voor een gemiddeld huishouden waren Energiedirect.nl (ED.nl) en E.ON in 7 van de 9 gevallen voordeliger via Gaslicht.com.

Als u zich inschrijft voor een energieveiling dan raden wij u aan om te vergelijken op basis van uw eigen verbruik en postcode. Zo kunt u goed zien of het veilingaanbod daadwerkelijk het voordeligste is voor uw situatie. Onze servicedesk helpt u daar uiteraard graag bij. U kunt onze servicedesk bereiken via 0342-411350. Wij zijn op werkdagen te bereiken tot tien uur 's avonds!

Update maart 2015: in tegenstelling tot eerdere resultaten halverwege en eind 2014 waren de veilinguitslagen van Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en groepsveiling voor een gemiddeld huishouden begin maart voordeliger dan de aanbiedingen op Gaslicht.com. Dat mag uitzonderlijk genoemd worden, want doorgaans is samen energie inkopen vaak juist duurder.

Ga nu zelf energie vergelijken op basis van uw postcode en verbruik.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 6 juni 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.