De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Al 15 jaar onafhankelijk vergelijken ‘uit nood geboren’

door Jeanet Woldring

Vijftien jaar zit ik nu al in de online wereld van vergelijkingen. Uit nood geboren zeg ik wel eens gekscherend, omdat mijn toen 13-jarige zoon Ben geen handtekeningen mocht zetten onder contracten. En zich niet mocht laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Journalisten maakten er graag een smeuïg verhaal van door te stellen dat Ben zijn moeder kon ontslaan…

Kinderlijk eenvoudig

Daarvoor was ik 30 jaar lerares. Een wereld van verschil? Ja en nee. Een van de vereisten van een goed leraarschap is dat je je gehoor weet te boeien, dat je duidelijk en begrijpelijk kunt uitleggen en dat je het vertrouwen van je leerlingen hebt. In de online vergelijkingswereld is het niet anders. Ook daar moet je begrijpelijk en transparant zijn. Ook daar moet je vertrouwen weten te winnen van je bezoekers. Maar misschien ligt de grootste kracht nog wel in eenvoud. Immers, Ben kon dankzij zijn leeftijd ingewikkelde zaken ‘kinderlijk eenvoudig’ uitleggen. Maar inmiddels is Ben 30 en is Bellen.com, onze eerste vergelijkingssite, enorm doorontwikkeld. Sterker nog, het Bencom imperium wordt voortdurend uitgebreid. Zo zitten we naast telecom ook in de energie, hotelwereld en sinds kort in de ondoorzichtige wereld van verzekeringen.

Het geheim van de smid

Ik denk dat onafhankelijkheid gekoppeld aan betrouwbaarheid onze grootste kernwaarden zijn. Dat leid ik af uit het feit dat miljoenen bezoekers die onze vergelijkingssites weten te vinden jaarlijks terugkomen om te checken of ze beter uit zijn door over te stappen naar een andere aanbieder of hun energiecontract bijvoorbeeld te verlengen. Dat leid ik ook af uit het feit dat ondergetekende van de Autoriteit Financiële Markt onlangs toestemming kreeg mede leiding te mogen geven aan Bensure, het bedrijf achter vergelijkingssite Poliswijzer.nl. Vijftien jaar ervaring in de online vergelijkingswereld heeft mede aangetoond dat de toezichthouder vertrouwen heeft in onze onafhankelijkheid. Dat was in voorgaande jaren ook al meerdere keren bewezen door onderzoeken van de Autoriteit Consument & Markt waarbij we steeds als betrouwbare, onafhankelijke, actuele en meest complete energievergelijker beoordeeld werden.

Eenvoudig, transparant, onafhankelijk en betrouwbaar

Het is dan ook mooi te zien dat marktwerking werkt en dat wij ons steentje hieraan kunnen bijdragen door jou het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken waardoor je honderden euro’s kunt besparen op je telefoon- internet- hotel- of energierekening. En sinds kort op de zorgpolis. Waar ik me wel een beetje zorgen over maak: 13,2 procent van de consumenten in 2014 is overgestapt naar een andere energieleverancier. Dat was notabene een record! En maar 6,5 % naar een andere zorgaanbieder.  Als je dit leest, hoor jij waarschijnlijk bij deze overstappers, maar meer dan de helft van de Nederlanders loopt een forse besparing mis. Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom mensen niet overstappen. Velen denken nog steeds dat overstappen een heel gedoe is. En dat is onterecht. Misschien zijn er ook mensen die twijfelen aan de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van vergelijkers en dat is soms wel terecht. Er zit veel kaf tussen het koren.

Alarmbelletjes

Het getoonde aanbod in een vergelijking moet zo transparant en eerlijk mogelijk zijn. Als een prijsvergelijker je niet het beste aanbod laat zien, maar je juist erg pusht richting een bepaalde leverancier, dan moeten er alarmbelletjes gaan rinkelen! Dat betekent ook dat we geen enkele provider of leverancier voortrekken: wij willen jou als bezoeker alleen een abonnement, contract, verzekering of hotel aanbieden als het ook echt bij jouw voorkeuren aansluit. Wij zullen je dus nooit in de richting van een contract duwen dat niet bij je past! Als het aan mij ligt gaan we er nog heel lang mee door, al kan Ben mij nog steeds ontslaan. Maar dan heb ik mijn AOW gelukkig nog, want ik heb inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt;)  
Al 15 jaar onafhankelijk vergelijken ‘uit nood geboren’
Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 21 augustus 2015
Geactualiseerd: vrijdag 18 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie