De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

De Huawei zonne-energie oplossing: haal het maximale uit de zon

12 reacties Leestijd: 3 minuten

Met Huawei bespaart u geld op uw energierekening en draagt u bij aan een groene duurzame wereld, door zelf stroom op te wekken en op te slaan met de Huawei slimme zonne-energie omvormers, optimizers en thuisbatterij. 

  • 10 jaar garantie omvormers, 25 jaar optimizers
  • Optimizers mogelijk, voor een nog hoger rendement
  • Met thuisbatterij aansluiting, klaar voor de toekomst
  • Extra veiligheid met vlamboogbeveiliging (als enige door TNO getest)

Over Huawei

huawaiHuawei is een van de meest hoogstaande technologiebedrijven ter wereld. Met 100.000 medewerkers actief in Research & Development en een vijfde positie in de wereldranglijst van bedrijven die het meest in productontwikkeling investeren, zijn de Huawei producten synoniem voor hoogstaande innovatie en topkwaliteit.

De meeste consumenten kennen Huawei van de mobiele telefoons, maar het concern biedt ook toonaangevende oplossingen voor zonnepanelensystemen. Met meer dan 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie is Huawei in staat om zonne-energie oplossingen ook slim te maken, zoals slimme vlamboogdetectie en slimme optimizers. 

Onlangs is Huawei partner geworden van Gaslicht.com. Binnen het concept Zonnepanelen Zonder Gedoe bieden we een selectie van onze geavanceerde producten aan.

Huawei Omvormers

Huawei omvormers zijn geschikt om opgewekte zonne-energie (gelijkstroom) om te zetten in bruikbare energie (wisselstroom), terug te leveren aan het net en om energie op te slaan in een thuisbatterij. De omvormers van Huawei zijn centrale omvormers, wat betekent dat er één omvormer is voor meerdere zonnepanelen. Door nieuwe ontwikkelingen te integreren, ontvouwt Huawei nieuwe technologieën voor een optimale energieopwekking. Daardoor functioneren de installaties zeer veilig, efficiënt en betrouwbaar.

Extra veiligheid met vlamboogdetectie (AFCI)

De SUN2000-L1 (1-fase) & SUN2000-M1 (3-fase) omvormers zijn standaard voorzien van vlamboogbeveiliging voor extra veiligheid. Huawei is het enige merk die deze technologie door TNO heeft laten testen, met een 100% zekerheid score als resultaat. Zodra een vlamboog werd waargenomen schakelde de omvormer binnen enkelen seconden uit waardoor de vlamboog onmiddeljk werd gedoofd.

Meer opbrengsten met Smart PV Optimizer

Uw zonnepanelen kunnen worden uitgerust met een optimizer. Met optimizers worden de opbrengsten per zonnepaneel verder geoptimaliseerd (vooral wanneer er spake is van schaduw) en worden de presaties per paneel via uw FusionSolar App weergegeven. Deze Alles-In-1 optimizer is geschikt voor zowel 60 cells als 72 cells panelen. Bij Huawei is deze optimizer optioneel waarmee een installatie gedeelte of geheel kan worden uitgerust, aan u de keuze! Een oplossing die zeer flexibel toegepast kan worden, geschikt voor elke situatie.

Klaar voor de toekomst met de Huawei LUNA2000 thuisbatterij

De omvormers zijn uitgerust met een geïntegreerde Plug & Play thuisbatterij interface. Dit betekent dat ze optimaal functioneren in combinatie met de Huawei LUNA2000 thuisbatterij zonder extra hardware, licenties of software investeringen. De omvormers geleiden de stroom naar de thuisbatterij wanneer er meer energie wordt opgewekt dan er verbruikt wordt. Wordt er op een gegeven moment meer energie verbruikt dan opgewekt, dan wordt er door de omvormer energie uit de batterij gehaald. Let op: een thuisbatterij moet apart worden aangeschaft; dat kan uiteraard ook later, maar met een Huawei omvormer bent u “battery ready” en klaar voor de toekomst!

Ga nu naar Zonnepanelen Zonder Gedoe. Daar kunt u kiezen voor de producten van Huawei.

Bekijk ook de Huawei productfolder.

Geschreven door Imfred de Jong en Evert Bende van Huawei.

Haal het maximale uit de zon met Huawei
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 28 juni 2022

Reacties (12)

Geplaatst door: Gerhard ten Heggeler ()

U schrijft dat er gelijkstroom wordt opgewekt door zonnepanelen maar dat moet zijn gelijkspannig en de omvormer zet het om in wisselspanning. Stroom
loopt pas als je aansluit op gelijk-of wisselspanning.Er staat toch geen stromend water op waterkraan.

Geplaatst door: Jan ()

Beste Marlies, wat is mudlair??????

Opmerking van de redactie op 13-12-2021
Beste Jan,

Bedankt voor uw reactie. Mijn excuses, ik had per abuis een klein typfoutje gemaakt. Uiteraard bedoelde ik het woord Modulair.

Met vriendelijke groet,

Marlies
Geplaatst door: Jan ()

Denk goed na of je wel zo’n accu wilt.
Hij kan maar 10 kWh opslaan, waar je dus heel snel doorheen bent.
En dat voor meer dan € 5.000,00 🤨.

Opmerking van de redactie op 13-12-2021
Beste Jan,

Bedankt voor uw reactie. De batterij is modulair en uitbereidbaar van 5 kWh tot 30 kWh. U kunt als klant daardoor zelf de capiciteit bepalen en kijken wat voor uw situatie het beste is.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Alex ()

Stel dat Huawei spioneert. Dan weten ze in dit geval dat ik stroom opwek, verbruik en opsla (indien batt aanwezig).
Tsjonge, nou daar worden de Chinezen blij van.
Verder is de bewering gedaan door de Amerika onder leiding van de meest betrouwbare president aller tijden Trump., haha.
Ze hebben wel, bewijs, maar dat mogen wij niet zien….
En zei Amerika ook niet dat Saddam Hoesein (niet dat het geen dictator was) massa vernietiging wapens had? Was niet waar.
Dus Amerika, waarvan wel bewezen is dat ze bondgenoten, waaronder Nederland afluisterden, moeten wij vertrouwen?

Amerika probeert andere landen te betrekken bij hun machtspelletje met China en wellicht probeert daarbij ook nog hun eigen markt (wo Apple) te beschermen.

Ik heb verder niets met China, maar Amerika is ook niet het liefste jongetje van de klas

Geplaatst door: Freek ()

Ik heb al zonnepanelen sedert 2013. Verder een Omnik omvormer. Is het mogelijk de thuisbatterij hierop aan te sluiten of moet ik een andere omvormer aanschaffen die daarvoor geschikt is?

Geplaatst door: Peter van Amersfoort ()

Huawei is Chinees en zo een open deur naar spionage.
Als er één land is wat de bevolking bespioneert en onderdrukt, is het China
Dus helemaal geen zaken doen met Huawei.

Geplaatst door: Lucas ()

Zoals Cor al schreef, zou ook ik graag een groot artikel willen lezen omtrent de opslagmogelijkheden van zonne energie.
Wat zijn de opties, prijzen, kwaliteit en vooral opslagcapaciteit in kWh's.
Groetjes,
Lucas

Geplaatst door: Jeroen Goudswaard ()

Huawei zal inderdaad met servers in China communiceren. Uw Tesla batterij communiceert met servers in de VS en mocht u een LG batterij kopen dan communiceert u met een server in Zuid-Korea. En uw SolarEdge omvormer praat met een server in Israël.

Geplaatst door: Jasper de Lang ()

Helemaal eens met Rits. De omvormers communiceren met servers in China dus waarom Huawei als overtel wordt verkondigd dit niet te gebruiken

Geplaatst door: Harry ()

Is het ook mogelijk stroom te blijven ontvangen als de 'net-stroom' uitvalt?

Opmerking van de redactie op 08-12-2021
Beste Harry,

Bedankt voor uw reactie. Dit is mogelijk. Hiervoor heeft u de 1-fase of 3-fase Huawei backup box nodig die optioneel beschikbaar is voor de 1-fase omvormers SUN2000 –L1 en voor de 3-fase omvomers SUN2000-M1.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Marlies
Geplaatst door: Rits dijkstra ()

Is het niet beter om helemaal geen Huawei te kopen?

Geplaatst door: Cor Heemskerk ()

Graag zie ik de opslag batterij meer apart gepromoot of uitgelegd

Opmerking van de redactie op 07-12-2021
Beste meneer Heemskerk,

Bedankt voor uw reactie. Ik heb dit intern doorgezet zodat we kunnen kijken of wij hier ook eens een artikel over kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Marlies

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie