Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Al eerder overgestapt op een andere energieleverancier?

U kunt zo vaak overstappen als u wilt! Wilt u opnieuw wisselen van energieleverancier, dan geldt een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij de energieleverancier van uw keuze. De rest regelen de energieleveranciers onderling.

Het juiste overstapmoment

Heeft u een energiecontract met bepaalde looptijd, dan zit u hier een bepaalde periode aan vast. Wilt u toch heel graag eerder overstappen? Dat kan, maar dan betaalt u misschien een opzegvergoeding aan de energieleverancier. Hoe hoog deze is, hangt af van de resterende looptijd van het contract. 

De Autoriteit Consument & Markt heeft deze bedragen vastgesteld. Heeft u een energiecontract voor een jaar en zegt u het contract eerder op, dan moet u maximaal 50 euro betalen. Heeft u een energiecontract voor langer dan een jaar? Dan moet u kijken hoeveel tijd het nog zou duren voordat het contract afloopt als u gewoon was doorgegaan. In het schema ziet u hoeveel u dan maximaal hoeft te betalen:

Nog lopende contractduur Maximaal betalen?
korter dan 1,5 jaar € 50
1,5 - 2 jaar € 75
2 - 2,5 jaar € 100
langer dan 2,5 jaar € 125

Uw energieleverancier mag dit voor gas én voor stroom vragen. Als u met allebei stopt, betaalt u dus maximaal het dubbele bedrag.

Probleemloos overstappen

Loopt uw contract binnen twee maanden af, dan kunt u probleemloos overstappen. Het nieuwe energiecontract gaat dan pas in als het huidige is afgelopen. Met een contract voor onbepaalde tijd kunt u overstappen wanneer u wilt, wel met inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen. Check het juiste overstapmoment, vul de einddatum van uw huidige contract in en stap probleemloos over via Gaslicht.com

Meterstanden doorgeven?

Verhuist u of stapt u over naar een andere leverancier? Dan heeft uw energieleverancier de meterstanden nodig voor de eindafrekening. Uw energieleverancier vraagt de standen bij u op. U kunt de standen doorgeven via een meterkaartje, via de telefoon of via e-mail. Doet u dit niet, dan schat uw energieleverancier uw meterstanden. Heeft u een slimme meter? Deze geeft de meterstanden zelf door aan uw leverancier. U hoeft dan niets te doen.

Geactualiseerd: 27-02-2020


Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2009
Geactualiseerd: donderdag 27 februari 2020
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie