De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Kan ik ook besparen als ik bij mijn huidige energieleverancier blijf?

Sinds kort buitelen de energiebedrijven over elkaar heen met aanbiedingen via internet. De één nog waanzinniger dan de andere. Daardoor kan uw energierekening fors omlaag. En vaak hoeft u niet eens over te stappen naar een andere energieleverancier. Jazeker, u kunt ook besparen als u bij uw huidige energie aanbieder blijft.

Overstappen op ander product bij huidige energie aanbieder

Zelfs als u niet weg wilt bij uw huidige energie aanbieder, is het interessant om op Gaslicht.com te vergelijken. Ook de grote aanbieders bieden tegenwoordig producten aan die wellicht beter passen bij uw verbruik. Daarnaast geven zij hoge kortingen, aanmeldpremies en cashbacks uit angst klanten te verliezen. Energiebedrijven buitelen over elkaar heen met uitermate aantrekkelijke aanbiedingen via vergelijkingssites als Gaslicht.com.

Waren het tot voor kort vooral de prijsvechters die met allerlei aanbiedingen werken, nu gooien ook bedrijven als Vattenfall, Eneco en RWE zich volop in de strijd. Die zijn bang dat ze de slag om de energieklanten, die zich via internet aanmelden, verliezen.

Voor einde contractperiode opnieuw vergelijken

Wanneer u zich aanmeldt voor een exclusieve actie met actietarieven, aanmeldpremies of kortingen, moet u er rekening mee houden dat variabele tarieven doorgaans eens per halfjaar worden aangepast en dat de tariefstelling na afloop van de contractperiode vrijwel altijd wordt aangepast.

De meeste energieleveranciers met exclusieve acties zetten de tarieven na het eerste jaar terug op hun 'normale' product, dat meestal duurder is dan het speciale aanbod. Uiteraard kunt u dan wel opnieuw via Gaslicht.com vergelijken wie voor u de beste productaanbieding heeft.

Tijdig bericht dat uw energiecontract afloopt

Aan het eind van de looptijd krijgt u van het energiebedrijf het overzicht van de energietarieven die u daarna moet gaan betalen. Ga dan opnieuw de energietarieven vergelijken en kijk of het elders goedkoper kan. Wilt u er tijdig aan herinnerd worden dat uw energiecontract afloopt, zodat u desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Vult u dan de Contractwizard in. U weet dan zeker dat u alles goed geregeld heeft.

Navigatie