Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Kan ik besparen als ik mijn contract verleng?

Energieleveranciers buitelen over elkaar heen met aanbiedingen via internet. De één nog waanzinniger dan de andere. Daardoor kan uw energierekening fors omlaag. En vaak hoeft u niet eens over te stappen naar een andere energieleverancier. Jazeker, u kunt ook besparen als u bij uw huidige energieleverancier blijft en overstapt op een voordeliger energiecontract.

Overstappen op ander contract bij huidige energieleverancier

Zelfs als u niet weg wilt bij uw huidige energieleverancier is het interessant om op Gaslicht.com te vergelijken. Ook de grote aanbieders bieden contracten aan die wellicht beter passen bij uw verbruik. Daarnaast geven zij hoge kortingen, welkomstpremies en cashbacks uit angst klanten te verliezen. Energiebedrijven buitelen over elkaar heen met uitermate aantrekkelijke aanbiedingen via vergelijkingssites als Gaslicht.com. Waren het voorheen vooral de prijsvechters, nu gooien ook bedrijven als Vattenfall, Eneco en Essent zich volop in de strijd. 

Voor einde contractperiode opnieuw vergelijken

Wanneer u zich aanmeldt voor een exclusieve actie met actietarieven, welkomstpremies of kortingen, moet u er rekening mee houden dat variabele tarieven doorgaans eens per halfjaar worden aangepast en dat de tariefstelling na afloop van de contractperiode vrijwel altijd wordt aangepast.

Tijdig bericht dat uw energiecontract afloopt

Aan het eind van de looptijd krijgt u van het energiebedrijf het overzicht van de energietarieven die u daarna moet gaan betalen. Ga dan opnieuw de energietarieven vergelijken en kijk of het elders goedkoper kan. Wilt u er tijdig aan herinnerd worden dat uw energiecontract afloopt, zodat u desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Vult u dan de ContractWekker in. U weet dan zeker dat u alles goed geregeld heeft.

Geactualiseerd: 27-02-2020


Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2009
Geactualiseerd: donderdag 27 februari 2020
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie