De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Kan energie aanbieder ineens prijzen verhogen?

U hoeft er niet bang voor te zijn dat de goedkoopste energieleverancier zijn prijzen opeens meer laat stijgen dan de traditionele energie aanbieder. Waarom niet? U ziet en hoort het in dit filmpje!


Klik hier als de video niet afspeelt

Op Gaslicht.com publiceren energieleveranciers vaak acties met extra lage energietarieven, welkomstpremies, cashbacks en/of kortingen. Ze zijn doorgaans niet terug te vinden op de website van de energieleverancier zelf. In veel gevallen is de helpdesk van de energieleverancier ook niet op de hoogte van deze deals, aangezien de acties alleen gelden als u zich aanmeldt voor de desbetreffende energieleverancier via Gaslicht.com.

Gaslicht.com heeft met de energieleveranciers de afspraak dat u de getoonde tarieven ook daadwerkelijk en gegarandeerd berekend krijgt. Dat geldt ook voor exclusieve actietarieven, aanmeldpremies en kortingen. Hoe deze verrekend worden, kunt u terugvinden in de actievoorwaarden.

Betreft het een variabel tarief dat tussentijds kan wijzigen, dan geldt daarbij de afspraak dat de leveringsprijs wordt aangepast met dezelfde wijziging als die vanaf dat moment op Gaslicht.com wordt gepubliceerd.

Klachtafhandeling

Mocht u aanwijzingen hebben dat u hogere tarieven berekend krijgt dan zoals deze vermeld staan op Gaslicht.com, dan verzoeken wij u om dat te melden via ons contactformulier. Wij zullen uw klacht dan z.s.m in behandeling nemen en zo nodig doorsturen naar de betreffende energieleverancier en eventueel naar de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Voor einde periode energiecontract opnieuw vergelijken

Is uw contract afgelopen, dan krijgt u een contract voor onbepaalde tijd tegen de dan geldende variabele tarieven. Die zijn meestal hoger en u profiteert dan verder ook niet van een welkomstpremie waardoor de totale jaarkosten lager zijn. Stap dus altijd weer over naar een nieuw contract met gunstige tarieven en een welkomstpremie.

Tijdig bericht dat uw energiecontract afloopt

Wilt u er tijdig aan herinnerd worden dat uw energiecontract afloopt, zodat u desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Vult u dan de gaslicht.com ContractWekker in. U weet dan zeker dat u alles goed geregeld heeft.

Geactualiseerd: 27-02-2020


Geactualiseerd: donderdag 27 februari 2020

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie