De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Zorgt overstappen op andere energieleverancier niet voor rompslomp

Overstappen op een andere energieleverancier is heel eenvoudig. U vult enkele gegevens in en uw overstap is geregeld. In een kwartier kunt u honderden euro's besparen. Bekijk de video over hoe u kunt overstappen.


Klik hier als de video niet afspeelt

Geen rompslomp bij overstappen

Om over te stappen hoeft u zich alleen maar als klant aan te melden bij de energieleverancier van uw keuze. De nieuwe energieleverancier regelt het opzeggen.

De energiebedrijven regelen de overstap onderling. Dat doen ze via de netbeheerder. Die houdt een aansluitingsregister bij van alle aansluitingen in zijn gebied en neemt daarin ook dit soort wijzigingen op.

Wisseling gebeurt administratief, uw gas- en elektriciteitslevering gaat gewoon door. Aan uw aansluiting, uw meter en uw leidingen hoeft niets te gebeuren. De nieuwe energieleverancier maakt gebruik van dezelfde aansluiting, meter en leidingen. Overstappen op een andere energieleverancier is duur puur administratief.

Opzegtermijn bij overstappen

Wilt u overstappen van energieleverancier, dan geldt een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Indien u een overeenkomst voor bepaalde duur heeft afgesloten, dan kunt u deze overeenkomst tussentijds opzeggen.

De energieleverancier mag, indien hij een bepaling in het contract en/of de algemene voorwaarden heeft opgenomen, hiervoor een redelijke opzegvergoeding vragen. Voor overeenkomsten van onbepaalde duur geldt die vergoeding niet en hoeft u dus alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Navigatie