De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Zorgt overstappen niet voor rompslomp?

Overstappen op een andere energieleverancier is kinderlijk eenvoudig. U vult enkele gegevens in en uw overstap is geregeld. In een kwartier kunt u honderden euro's besparen. Bekijk de video over hoe u kunt overstappen.


Klik hier als de video niet afspeelt

Geen rompslomp bij overstappen

Om over te stappen hoeft u zich alleen maar als klant aan te melden bij de energieleverancier van uw keuze. De nieuwe energieleverancier regelt het opzeggen. De energieleveranciers regelen de overstap onderling. Dat doen ze via de netbeheerder. Die houdt een aansluitingsregister bij van alle aansluitingen in zijn gebied en neemt daarin ook dit soort wijzigingen op.

Wisseling gebeurt administratief, uw gas- en elektriciteitslevering gaat gewoon door. Aan uw aansluiting, uw meter en uw leidingen hoeft niets te gebeuren. De nieuwe energieleverancier maakt gebruik van dezelfde aansluiting, meter en leidingen. Overstappen op een andere energieleverancier is dus puur administratief.

Opzegtermijn bij overstappen

Wilt u overstappen van energieleverancier, dan geldt een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Indien u een overeenkomst voor bepaalde duur heeft afgesloten, dan kunt u deze overeenkomst tussentijds opzeggen.

De energieleverancier mag, indien hij een bepaling in het contract en/of de algemene voorwaarden heeft opgenomen, hiervoor een redelijke opzegvergoeding vragen. Voor overeenkomsten van onbepaalde duur geldt die vergoeding niet en hoeft u dus alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Geactualiseerd: 27-02-2020


Geactualiseerd: donderdag 27 februari 2020

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie