De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
ENGIE
78% van de klanten raadt ENGIE aan.
11% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas vast 3 jaar
Jaarprijs
€ 1917,26

Archief 2010

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van ENGIE zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Klachtenafhandeling: 10
Facturering: 10
Klantenservice: 10
Prijsstelling: 10
Duurzaamheid: 10
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
henk appel 26-11-2010 - 13:09

  • ik ben erg tevreden met elecktrabel. heb het nu al jaren en is nog niks mis gelopen. goede service en goede prijzen. volhouden zo! dames en heren. electrabel is een aanrader. mvg henk
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Online dienstverlening: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 8
Klachtenafhandeling: 9
Klantenservice: 10
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
William 31-10-2010 - 14:30

  • probleemloze opzeggen contract binnen "bedenktijd" periode. Werd vriendelijk en probleemloos telefonisch geholpen
  • Opdringerige callcenter verkopers
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
6
Duurzaamheid: 7
Facturering: 7
Overstapproces: 6
Klantenservice: 7
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: 7
Klachtenafhandeling: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
janneke 28-10-2010 - 18:14

  • hoge aanmeldpremie bij overstap destijds
  • niet op gewenst tijdstip kunnen overstappen
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Klantenservice: 10
Facturering: 10
Klachtenafhandeling: 9
Overstapproces: 10
Online dienstverlening: 8
Duurzaamheid: 10
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
C Bosgraaf 11-9-2010 - 16:02

  • Totnutoe prima ervaringen,alles perfect geregeld en geen enkel probleem
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Rondeboom 13-6-2010 - 23:41

  • snelle e-mail beantwoording.
Maurice 22-5-2010 - 12:35

  • Een jaar geleden naar hen overgestapt en kreeg nu een aanbod voor verlenging, uiteraard net te laat om precies na een jaar op te kunnen zeggen. Niet erg, opzeggen is volgens het contract toch gratis. Mooi niet dus. Volgens de leveringstarieven die er bijzaten moet ik nu plotseling €50,- betalen voor het opzeggen omdat het contract stilzwijgend is omgezet in een EénJaarVariabel contract. Die zien mij niet meer terug. En met vergelijkingssites als deze heb ik het zo ook wel gehad.
Opmerking van Gaslicht.com 23-5-2010 - 00:44
Dank voor uw reactie; wij betreuren het dat u spijt heeft van uw overstap en dat u het met vergelijkingssites als deze `wel gehad heeft`. M.i. heeft u de actievoorwaarden niet goed gelezen. Indien u niet opzegt, wordt uw contract telkens stilzwijgend verlengd. U kon inderdaad kosteloos opzeggen, maar dat had u 30 dagen voor de einddatum moeten doen. Om overstappers eraan te herinneren wanneer hun contract afloopt, stuurt Gaslicht.com desgevraagd graag een herinneringsmail (onze ContractWizard).
Peter van Gils 1-5-2010 - 23:49

  • Na veel geharrewar en met behulp van deze site is mij toch beloofd dat ik de bonus van 325 euro toch verrekend zal krijgen op de eindafrekening.
  • Het bleek gewoon verkeerde informatie te zijn van de klantenservice die waarschijnlijk ook niet beter wisten en verkeerd geinformeerd waren.
  • Ik wacht de eindafrekening maar af.
andré 31-3-2010 - 11:01

  • Geen problemen met Electrabel.
  • Ging met overstappen mei 2009 wel fout door Eneco/netbeheerder, kreeg dubbele rekening.Aantal telefoontjes/mails gekost, uiteindelijk wel opgelost.
  • Alleen de actiekorting van Electrabel € 31,67 is nog niet ontvangen.
  • Wanneer wordt die betaald?
  • Verwacht de €95 bij overstappen dus met de jaarafreking te ontvangen.
Peter van Gils 16-3-2010 - 01:03

  • Electrabel zegt als u in de voorwaarden leest : u ontvangt de kortingsbonus op de jaarafrekening.
  • Als uw einddatum van uw jaarkontrakt eindigt en u opzegt op die datum krijgt u een eindafrekening,geen jaarafrekening.
  • Die jaarafrekening is bij ons de rekening die wij eens per jaar moeten sturen van de hoofdleverancier op een bepaalde datum.
  • Als u na een jaar opzegt krijgt u dus geen jaarafrekening maar een eindafrekening en daar krijgt u de kortingsbonus niet op maar op de jaarafrekening.
  • Valt dus de datum van de jaarsfrekening later dan de opzegdatum,alhoewel je wel een vol jaar energie hebt afgenomen,dan kom je niet meer in aanmerking voor de kortingsbonus omdat u op dat moment geen energie van ons meer afneemt.
  • Waarschijnlijk heeft Elektrabel achteraf spijt gekregen van de forse beloofde bonus en probeert er zo onderuit te komen.Ik zou me dus eerst maar eens 10 keer bedenken voor je met Elektrabel in zee gaat.
  • Ik heb nog nooit van mijn leven meegemaakt dat iemand op zo een manier probeert onder zijn verplichtingen uit te komen.
  • Heeft u van deze aanbieding ook gebruik gemaakt een jaar geleden informeer dan eerst goed van tevoren bij Electrabel wanneer u mag opzeggen om in aanmerking te komen voor de bonus.
  • Normaal gezien is dat na een jaar maar Elektrabel heeft hier een andere uitleg voor en misbruikt de benamingen jaarafrekening en eindafrekening.
  • De redactie van de site zegt dat u na een jaar recht heeftop de bonusIk zou dit ook graag van Electrabel willen horen.
Opmerking van Gaslicht.com 18-3-2010 - 17:47
Dit wordt al voor u uitgezocht. Zodra wij meer weten zullen wij u dit uiteraard melden.
Peter van Gils 12-3-2010 - 15:58

  • Vorig jaar 29 april bij Electrabel gas en elektriciteit af gaan nemen op jaarcontract met een kortingsbonus van 325 euro.
  • Zou je denken dat je na een jaar 325 euro kortingsbonus krijgt.
  • Ja,dat klopt.
  • Maar wat doet Elektrabel als ze een jaarafrekening in juni sturen?
  • Dan houden ze de kortingsbonus weer in omdat je op dat moment niets meer afneemt bij hun.
  • Ofschoon je wel een jaar gas en elektriciteit bij hun hebt afgenomen.
  • En zo word je dus verplicht om 3 maanden langer af te nemen bij Elektrabel.
  • Want Elektrabel heeft die bonus pas beloofd op de jaarafrekening en dat is voor hen de datum dat ze van hun hoofdleverancier de rekening moeten sturen.
  • Dus u moet die jaarafrekening afwachten en dan pas opzeggen en dan loopt de levering nog 30 dagen door.
  • Na 1 jaar krijg je een eindafrekening en daar krijg je geen bonus op.
  • Alleen op de jaarafrekening.
  • Kijkt u maar in de voorwaarden,zegt men bij Elektrabel.
  • Dit kan dan wel waar zijn maar ik vind dit puur misbruik maken van en verwarring strooien .
  • Want wat is een eindafrekening en een jaarafrekening?
  • Voor mij is een eindafrekening de rekening die je krijgt tot en met de dag dat je van Elektrabel afneemt.
  • Dus iedereen die zich vorig jaar heeft aangemeld bij Elektrabel met die 325 euro kortingsbonus informeer goed van tevoren bij Elektrabel of u die bonus krijgt als u na een jaar opzegt.
  • Ik heb dit ook al met Gaslicht opgenomen en deze zouden erachter aangaan.
  • Ik hou u op de hoogte.
Opmerking van Gaslicht.com 13-3-2010 - 13:35
Conform actievoorwaarden wordt de korting in mindering gebracht op de jaarrekening d.w.z. op de afrekening voor uw energieverbruik over voorgaande 12 maanden die u 1x per jaar ontvangt. Bij overstap naar andere leverancier wordt de oude namens u opgezegd. Na opzegging ontvangt u van uw oude leverancier een afrekening. Dit heet eindafrekening en is dus iets anders dan jaarafrek. Lees ook op Gaslicht.com: De opbouw van uw energienota. Electrabel hoort die 325 euro dus wel in mindering te brengen!

Navigatie