De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Bel-me-niet vaak genegeerd

door Els Werkman 1 reactie

Het Bel-me-niet Register wordt in de praktijk vaak genegeerd. In 2011 werden maar liefst 10.000 mensen lastig gevallen door telemarketeers terwijl ze stonden ingeschreven in het register. Vooral telefonische verkopers van loterijen, energie- en telecombedrijven houden zich niet aan de regels.

Het Bel-me-niet Register is er zodat consumenten kunnen aangeven dat ze geen telefonische reclame willen ontvangen. Bedrijven moeten zich aan die regels houden en mogen ingeschreven consumenten niet telefonisch benaderen. Telefonische verkopers moeten eerst controleren of niemand uit hun belbestand staat ingeschreven in het Bel-me-niet Register.

Voor overtreding van de telemarketingregels heeft telecomwaakhond Opta vorig jaar maar liefst 1,2 miljoen euro aan boetes uitgedeeld. Ongewenste verkooptelefoontjes waren de grootste ergernis volgens ConsuWijzer.

Gebeld ondanks inschrijving bij Bel-me-niet Register
Als consument mag u overigens wel gebeld worden door bedrijven van wie u klant bent of bent geweest. Zelfs als u ingeschreven staat bij het Bel-me-niet Register. Het moet dan wel gaan over een zelfde of vergelijkbaar product. 

Verder moet het bedrijf u de optie geven nooit meer gebeld te worden. Dit heet het 'recht van verzet'. En het bedrijf moet u de mogelijkheid bieden om u te laten inschrijven in het Bel-me-niet Register. Wordt u dan toch nog gebeld, dan kunt u uw klacht indienen bij ConsuWijzer.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 16 februari 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: a.bax ()

Ik heb Seniorfoon als provider van mijn mobiele telefoon. Nu wordt ik de laatste tijd steeds gebeld en nadat 1 x de telefoon overgaat en ik opneem wordt de lijn verbroken.Ik heb via Seniorfoon gevraagd omdat na te gaan en dat blijkt een nummer te zijn van een callcentre in Emmen of omgeving.Ik heb dat nummer al meerdere malen gebeld en het is altijd in gesprek.Hoe kan ik deze lui benaderen om hiermee op te houden?

het tel.no. is 0591xxxAls U hier een oplossing voor hebt dan hou ik mij aanbevolen.Bij voorbaat hartelijk dank.

Opmerking van de redactie op 24-02-2012
Het nummer is inderdaad van een (commercieel) callcenter, waarschijnlijk zit uw nummer in een automatisch te bellen groep nummers. Als u met het nummer zoekt in Google vindt u vrij eenvoudig een adres, wellicht dat een briefje helpt. Als u zich aanmeld bij het Bel me niet-register (www.bel-me-niet.nl) kunt u dit soort telefoontjes voorkomen. En als u nummerweergave aanzet op uw telefoon dan kunt u zien wie er belt en zo de gesprekken van dit bedrijf negeren.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie