De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Bellen naar 0900-klantenservicenummers goedkoper

door Els Werkman 1 reactie

De 0900-nummers voor klantenservice worden goedkoper. Minister Verhagen heeft bepaald dat de bedrijven achter die nummers geen extra tarief per minuut meer mogen rekenen. Consumenten betalen voortaan of even veel als voor een gesprek met een gewoon vast nummer, of een vast bedrag voor het hele gesprek.

Geen gratis wachttijd
De Tweede Kamer had de minister verzocht na te gaan of het mogelijk is de wachttijd bij telefonische klantenservice gratis te maken, maar daar voelt Verhagen niet voor. Voor een gratis wachttijd zijn volgens de minister investeringen nodig die toch weer aan de consument worden berekend. Wel wil Verhagen zorgen dat de duur van wachttijden verder wordt teruggedrongen.

Geen extra kosten meer per minuut 
Sinds april 2011 geldt een maximumtarief van 15 cent per minuut voor telefoonnummers van bedrijven waarmee de consument een contract heeft afgesloten, bijvoorbeeld een energieleverancier of telecomprovider. Voortaan mag geen enkel 0900-klantenservicenummer meer per minuut extra kosten in rekening brengen. 

"Ik kies voor deze maatregel die de kosten van bellen naar helpdesks voor de consumenten sterk verlaagt, goed uitvoerbaar en handhaafbaar is en bovendien snel kan worden ingevoerd, zodat de consument direct profiteert", aldus Verhagen.

Wanneer de nieuwe regels ingaan, is niet bekendgemaakt.
 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 25 januari 2012
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: josuha ()

ma deze maatregel geld niet voor webwinkels
daar vrage ze soms ook absurde hoge prijzen
dus dat mag wel zo blijfe ??????

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie