De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Consument stapt vaker over

door Jeanet Woldring

Consumenten stappen sneller over om geld te besparen als het gaat om telefoonabonnementen, energiemaatschappijen of verzekering. Dat meldt Metro, gebaseerd op een rondvraag onder verschillende organisaties.

Energie
Consumenten zijn vooral minder honkvast wat betreft hun energielevering en mobiele provider. Volgens Bencom, bedrijf achter de vergelijkingssite Gaslicht.com, stapte in 2004 slechts 5 procent over op een andere energiemaatschappij, tegen maar liefst 35 procent in 2011*.

'Dat is slechts een kwestie van online een formulier invullen”, zegt Mark Wierenga van Bencom. 'Wij adviseren klanten om ieder jaar over te stappen op een contract dat maximaal één jaar geldig is,'  Zo ontvangen ze ook een flinke welkomstpremie tot wel 250 euro. In verband met de stijgende olieprijs is het raadzaam om voor vaste tarieven te kiezen.'

Mobiel bellen
Switchen van aanbieder loont ook bij mobiel bellen, tipt Metro. 'Alternatief voor de aanschaf van een duur toestel is leasen. Consumenten kunnen daarbij een sim only abonnement afsluiten. Dat scheelt behoorlijk.' Gedoeld wordt op de pas geintroduceerde leaseconstructie van Hi (12 maart) en Telfort (16 april) waarbij het mobieltje niet meer gekoppeld is aan een abonnement en je zelf je abonnement mag samenstellen.

Voordelen
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) merkt op dat het aantal vergelijkingssites ook is toegenomen. “Met overstappen zijn nu wel degelijk voordelen te behalen. De administratieve druk van het begin is verdwenen. Dat in combinatie met de economische crisis is een reden om de overstap te maken.”

* NMa: Energierapport energiemarkt voor consumenten tweede helft 2011
 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 18 april 2012
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie