De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energie wordt steeds leuker

Rondom de feestdagen en met de nieuwe website www.kiesenergie.nl  begint de vrije energiemarkt voor consumenten steeds meer voordelen te bieden. 

Zo krijgt men sinds kort bij Energie Online een gratis DVD-speler aageboden bij een 2-jaars-contract en Energiebedrijf.com trakteert de afnemer op een digitale camera.

Op het ideologische vlak komen steeds meer sprankelende ideeën opzetten. Steeds meer kan een bepaalde soort groene stroom geselecteerd worden, zoals windenergie en biomassa, waarbij harde garanties worden geboden voor de zuiverheid van de gebruikte energie. Ook afnemers, die alleen maar groene stroom uit Nederland wensen af te nemen komen aan hun trekken.

Binnenkort komt er een aanbieding, waarbij de afnemers van groene stroom participeren in de aandelen van een bepaalde windmolen. In dat geval kun je met recht spreken van je eigen windenergie.

Besparingen kunnen ook besteed worden aan goede doelen. Energie Direct stort de helft van de bereikte besparing op de rekening van een goed doel naar keuze. De afnemer kan kiezen uit een aantal goede doelen, die Energie Direct voorgeselecteerd heeft.
 
Ook contractvoorwaarden kunnen een rol spelen. Factoren zoals zekerheid, gemak, reserveleverancier, prijsvastheid, looptijd, opzegtermijn, service, overzichtelijke facturering, e.d.   kunnen belangrijker zijn dan de prijs. Bij de detail overzichten van de aanbieders in de Stroomwijzer van Gaslicht.com kan men alle informatie vinden hieromtrent,  waardoor men   snel een gefundeerde vergelijking kan maken, zonder eerst de kleine lettertjes van contracten door te worstelen.

Er is in 2003 veel negatieve publiciteit geweest over de vrije energiemarkt. Faillissementen en fusies hebben in een aantal gevallen tot onrechtvaardige betalingen geleid. Dit weerhield veel consumenten van het overstappen naar een andere leverancier. Maar nu komt de vrije markt er toch aan.

Maar ach, waar zouden afnemers zich druk om maken. Het gaat de meeste mensen er meer om dat het licht blijft branden en de televisie het doet. Het gaat de meeste afnemers niet zozeer om de energie. Maar weet u nog, dat nog maar enkele jaren geleden hetzelfde gedacht werd over de telefoon? Nu maakt iedereen zich druk over providers, netwerken en allerlei interessante aanbiedingen. En niet onterecht, want het budget voor bellen grijpt diep in het maandelijks beschikbare budget.

Voor energie is dit niet anders. Ook in energieland zullen alle aanbiedingen er toe bijdragen, dat energie een "leuk" produkt wordt. Vergelijkende websites, zoals Gaslicht.com, zijn in dat opzicht te beschouwen als energiewinkels. De energieleveranciers zullen er alles aan doen om deze winkels zo aardig en klantvriendelijk mogelijk te maken!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 23 december 2003
Geactualiseerd: dinsdag 20 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie