De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energieleverancier laat directeur gaan

door Sanne de Jong - Bins

De Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) moet directeur Rolf Heynen laten gaan. De kleine energieleverancier groeit minder snel dan gehoopt. Hierdoor kan het bestuur zijn salaris niet langer betalen. Het bestuur zal zijn taken waarnemen.

De energieleverancier is sinds juni 2010 gestart met het leveren van 100% lokale groene stroom en gas aan particuliere en zakelijke klanten, woningcorporaties en aan Verenigingen voor Eigenaren. Ook ondersteunt de Energie Coöperatie lokale initiatieven. Het doel van het bedrijf is het versnellen van verduurzaming in Noord-Holland.

Op dit moment zijn er volgens Energeia ongeveer 1400 aansluitingen, een veel kleinere groep dan de nieuwkomer aanvankelijk op hoopte, namelijk zo’n 5000 aansluitingen.

Om de kosten te drukken en op die manier het bedrijf te kunnen laten bestaan, zal de directeur weggaan per 1 februari. Een deel van de werkzaamheden zullen daardoor bij Trianel Energie komen te liggen, het andere deel wordt door het bestuur van NHEC overgenomen.

Zoals uit onze energievergelijker blijkt, hanteert het bedrijf geen scherpe tarieven. Een gemiddelde verbruiker is op jaarbasis zo'n 300 euro meer kwijt dan bij de leveranciers uit onze TOP 5 zoals BudgetEnergie, NL Energie, Greenchoice of E.ON. De jaarkosten liggen ongeveer op hetzelfde niveau als die van de variabele standaardcontracten van de drie grootste leveranciers Essent, Nuon en Eneco.

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Manager operations assistent
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.