De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

iPhone-app voor energiebesparing

door Els Werkman

Energieleverancier Oxxio heeft een applicatie ontwikkeld voor de iPhone, die consumenten op een eenvoudige en leuke manier aanzet om energieverbruik en kosten te besparen. Hiermee is Oxxio de eerste energieleverancier die een app introduceert gericht op het besparen van energie. De BespaarCheck is ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal.

Oxxio leerde uit onderzoek dat consumenten graag willen besparen op energie, maar niet goed weten hoe ze dit moeten doen. Daarnaast bleek dat consumenten ook graag hun verbruik vergelijken met anderen. Oxxio ontwikkelde de BespaarCheck-app met deze twee factoren in het achterhoofd.

De applicatie biedt door de samenwerking met de onafhankelijke organisatie Milieu Centraal bespaartips, waarbij te zien is hoeveel euro ze per jaar kunnen besparen. Deze cijfers zijn het resultaat van onafhankelijk onderzoek en moet een betrouwbare houvast bieden aan consumenten.

In de app kunnen consumenten opgevolgde tips en uitgevoerde acties aanvinken en op die manier digitale trofeeën, oftewel badges, winnen. Ook kunnen consumenten hun eigen energieverbruik meten aan het verbruik van andere, qua situatie overeenkomende, consumenten. De prestaties en badges kunnen gedeeld worden via sociale netwerken, zoals Twitter en Facebook.

De technische ontwikkeling van de BespaarCheck is gedaan door internetbureau TamTam. De applicatie is kosteloos te downloaden in de App Store van Apple en is tevens beschikbaar voor consumenten die niet klant zijn van Oxxio.

Online overstappen op Oxxio

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 23 juni 2011
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie