De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Ook E.ON boete voor overtreden Bel-me-niet

door Els Werkman 1 reactie

OPTA heeft energiebedrijf E.ON en L&H Customer Contact eerder dit jaar boetes van 175.000 euro opgelegd voor overtreding van de telemarketingregels. De bedrijven belden ruim 25.500 consumenten die stonden ingeschreven in het Bel-me-niet-register. Ook Nuon kreeg al een boete van de toezichthouder.

Beide partijen zijn beboet aangezien E.ON opdracht gaf voor de verkooptelefoontjes en L&H deze uitvoerde. De toezichthouder kwam de overtreders op het spoor dankzij klachten die consumenten indienden bij informatieloket ConsuWijzer.

De meeste telemarketingklachten die bij ConsuWijzer binnenkomen gaan over loterijen (19%), energie (18%), telefonie & televisie (13%), kranten & tijdschriften (9%) en goede doelen (9%). Deze bedrijven veroorzaken ongeveer 80 procent van de signalen op het gebied van telecom. OPTA heeft inmiddels zeven partijen beboet voor in totaal ruim 1,2 miljoen euro.

Bron: ConsuWijzer

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 23 mei 2011
Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: Arie ()

Ondanks de boets leren ze er niet van. (of ze houden er genoeg klanten aan over waardoor de boete als noodzakelijk kwaad wordt gezien)

Afgelopen twee weken werdt ik in de avonduren continu precies om het half uur gebeld door een anoniem nummer. Ik dacht slim te zijn door gewoon niet op te nemen, maar na 40 telefoontjes was ik het beu en nam ik maar op. Het was het verkoopteam van E-ON. Het feit dat ik sta ingeschreven bij het bel me niet register laat de E-ON blijkbaar koud.

Daarnaast ligt mijn vader in kritieke toestand in het ziekenhuis dus u snapt dat ik de telefoontjes van e-on alles behalve kon waarderen. (en nu druk ik me nog heel netjes uit)

Al is EON nog zo goedkoop dan nog stap ik er niet naar over met dit soort praktijken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie