De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Opta, NMa en CA gaan ACM heten

door Jeanet Woldring 1 reactie

De nieuwe toezichthouder die voortkomt uit de samenvoeging van de Consumentenautoriteit, de NMa en de Opta gaat ACM heten, Autoriteit Consument en Markt. De fusie gaat nog wel meer dan een jaar duren.

Chris Fonteijn, de huidige bestuursvoorzitter van de NMa en collegevoorzitter van telecomwaakhond Opta wordt, naar het uitziet, voorzitter van de nieuwe autoriteit. Het eerste wetsvoorstel om de drie toezichthouders samen te voegen ligt nu ter advisering bij de Raad van State.

De samenvoeging van de drie toezichthouders moet ervoor zorgen dat het markttoezicht efficiënter en effectiever wordt. De nieuwe autoriteit krijgt een zogeheten collegiaal bestuur met drie personen. De organisatie gaat zich richten op drie pijlers: consumentenbescherming, sectorspecifiek markttoezicht en mededingingstoezicht. Het collegiaal bestuur bewaakt de samenhang tussen deze drie pijlers.

De fusie loopt via twee gescheiden wetstrajecten: een instellingswet en een materiële wet. “De instellingswet regelt de instelling van de nieuwe toezichthouder waarbij de onafhankelijkheid is gewaarborgd,” aldus Fonteijn.

Naar verwachting wordt deze instellingswet begin 2012 in de Tweede Kamer behandeld. Als alles volgens plan verloopt, moet de ACM op 1 januari 2013 van start gaan.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 4 oktober 2011
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jan Puts ()

Voor meer informatie over de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zie www.acminzicht.nl

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie