Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Overstappen! Niets doen kost je poen

6 reacties Leestijd: 3 minuten

Mensen laten jaarlijks honderden euro's liggen door niet over te stappen naar een andere energieleverancier, verzekeraar of telecomprovider. Dat zegt ConsuWijzer. Het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt start daarom de campagne 'Niets doen kost je poen' om mensen hierop te wijzen. Ben Woldring, eigenaar van Gaslicht.com en Bellen.com, beaamt dat volledig.

Niets doen kost je poen

Door niets te doen blijven consumenten vaak onnodig lang vastzitten aan een contract dat te duur is of niet meer aansluit bij hun behoefte. Bij energiecontracten kan het overstapvoordeel oplopen tot 450 euro per jaar en bij financiële producten tot ruim 900 euro aldus ConsuWijzer.

Energie overstap

Gemiddeld denken mensen 84 euro per jaar te besparen met een overstap, maar volgens ConsuWijzer is de besparing vaak veel hoger. Uit onderzoek blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste energieleverancier 451 euro is en tussen de gemiddelde en de goedkoopste nog altijd 220 euro, bij een contract van een of twee jaar.

Ben Woldring, eigenaar van onder meer Gaslicht.com en Bellen.com, beaamt dat op het gebied van energie flink kan worden bezuinigd. Meer dan de helft van de particuliere verbruikers oriënteert zich niet op prijzen, maar blijft klant bij zijn vaste energiemaatschappij. „Dat worden slapers genoemd. Het aantal mensen dat blijft zitten, is groter dan het aantal overstappers”, zegt hij.

Op Gaslicht concurreren de energieleveranciers fiks met kortingen van 120 tot 190 euro. Woldring rekent voor dat een gemiddeld gezin van vier personen bij de goedkoopste energieleverancier 2400 euro per jaar kwijt is. Dat is 346 euro per jaar voordeliger dan de gemiddelde prijs bij de 'grote drie', Nuon, Essent en Eneco. „Met een paar muisklikken heb je toch snel geld verdiend”, aldus Woldring.

Wilt u toch liever bij uw vertrouwde aanbieder blijven? Ook dat kan. Energieleveranciers bieden steeds vaker verlengmogelijkheden waardoor u ook als bestaande klant gebruik kunt maken van een aantrekkelijk energiecontract. Gaslicht.com biedt u een eenvoudig overzicht van de verlengmogelijkheden bij uw huidige leverancier.

Mobiele telefonie

Wat mobiele telefonie betreft hebben veel mensen een abonnement met een 'gratis' mobieltje erbij. De kosten voor die 'gratis' telefoon zijn in het maandelijks tarief verwerkt. Maar als de contractperiode afloopt en je hoeft nog geen nieuw toestel, dan kun je beter overstappen op een goedkoper sim only abonnement, zegt ConsuWijzer. Op Bellen.com kun je deze abonnementen heel snel vergelijken en overstappen. En ook hier geldt: „Met een paar muisklikken heb je toch snel geld verdiend”.

Aan de slag

Met informatie, tips, stappenplannen en vergelijkschema’s wil ConsuWijzer consumenten helpen om het vergelijken simpel en overzichtelijk te houden. Vergelijkschema's te veel werk? Op onze sites zoals Gaslicht.com, Bellen.com, en Totaalwijzer.nl hebben we alles al voor u uitgezocht en is overstappen -of verlengen- een fluitje van een cent.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Reacties (6)

Geplaatst door: wvangurp ()

Ik vind die krullenbol het hartstikke goed doet Ben Woldring maar toch voel ik mij weer besodemietert. Weken gedaan om de laagste energie te krijgen en toch weer verkeerd gedaan.

Opmerking van de redactie op 19-12-2013
Wij zouden graag van u vernemen wat er precies verkeerd is gegaan, wellicht kunnen wij iets voor u betekenen. U kunt onze servicedesk bereiken via 0342-411350 of door te e-mailen naar info@gaslicht.com.
Geplaatst door: H.J.Bouwhuis ()

Nu ben ik bij EON met gas en licht. wat kan ik besparen

Geplaatst door: Wim 't Jong ()

Het is toch van de ratten besnuffeld dat de overheid nu ook al gaat promoten om over te stappen. En het is nog veel erger als energie(-factureer-)maatschappijen welkomstpremies gaan geven aan een nieuwe klant. Wat is de diepere achtergrond hiervan? Laat ze de energieprijzen gewoon iets lager maken als ze dat geld toch kwijt willen!

Geplaatst door: Pretium ()

Ook voor vaste telefonie kan overstappen een grote besparing opleveren. Door over te stappen naar Pretium bespaart u direct minimaal 30 euro op uw vaste lasten. Bovendien zijn de gesprekskosten lager dan bij andere aanbieders.

Geplaatst door: John ()

Tja.... ik vindt het wel een beetje dom als je gaat overstappen binnen je contract periode. Het moge logisch zijn dat je pas overstapt zodra je de eindafrekening hebt ontvangen en je contract is afgelopen! Dan loont het in sommige gevallen heus wel een paar centen. Echter, het is ook weer niet zoveel, en er staat toch ieder jaar weer een hele uitzoek worsteling in prijs vergelijk tegenover. Ik hou het voorlopig lekker makkelijk bij mijn huidige. Dat gedoe ieder jaar voor misschien 100 euro voordeel, maar wel 2 uur uitzoekerij (uur tarief van 50 per uur ZZPer) is het me niet waard. Voor de kleine beurs natuurlijk DOEN

Opmerking van de redactie op 11-12-2013
Vergelijken en overstappen hoeft gelukkig geen `2 uur uitzoekwerk` te kosten als je onze vergelijkingssites raadpleegt. Op energiekosten kan een gemiddeld huishouden momenteel een paar honderd euro besparen blijkt uit www.gaslicht.com.
Geplaatst door: André R ()

Niet Overstappen! kost je geen poen!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kijk maar naar RADAR www.trosradar.nl/uitzending/vorige-uitzending/aflevering/02-12-2013/overstappen-kan-geld-kosten/

Opmerking van de redactie op 11-12-2013
Overstappen kost geen geld; integendeel, je bespaart er honderden euro`s mee mits je op het juiste moment overstapt. Zie http://www.gaslicht.com/overstappen/het-juiste-overstapmoment
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie