De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Transporttarieven 2004: Friezen gaan meer betalen, Limburgers minder.

Enthousiast geworden na het lezen van de review van de Samsung Galaxy SIII? Dan bent u vast benieuwd hoe en waar u deze populaire smartphone het voordeligst kunt kopen. Samsung heeft er na ruim een half jaar al meer dan 30 miljoen van verkocht. Daarmee is dit het best verkopende Android-toestel op de markt. Waar en hoe u de Galaxy SIII het allervoordeligst in handen kunt krijgen, hebben we voor u uitgezocht. Benieuwd hoe u de beste deal sluit: kopen met een abonnement, leasen of als 'los toestel' met een sim only?

Profiel
We kiezen voor het profiel een gebruiker die ongeveer 140 minuten per maand belt, 50 sms'jes verstuurt en 150 MB aan data verbruikt. We laten de Belwijzer vervolgens uitrekenen wat de voordeligste optie is. Gekeken is naar 1-jarige contracten waarbij ook rekening gehouden wordt met de wijze van betalen: per minuut, per seconde of per seconde na de eerste minuut.

Sim only + los toestel
Koopt deze gebruiker de Galaxy SIII als los toestel in combinatie met een Sim Only abonnement, dan is hij het voordeligst uit. Tele2 SmartMix Sim Only 300 + 200 MB is de beste deal. Het toestel is 'los' te koop voor 466 euro en voor het sim only abonnement bedragen de totale jaarkosten 144 euro. Samen is hij dan 610 euro kwijt.

Gesubsidieerd toestel
Als deze gebruiker de Galaxy SIII op de traditionele manier aanschaft d.w.z. als gesubsidieerd toestel bij een provider, is Vodafone de beste keus. Het abonnement dat het beste bij dit profiel past is Bel+Sms+WebRegelmatig voor 37,50 per maand. Bij het afsluiten van dit abonnement is de eenmalige bijdrage voor het toestel 217 euro. De rest is verwerkt in het abonnementsgeld. De totale jaarkosten komen dan op 630 euro.

Toestellease
Gaat deze gebruiker het toestel leasen bij Hi, Telfort of KPN, dan heeft laatstgenoemde de beste koop. KPN Instap + 250min/sms+ 250 MB kost dan samen met de maandelijkse huur van het toestel 674 euro. De toestellease-constructie is dus de duurste optie. Bovendien wordt de Galaxy SIII niet je eigendom. Voordeel is wel, dat je de bijdrage van het toestel (364 euro) niet in een keer op hoeft te hoesten. Bovendien kun je na een jaar het toestel omruilen voor een nieuwere.

Conclusie
Betekent dit dat elke gebruiker het voordeligst uit is door het toestel 'los' te kopen in combinatie met een Sim Only? Nee, het kan best zo zijn dat mensen met een ander belgedrag voordeliger uit zijn met een gesubsidieerd toestel of toestellease. Voer uw gegevens in en laat de Belwijzer berekenen wat voor uw profiel de beste deal is! 

Lees en bekijk meer over Toestelleas
e

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 9 januari 2004
Geactualiseerd: donderdag 20 augustus 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie