De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Vanaf 13 juni 2014 meer rechten bij kopen via internet

Vrijdag 13 juni 2014 is een geluksdag. Vanaf dan krijg je betere rechten vanwege nieuwe Europese consumentenregels. Deze regels geven je ondermeer extra rechten bij het kopen via internet. Zo kun je straks niet binnen één, maar twee weken van je online-aankoop af. Ook ben je van hoge telefoonkosten af als je naar een duur 0900-nummer van een klantenservice belt. Hieronder lees je alvast een aantal belangrijke veranderingen. Zie ook onze blog op Bencom.nl.  

  • De bedenktijd voor online aankopen gaat van 7 werkdagen naar 14 kalenderdagen. Je hebt dan dus twee weken de tijd om te bepalen of je de aankoop wilt houden.
  • De bedenktijd voor verkoop aan de deur gaat van 8 dagen naar 14 dagen.
  • Voor verkoop op straat is er tot nu toe geen bedenktijd. Koop je iets op straat voor een bedrag boven de 50 euro, dan geldt straks ook een bedenktijd van 14 dagen. Een voorbeeld van verkoop op straat is de verkoop van kranten of tijdschriften in een winkelstraat.
  • De ondernemer moet je informeren over de bedenktijd. Informeert de ondernemer je onjuist of helemaal niet, dan wordt de bedenktijd van 14 dagen verlengd naar maximaal 12 maanden.
  • Bel je naar een klantenservice met een duur 090x-nummer, dan geldt straks een maximumtarief van 1 euro per gesprek plus de gewone belkosten.
  • Sluit je een abonnement voor een dienst af? Dan geldt in veel gevallen dat het contract pas geldig is als je het hebt ondertekend. Zodat je zeker weet dat je het abonnement ook echt wilt.

De nieuwe regels gelden alleen voor overeenkomsten die op of na 13 juni 2014 worden gesloten. 

Campagne ConsuWijzer over de nieuwe consumentenregels

In juni start ConsuWijzer een campagne om je te informeren over alle extra rechten die je krijgt. En wat je kunt doen om een probleem met een bedrijf op te lossen. De campagne start onder andere via de website, de media zoals kranten en Facebook en Twitter. Consumenten die hun rechten kennen, kunnen een probleem met een aankoop sneller oplossen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 28 mei 2014
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie