De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Wat doe jij uit vandaag?

door Jeanet Woldring

Een milieuorganisatie onderneemt vandaag een poging om samen met het publiek het stroomverbruik in Nederland omlaag te brengen. Op de 'Nationale Elektriciteitsmeter' van elektriciteitstransporteur TenneT valt dan te zien in hoeverre dat lukt. De meter staat op internet (watdoejijuit.nl).

Dat meldde de organisatie 1010nl, die hiertoe het initiatief heeft genomen. Ze heeft als doel het CO2-gebruik met 10 procent terug te dringen. Klimaatactivist en oud-Kamerlid Wijnand Duyvendak zit achter deze stichting.

Maatregelen
Het publiek kan meewerken door op allerlei manieren stroom te besparen, zoals minder licht aan te doen, de wasdroger niet te gebruiken of op het werk niet te printen.

Lokaal komt er die maandag ook een wijkmeter en een kantoormeter. Die is beschikbaar voor onder anderen de werknemers in het stadhuis van Amsterdam en de bewoners van de wijk Hoofddorp-Oost in de gemeente Haarlemmermeer.

'Energieverbruik nihil'
1010nl, ontstaan naar Engels voorbeeld, begon 10 oktober vorig jaar met de actie om in een jaar het gebruik van CO2 met 10 procent terug te dringen. Duyvendak wist zelf zijn uitstoot makkelijk terug te dringen. ,,Ik heb vorig jaar zonnepanelen op ons huis laten aanbrengen. We hebben ook geen droger meer. Daardoor is ons energieverbruik nihil.''

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 10 oktober 2011
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie