Overstappen energieleverancier met vaste prijsgarantie

prijsgarantie-stempel-gaslicht.com.jpgOp Gaslicht.com publiceren de energieleveranciers zeer regelmatig exclusieve acties met extra lage tarieven, welkomstpremies, cashbacks en/of kortingen. Ze worden door de betreffende leveranciers vaak alleen via onze vergelijkingssite Gaslicht.com aangeboden en zijn doorgaans niet terug te vinden op de website van de leverancier zelf. Let op: Het kan zijn dat de helpdesk van de betreffende leverancier niet op de hoogte is van deze exclusieve acties.

Gaslicht.com heeft met de energieleveranciers de afspraak dat u de getoonde tarieven ook daadwerkelijk en gegarandeerd berekend krijgt. Dat geldt ook voor exclusieve actietarieven, aanmeldpremies en kortingen. Hoe deze verrekend worden, kunt u terugvinden in de actievoorwaarden.

Productinformatie en kostenspecificatie

Als een vermelding op Gaslicht.com een exclusieve actie betreft, staat dit altijd aangegeven bij de productinformatie, zowel bij de prijsdetails als bij de pakketdetails. De zogenaamde éénmalige actiekorting wordt ook apart weergegeven bij de kostenspecificatie zodat u deze duidelijk kunt onderscheiden. Voordat u zich aanmeldt, is het verstandig om de actievoorwaarden van het contract goed te lezen.

Klachtafhandeling

Mocht u aanwijzingen hebben dat u hogere tarieven berekend krijgt dan zoals deze vermeld staan op Gaslicht.com, dan verzoeken wij u om dat te melden via ons contactformulier. Dat geldt ook wanneer de welkomstpremie niet uitgekeerd of verrekend wordt. Wij zullen uw klacht dan z.s.m. in behandeling nemen, zo nodig doorsturen naar de betreffende energieleverancier en eventueel naar de toezichthouder (ACM).

Voor einde contractperiode (vaak 1 jaar) opnieuw vergelijken

Wanneer u zich aanmeldt voor een exclusieve actie met actietarieven, welkomstpremies of kortingen, moet u er rekening mee houden dat variabele tarieven doorgaans eens per halfjaar worden aangepast en dat de tariefstelling na afloop van de contractperiode vrijwel altijd wordt aangepast. De meeste energieleveranciers met exclusieve acties zetten de tarieven na het eerste jaar terug op hun 'normale' product, dat meestal duurder is dan het speciale aanbod. Uiteraard kunt u dan opnieuw via Gaslicht.com energieleveranciers vergelijken wie voor u de beste aanbieding heeft.

Tijdig bericht dat uw energiecontract afloopt

Wilt u er tijdig aan herinnerd worden dat uw contract afloopt, zodat u desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Vult u dan de Contractwekker in. U weet dan zeker dat u alles goed geregeld heeft. Klik hier om gelijk energieprijzen te vergelijken.

Geactualiseerd: 10-02-2017