De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Welkomstpremies energieleveranciers

Grote energieleveranciers als Essent, Vattenfall en E.ON, maar ook prijsvechters als Energiedirect.nl en de Nederlandse Energie Maatschappij vechten in de onafhankelijke prijsvergelijkingen op Gaslicht.com al jaren om de gunst van de consument. Om bij het energie vergelijken hoger in de vergelijkingsresultaten te komen, geven energie aanbieders hoge welkomstpremies cadeau aan bezoekers die overstappen via Gaslicht.com. En daar kunt u van profiteren met een fors lagere energierekening tot gevolg! Jaren geleden lagen de energie cashbacks nog op een zo’n 100 euro. Vandaag de dag is er hevige concurrentie tussen de energieleveranciers op Gaslicht.com en is het mogelijk om te switchen met overstappremies die oplopen tot vele honderden euro’s. Overstappen via Gaslicht.com is in 3 clicks geregeld, uw oude contract wordt automatisch opgezegd en u komt nooit zonder stroom of gas te zitten.

Overzicht hoogste welkomstpremies

Vattenfall

VastePrijs Stroom en Aardgas MKB tot 1 jr Actie
Welkomstpremie van € 380,17 voor nieuwe klanten
De welkomstpremie wordt op de jaarafrekening verrekend.

Greenchoice

NL Groene stroom en CO2-gecompenseerd Gas 3 jr Vast MKB Actie
Welkomstpremie van € 289,26 voor nieuwe klanten en aantrekkelijk actietarief.
De welkomstpremie wordt aan het einde van het contract uitbetaald.

DELTA

Groene Actiestroom en Actie Aardgas 1 jaar vast MKB Actie
Welkomstpremie van € 268,60 voor nieuwe klanten.
De welkomstpremie wordt op de jaarafrekening verrekend.

Eneco

EcoStroom & Aardgas MKB Voordeel Vast 3 jaar Actie
Welkomstpremie van € 82,64 voor nieuwe klanten en aantrekkelijk actietarief
De welkomstpremie wordt op de eerste jaarafrekening verrekend. Indien u voor het einde van de vaste looptijd het contract opzegt, vervalt het recht op de welkomstpremie.

Overstappen met welkomstpremie

Het overstappen van energieleverancier om geld te besparen wordt steeds populairder. Volgens Energie-Nederland zijn er alleen al in 2015 meer dan 2,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt en beoordelen bezoekers van Gaslicht.com de eenvoud van het overstappen met een 9,4. Energieleveranciers merken dit ook en grijpen deze kans om nieuwe klanten voor zich te winnen door naast lage actietarieven ook hoge welkomstpremies aan te bieden. Gaslicht.com neemt de welkomstpremies namelijk mee in haar prijsvergelijkingen. Dat stimuleert energieleveranciers om bezoekers die via Gaslicht.com overstappen nog hogere welkomstpremies aan te bieden dan bij een overstap direct op de website van de energieleverancier zelf of via de klantenservice. Via Gaslicht.com krijgt u dus naast lage tarieven voor stroom en gas, ook de hoogste welkomstpremies. Met als resultaat voor u: de laagste energierekening! Stapt u jaarlijks over, dan profiteert u zelfs maximaal.
 

Wat zijn energie welkomstpremies?

Welkomstpremies zijn geldbedragen die u ontvangt als u via Gaslicht.com overstapt van energieleverancier. Energieleveranciers geven deze welkomstpremie om extra goedkoop uit onze vergelijking te kunnen komen. Wanneer verschillende energieleveranciers vrijwel dezelfde energietarieven hebben voor het leveren van stroom en gas, kunnen ze het verschil maken in onze vergelijking door een extra welkomstpremie weg te geven. Meestal wordt de welkomstpremie op de eerste jaarrekening in mindering gebracht. In sommige gevallen wordt de premie zelfs al enkele maanden na de overstap overgemaakt op uw IBAN-bankrekeningnummer. Op Gaslicht.com ziet u per leverancier de actievoorwaarden vermeld staan zodat u weet waar u aan toe bent.
 

Cashbacks voor bestaande klanten

Bestaande klanten zien vaak geen korting of beloning voor hun loyaliteit en kiezen daardoor al snel voor een andere energieleverancier. Hierdoor is het mogelijk om toch te profiteren van een welkomstpremie. Echter, sommige energieleveranciers werken wel met een Verlengbonus, Vaste klanten korting, Blijven Loont korting of ZekerDalen korting. Hierbij krijgt de klant gedurende de contractsperiode een steeds hogere korting. De klant is dan wel vaak vele jaren verder of moet een 3-jarig contract afsluiten om van deze kortingen te kunnen profiteren. Deze speciale loyaliteitskortingen kennen daarnaast vaak een aantal bijzondere voorwaarden en beperkingen. Zo mag de klant nooit te laat betalen. Gebeurt dit wel, bijvoorbeeld doordat de automatische incasso mislukt, dan vervalt de korting. Ook wordt de korting vaak alleen op de stroomtarieven gegeven, terwijl het grootste deel van de gemiddelde energierekening bestaat uit kosten voor gas. Wat ook opvalt is dat zelfs na het verrekenen van de verlengkorting / loyaliteitskorting, vaak nog steeds niet getipt kan worden aan de hoge welkomstpremies die consumenten ontvangen bij een overstap. Goed vergelijken loont dus meer dan de moeite.
 

iPads of slimme thermostaat als welkomstcadeau

Er zijn energieleveranciers die nieuwe klanten verwelkomen met welkomstcadeaus als een iPad, tablet, slimme thermostaat (bijv. Nest of Toon). Besef goed dat u bij deze contracten vaak vast zit aan een lange looptijd, meestal 3 jaar, en dat u niet profiteert van lage actietarieven en/of welkomstpremies. Uiteindelijk betaalt u het cadeau vaak zelf meer dan terug, doordat de prijs van het cadeau zit ingebouwd in de tarieven die u betaalt voor uw stroom en gas. Op Gaslicht.com ziet u bij het energie vergelijken de pakketten met welkomstcadeaus dan ook meestal niet heel hoog terugkomen in de prijsvergelijking.

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.