Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
 • Installatie binnen 6 weken
 • Zekerheid door 25 jaar garantie
 • Snelle terugverdientijd

SMA omvormers kopen?

Tijdelijk niet verkrijgbaar via Gaslicht.com.

Om u te helpen bij uw keuze willen wij u aanvullende informatie verschaffen over de diensten en omvormers van SMA.

 • 5 + 5 jaar fabrieksgarantie
 • SMA Smart Connected
 • SMA Shadefix

SMA productfolder
SMA garantievoorwaarden

Over SMA

Het Duitse SMA Solar Technology is opgericht in 1981. De letters in SMA Solar Technology staan voor System-, Mess- en Anlagentechnik, het Duits voor Systeem-, Meet- en Machinetechniek. Met ruim 40 jaar ervaring zet SMA de standaard voor de decentrale en duurzame energievoorziening. SMA levert een breed spectrum aan omvormers voor particuliere of commerciële toepassingen. Er wordt bij SMA Solar gedacht in oplossingen die duurzaam zijn voor de toekomst, daarom produceert SMA omvormers en zonne-energiesystemen die wel 20 jaar mee gaan. 

SMA omvormers

Een omvormer zet gelijkstroom (zonne-energie) om in bruikbare wisselstroom. SMA biedt kwalitatieve omvormers voor alle typen zonnepanelen en opslagsystemen. Alle omvormers zijn gekeurd en hebben de benodigde certificaten. De SMA omvormers zijn string omvormers, dit betekent dat er één omvormer is voor meerdere zonnepanelen. U kunt een SMA omvormer kopen wanneer u verzekerd wilt zijn van kwaliteit en goede service. 

Bij Gaslicht.com bieden wij twee soorten omvormers van SMA aan: de SMA Sunny boy serie (1-fase omvormers) en de SMA Sunny Tripower serie (3-fase omvormers).

Productinformatie SMA omvormers

Wanneer een 1-fase of 3-fase omvormer?

Controleer eerst of uw woning een 1-fase of 3-fase aansluiting heeft.

 • Bij een 1-fase aansluiting komt alle stroom via 1 ader uw woning binnen.
 • Bij een 3-fase aansluiting wordt de stroom verdeeld over 3 aders.
 • SMA heeft 1-fase omvormers: de SMA Sunny boy serie en 3-fase omvormers: de SMA Sunny Tripower serie.
 • Als uw aansluiting het toelaat en het SMA Sunny Tripower-model past bij uw zonne-energiesysteem, is een 3-fase oplossing vaak het mooiste.

SMA Sunny Boy serie (1-fase) 

De SMA Sunny Boy omvormers zijn 1-fase omvormers. De omvormers staan voor maximale opbrengst. Alle omvormers bevatten SMA Shadefix. Dit is een geïntegreerde omvormersoftware die onder lichte of middelmatige schaduwvorming de opbrengst optimaliseert. Met SMA Smart Connected bent u ervan verzekerd dat uw systeem nooit lang stil ligt door een omvormerfout. Wanneer er een omvormerfout optreedt, wordt u als eigenaar en de installateur proactief geïnformeerd. Is het probleem niet snel op te lossen? Dan regelt SMA binnen 3 dagen een vervangend product.

In de Sunny Boy serie zijn drie verschillende types beschikbaar (Sunny Boy 2.0, Sunny Boy 3.0, Sunny Boy 3.6). Het juiste type is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u besluit aan te schaffen.

Algemene productspecificaties

Sunny Boy 2.0 Sunny Boy 3.0 / 3.6
Afmetingen (b x h x d) 460 x 357 x 122 mm 435 x 470 x 176 mm
Gewicht 9.2 kg 17,5 kg
Eigen verbruik (nacht) 2,0 W 5,0 W
Topologie  Zonder transformator

Zonder Transformator

Datasheet Sunny Boy 2.0
Datasheet Sunny Boy 3.0 / 3.6

SMA Sunny Tripower serie (3-fase)

De SMA Sunny Tripower omvormers zijn 3-fase omvormers. Het zijn compacte omvormers die op ieder moment uit te breiden zijn wanneer u uw zonne-energiesysteem aanvult. De omvormers garanderen maximale zonneopbrengst. Dit komt mede door SMA Shadefix, dit is een softwarematige schaduwbeheer voor lichte tot middelmatige schaduwvorming. Daarnaast bevat de omvormer SMA Smart Connected. Hiermee worden de eigenaar en de installateur van het systeem proactief geïnformeerd wanneer er een omvormerfout optreedt. Als er niet snel een passende oplossing is voor de fout zorgt SMA binnen 3 dagen voor een vervangend product. Zo verliest u geen kostbare opwekking.

In de Tripower serie zijn vijf verschillende types beschikbaar: Sunny Tripower 4.0, Sunny Tripower 5.0, Sunny Tripower 6.0, Sunny Tripower 8.0 en Sunny Tripower 10.0. Het juiste type is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u besluit aan te schaffen.

Algemene productspecificaties

Sunny Tripower 4.0 / 5.0 / 6.0 Sunny Tripower 8.0 / 10.0
Afmetingen (b x h x d) 435 x 470 x 176 mm

460 x 497 x 176 mm

Gewicht 17 kg 20,5 kg
Eigen verbruik (nacht) 5,0 W 5,0 W
Topologie / koelprincipe Zonder transformator

Zonder Transformator

Datasheet Sunny Tripower 4.0 / 5.0 / 6.0
Datasheet Sunny Tripower 8.0 / 10.0

SMA Shadefix

Om ook bij een gedeeltelijk in de schaduw liggende zonnestroominstallatie altijd het optimale vermogenspunt te vinden, is de beproefde MPP­tracker van de SMA omvormer uitgebreid met deze extra functie.

SMA ShadeFix kan de zonnepanelen tijdelijk op een grotere afstand van het bekende vermogenspunt regelen. Hierdoor bevindt de omvormer zich op ieder moment op het vermogenspunt met het op dat moment hoogste vermogen en kan zo het energieaanbod van de gehele string onder alle omstandigheden volledig benutten.

Het is onvermijdelijk dat hierdoor tijdens het zoeken verliezen optreden. De zoekmethode van SMA ShadeFix is er echter speciaal op gericht, om in tijden zonder schaduw de verliezen door het zoeken naar een eventueel tweede vermogensmaximum te beperken tot maximaal 0,2 procent.

Monitoring

SMA Energy App

Met de SMA omvormer app krijgt u gemakkelijk inzicht in de opwekking van uw zonnepanelen en de hoeveelheid energie die u uit het net opneemt.De belangrijkste data wordt voor u gevisualiseerd. Zo kunt u precies zien wat u per dag, week, maand of jaar opbrengt. 

SMA omvormers kopen

Sunny Portal

Alle SMA omvormers zijn standaard uitgerust met Webconnect technologie, waardoor u gemakkelijk uw omvormer kunt verbinden met uw router en registreren op de online portaal Sunny Portal. Op het online portaal kunt u uw werkelijk opbrengst inzien en krijgt u een waarschuwing wanneer er fouten in uw installatie optreden.

Garantie SMA omvormers

De standaard fabrieksgarantie voor SMA omvormers is 5 jaar. SMA staat voor kwaliteit en duurzaamheid, daarom krijgen alle omvormers die vanaf 1 april 2021 in bedrijf zijn gesteld 5 jaar extra fabrieksgarantie*. Dus, als u nu kiest voor een SMA omvormer geniet u van 10 jaar fabrieksgarantie. Als u hier gebruik van wilt maken, moet u zich wel aanmelden bij SMA. Aanmelden gaat heel eenvoudig en kan via deze link.

*Er zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Waarom SMA omvormers kopen via Gaslicht.com?

Met Zonnepanelen Zonder Gedoe van Gaslicht.com wordt de aanschaf van zonnepanelen van a tot z voor u geregeld.

Wij regelen de volgende stappen voor u:

 1. Legplan: allereerst wordt u van een gratis legplan voorzien.
 2. Offerte: op basis van het legplan ontvangt u een offerte. In de offerte is alles inbegrepen, van de panelen en omvormers tot aan de installatie door een professionele installateur.
 3. Installatie: wij werken samen met de beste beoordeelde installateurs in de regio.

Geactualiseerd: donderdag 13 april 2023
Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.