Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
 • Installatie binnen 6 weken
 • Zekerheid door 25 jaar garantie
 • Snelle terugverdientijd

Enphase micro omvormers kopen?

Om u te helpen bij uw keuze willen wij u aanvullende informatie verschaffen over de diensten en het product van Enphase micro-omvormers:

 • 25 jaar garantie
 • Beperkte schaduwinvloed op panelen
 • Direct wisselstroom vanaf het paneel

Enphase productfolder
Enphase garantievoorwaarden

Over Enphase

Enphase is in 2006 opgericht en transformeerde de energiesector met de revolutionaire micro-omvormer. Een omvormer zet zonne-energie om in energie die u thuis zelf kunt gebruiken. Het Enphase omvormer systeem is flexibel. Het systeem kan zo worden ontworpen dat het volledig aansluit op uw situatie.

Micro-omvormers

Het micro-omvormer systeem is een systeem waarbij alle zonnepanelen individueel over een omvormer beschikken. Zonnepanelen absorberen de zonnestralen die op uw dak vallen en zetten deze om in gelijkstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die u thuis zelf kunt gebruiken. De meeste micro-omvormers zijn allemaal voorzien van een zender, zodat de prestaties van ieder paneel individueel kunnen worden uitgelezen. Het kan handig zijn om de prestatie van ieder paneel apart uit te lezen als uw panelen op verschillende plaatsen of hellingshoeken liggen.

Enphase micro-omvormers Enphase micro-omvormers
U heeft altijd de maximale opbrengst. Dit komt doordat elk paneel los presteert. De individuele prestatie zorgt voor maximale energie-opbrengst.

Een nadeel van micro-omvormers is dat de omvormer onder het zonnepaneel wordt geplaatst. Bij een eventuele storing kan het lastig zijn om bij de omvormer te komen, waardoor de kosten voor reparatie op kunnen lopen.

Voordelen van micro-omvormers

Micro-omvormers hebben meerdere voordelen ten opzichte van een centrale omvormer:

 • De micro-omvormers worden geplaatst onder de zonnepanelen zelf, alle panelen worden los van elkaar gezien. Dit betekent dat u geen optimizers tussen de omvormers en de zonnepanelen nodig heeft.
 • Geen grote centrale omvormer in het huis meer nodig. Bij een centraal omvormer systeem valt het hele systeem uit wanneer er een storing is. Bij een micro-omvormers beïnvloedt een storing slechts één paneel.
 • De verwachte levensduur van een micro-omvormer is langer dan een centrale omvormer. De verwachte levensduur van een centrale omvormer is 10-12 jaar, die van een micro-omvormer 30-35 jaar. Micro-omvormers zijn wel duurder in de aanschaf, maar gezien de lange levensduur bent u aan het eind van streep evenveel kwijt.

Enphase omvormers aanschaffen

Garantie van Enphase micro-omvormers

De omvormers van Enphase zijn uitvoerig onderzocht, getest en geoptimaliseerd. Daardoor is de verwachte levensduur van Enphase micro-omvormers 30-35 jaar en biedt Enphase een productgarantie van 25 jaar.

Productinformatie Enphase IQ8 micro-omvormer

Wanneer u via Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe aanschaft, kunt u kiezen voor de Enphase IQ8. De Enphase IQ8 behoort tot de nieuwe generatie omvormers. Deze 8e generatie omvormers is klaar voor het slimme energienet. Daarnaast is aangetoond dat Enphase micro-omvormers zorgen voor een hogere productie van energie. Alle Enphase micro-omvormers zijn IP67-gecertificeerd. Dit houdt in dat de systemen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. 

iq8-microinverter.png

Enphase IQ8

Productspecificaties

Monitoring per paneel met IQ Gateway

Wij bieden de Enphase IQ8 alleen aan in combinatie met de Enphase IQ Gateway Metered. De IQ Gateway Metered is het brein van het systeem: het ontvangt data van de panelen en stuurt deze naar de Enphase Enlighten software. Daarover leest u hieronder meer. Wij bieden alleen de Enphase IQ Gateway Metered aan, omdat u deze aan kunt sluiten op een thuisbatterij. Dit is een batterij waar de opgewekte energie in opgeslagen kan worden en dus later gebruikt kan worden. Met de installatie van Gaslicht.com weet u zeker dat u klaar bent voor de toekomst. En dus over een aantal jaar, wanneer u beschikt over een thuisbatterij, niet een nieuwe omvormer hoeft aan te schaffen.

Enphase Enlighten software

Met Enphase Enlighten monitoring portal ziet u de status van uw zonnepanelen in een oogopslag. Per paneel kunt u zelfs de opbrengst meten. Het zet de informatie die ontvangen is van de IQ Gateway metered om in gemakkelijk af te lezen data over de status en prestaties van uw panelen. Enphase Enlighten is beschikbaar in een app of op de website.

Waarom Enphase omvormers kopen via Gaslicht.com?

Met het Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe regelen we de aanschaf van a tot z en zorgen ervoor dat de panelen worden geplaatst.

De volgende stappen worden voor u geregeld:

 1. Legplan: allereerst wordt u van een gratis legplan voorzien.
 2. Offerte: op basis van het legplan ontvangt u een offerte. In de offerte is alles inbegrepen, van de panelen en omvormers tot aan de installatie door een professionele installateur.
 3. Installatie: wij werken samen met de beste beoordeelde installateurs in de regio.

Enphase omvormers aanschaffen

Betekenis lampjes op de Envoy-s metered (Enphase Gateway)

envoy-s.png

betekenis-lampjes-op-uw-envoy-s-enphase-micro-omvormers-mensonides-installatie.png

uitleg-knoppen-en-lampjes-envoy-s.png

Andere leveranciers


SunPower zonnepanelenREC zonnepanelen | Q Cells zonnepanelenHuawei omvormers | Growatt omvormers


Geactualiseerd: donderdag 4 april 2024
Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.