De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen Zonder Gedoe

Nu met
cashback
Zonnepanelen in 3 stappen
  • Zekerheid door 40 jaar garantie
  • Historisch snelle terugverdientijd
  • Inclusief installatie op uw dak

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Bekijk uw advies in een paar kliks

Bespaar fors op uw energierekening

Het rendement en de terugverdientijd van zonnepanelen is op dit moment extra interessant door de extreem gestegen energieprijzen. Met de huidige tarieven van energieleveranciers heeft u de investering in maximaal 4 tot 5 jaar terugverdiend. Daarnaast bespaart u elk jaar honderden euro’s op uw energierekening.

Zonnepanelen kopen zonder zorgen

Met Zonnepanelen Zonder Gedoe koopt u zonnepanelen die passen bij uw situatie. Gaslicht.com heeft de beste zonnepanelen voor u vergeleken en regelt het van A tot Z. Zo maken wij het aanschaffen van zonnepanelen kinderlijk eenvoudig. Daarnaast draagt u ook nog eens bij aan een beter klimaat.

Zonnepanelen bij Gaslicht.com

Zonnepanelen kopen
Waarom zonnepanelen kopen via Gaslicht.com?
  • Wij hebben al voor u vergeleken — Voor elk budget een AAA-kwaliteit systeem
  • Klaar voor de toekomst — Thuisbatterij kan worden aangesloten voor stroomopslag
  • Persoonlijk contact en maatwerk — Van A tot Z helpen we u met de juiste keuzes
  • Volledige betrouwbaarheidsgarantie — Tot 40 jaar garantie op product en vermogen
Bekijk onze zonnepanelen leveranciers
Klanten over Zonnepanelen Zonder Gedoe

Harmen, Nes

"Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden."
"Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden."

Mevr. Spijker, Heerhugowaard

"Vanaf het eerste contact met Gaslicht.com hebben jullie mij met de aanschaf van zonnepanelen heel goed geholpen. Echt “ zonder gedoe” zoals jullie schrijven in de advertentie. Er kwamen twee ...
"Vanaf het eerste contact met Gaslicht.com hebben jullie mij met de aanschaf van zonnepanelen heel goed geholpen. Echt “ zonder gedoe” zoals jullie schrijven in de advertentie. Er kwamen twee nette installateurs die keurig hebben gewerkt en meegedacht. Ik ben heel tevreden en voorbereid op de toekomst."

Familie Nagtegaal, Drenthe

"Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van dienstverlening van Gaslicht.com. Het gehele traject, van offerte tot en met oplevering, verliep correct en plezierig. De hele keten was goed geïnformeer...
"Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van dienstverlening van Gaslicht.com. Het gehele traject, van offerte tot en met oplevering, verliep correct en plezierig. De hele keten was goed geïnformeerd, er was een goede samenwerking tussen projectbegeleiding en uitvoering en ook de nazorg is zorgvuldig. Kortom, wij hebben klantgerichte vakmensen bezig gezien die trots zijn op wat ze leveren."

Installateur? Wij zoeken jou!

We willen alle Nederlandse daken met zonnepanelen bedekken, daarvoor hebben we veel hulp nodig! Daarom zijn we altijd op zoek naar ervaren en beginnende installateurs.

Meer informatie
Zonnepanelen installateurs gezocht

Veelgestelde vragen

over zonnepanelen
Hoe snel verdien ik zonnepanelen terug?

De prijzen voor stroom en gas zijn behoorlijk gestegen de afgelopen maanden. Beide bevinden zich momenteel op recordhoogte. Met zonnepanelen bespaart u op de kosten van stroom. Met de huidige torenhoge tarieven in 2022 is de terugverdientijd een stuk sneller. Wanneer we uitgaan van een stroomtarief van € 0,45 per kWh is de terugverdientijd zo’n 3 tot 4 jaar. Uw stroomprijs kan lager of hoger zijn. Wist u dat de garantietermijn op zonnepanelen inmiddels kan oplopen tot 40 jaar? Dus ook nadat u uw zonnepanelen heeft terugverdiend, kunt u er nog jarenlang van profiteren.

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

Zonnepanelen kopen is een slimme investering in duurzame stroom. U gaat meteen besparen op uw energienota door de groene stroom die u opwekt. Zonnepanelen kosten inclusief omvormer en installatie een paar duizend euro. Gemiddeld kost een set van 10 zonnepanelen € 5400 incl. installatie en btw. Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren veel goedkoper geworden. Ook zonder salderingsregeling is het aantrekkelijk om zonnepanelen op uw dak te leggen. Bovendien duurzaam, want u bespaart zo'n 1400 kilo CO2-uitstoot per jaar.

Hoeveel zonnepanelen moet ik aanschaffen?

De kosten en opbrengst van zonnepanelen hangt af van het aantal panelen dat u op uw dak legt. U kunt bepalen aan de hand van uw budget, hoeveel panelen er op uw dak passen of de hoeveelheid stroom die u wilt opwekken. Wilt u bijvoorbeeld voorzien in uw volledige energieverbruik? Dan kunt u op uw energierekening zien hoeveel kWh u in een jaar verbruikt. Dit verbruik moeten de zonnepanelen dan opleveren. Ook kunt u kijken naar het energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Let wel, kijk alleen naar de hoeveelheid stroom (kWh) dat wordt verbruikt.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wat de beste zonnepanelen zijn is voor iedereen verschillend. Per situatie zijn er diverse factoren die meewegen om een zonnepaneel tot de beste te benoemen. Hier moet u bij de verschillende soorten zonnepanelen goed op letten. Is voor u prijs een belangrijk aspect en wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk zonnepanelen aanschaffen? Dan staan de beste zonnepanelen gelijk aan de goedkoopste. Gaat u liever voor het hoogst mogelijke rendement? Kies dan voor het meest efficiënte zonnepaneel. U kunt bij het kopen van zonnepanelen een vergelijking maken op Gaslicht.com.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Of uw dak geschikt is voor zonnepanelen is afhankelijk van het dak van uw woning. Voor een optimale prestatie van de zonnepanelen is bijvoorbeeld de dakrichting belangrijk en de beschikbare ruimte. Voor een systeem van tussen de 8 en 16 panelen heeft u 15 tot 30 m2 aan dakruimte nodig. Gaat u een zonnepaneel kopen? Zorg er dan voor dat u weet wat de afmetingen zijn. Daarnaast behalen zonnepanelen een hoog rendement op een dak richting het zuiden. Daken op het oosten en westen geven goed resultaat, maar noordelijke daken krijgen weinig zon.

6 belangrijke zaken bij zonnepanelen kopen

1. Kan ik btw terugvragen?

Vanaf 1 januari 2023 heeft het kabinet de belasting op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief daalt dan van 21% naar 0%. Dit geldt alleen voor zonnepanelen die worden geplaatst op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een garage. Particulieren kunnen dus de belasting niet meer terug vragen bij de Belastingdienst.

2. Hoe snel worden zonnepanelen terugverdiend?

De nieuwste generatie zonnepanelen hebben een dermate hoge opbrengst per paneel. Hierdoor kunt u met 9 of 10 panelen prima het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een gemiddeld huishouden opwekken. Afhankelijk van het tarief van uw energieleverancier wordt de terugverdientijd bepaald. 

zonnepanelen terugverdientijd september 2022

3. Is mijn dak geschikt?

Een schuin dak op het zuiden vangt de meeste zonnestralen en levert de hoogste opwek van stroom. Maar ook daken op het oosten en westen zijn geschikt. De stroomopbrengst zal hierbij wat lager zijn dan met een dak op het zuiden, maar het is nog steeds aantrekkelijk.

De richting van het dak is minder belangrijk bij een plat dak. Vaak worden de panelen gericht naar het zuiden, want dan vangen ze de meeste zon. Maar de zonnepanelen kunnen alle kanten op richten. Bij een plat dak moet u er wel rekening mee houden dat er minder panelen op het dak passen. Dit komt omdat de panelen zelf ook schaduw creëren. Over het algemeen heeft u zo’n 2,3 m² dak nodig per m² paneel. Gaat u zonnepanelen kopen voor uw dakkapel? Dan is het goed om te weten wat de draagkracht is van het dakkapel zodat u weet hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden.

Invloed richting en helling bij zonnepanelen
(bron: Milieu Centraal)

De hoeveelheid dakoppervlak

Ook uw beschikbare dakoppervlak heeft invloed op de hoeveelheid opgewekte stroom. Daarom is het belangrijk om dit te controleren voordat u zonnepanelen koopt. U kunt er rekening mee houden dat één zonnepaneel gemiddeld zo’n 1.5 m² in beslag neemt.

4. Moet de meterkast aangepast worden?

Voor het terugleveren van zonne-energie moet uw aansluiting zwaar genoeg zijn en moet u een meter hebben die geschikt is voor terugleveren. De omvormer moet altijd op een aparte groep worden aangesloten. Het kan dus zijn dat hiervoor aanpassingen in de meterkast nodig zijn.

Gaat u niet meer dan 4500 Wp aan zonnepanelen aansluiten? Dan kunt u de omvormer zonder problemen installeren in uw meterkast. Maar is dit meer? Dan kan het zijn dat u een zwaardere hoofdaansluiting nodig heeft. Wij kunnen u hierin adviseren, mocht u er niet uitkomen. 

5. Zijn mijn zonnepanelen ook verzekerd voor schade?

De zonnepanelen zijn bevestigd aan uw dak. Deze wordt daardoor standaard meeverzekerd in uw opstalverzekering. U dient, na de installatie, dit nog wel bij uw verzekeringsmaatschappij door te geven. Bent u niet zeker of uw huidige verzekeraar de beste voor u is bij deze nieuwe situatie? Dan helpen onze collega's van Poliswijzer.nl u graag met het optimaal verzekeren van de zonnepanelen en de woning.

6. Wat is de levensduur van zonnepanelen?

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Daarmee zijn zonnepanelen een duurzame investering waar u lang plezier van heeft. Het aantal levensjaren van zonnepanelen kunt u verlengen door ze goed te onderhouden en schoon te houden.

Komt u er niet helemaal uit? Onze energie-experts staan dagelijks klaar om u van persoonlijk advies te voorzien.

Meer informatie over zonnepanelen


Geactualiseerd: donderdag 19 januari 2023
Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.

Navigatie