De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen Zonder Gedoe

Nu met
cashback
Zonnepanelen in 3 stappen
  • Zekerheid door 40 jaar garantie
  • Historisch snelle terugverdientijd
  • Inclusief installatie op uw dak

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Bekijk uw advies in een paar kliks

Bespaar fors op uw energierekening

Zonnepanelen zijn vanwege het rendement en de terugverdientijd op dit moment een interessante investering. Met de huidige tarieven van energieleveranciers heeft u de panelen in maximaal 4 tot 6 jaar terugverdiend. Daarnaast bespaart u elk jaar honderden euro’s op uw energierekening.

Zonnepanelen kopen zonder zorgen

Met Zonnepanelen Zonder Gedoe koopt u zonnepanelen die passen bij uw situatie. Gaslicht.com heeft de beste zonnepanelen voor u vergeleken en regelt het van A tot Z. Zo maken wij het aanschaffen van zonnepanelen kinderlijk eenvoudig. Daarnaast draagt u ook nog eens bij aan een beter klimaat.

Zonnepanelen bij Gaslicht.com

Zonnepanelen kopen
Waarom zonnepanelen kopen via Gaslicht.com?
  • Wij hebben al voor u vergeleken — Voor elk budget een AAA-kwaliteit systeem
  • Klaar voor de toekomst — Thuisbatterij kan worden aangesloten voor stroomopslag
  • Persoonlijk contact en maatwerk — Van A tot Z helpen we u met de juiste keuzes
  • Volledige betrouwbaarheidsgarantie — Tot 40 jaar garantie op product en vermogen
Sunpower Bekijk onze zonnepanelen leveranciers
Klanten over Zonnepanelen Zonder Gedoe

Harmen, Nes

"Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden."
"Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden."

Dhr Wemmers, Aerdenhout

Jullie slogan “Zonder Gedoe” is goed gekozen, want dat maken jullie echt waar. Jullie hebben het beste aanbod al vergeleken en de aanvraag via de site werkt heel eenvoudig. Deze werd snel en deskun...
Jullie slogan “Zonder Gedoe” is goed gekozen, want dat maken jullie echt waar. Jullie hebben het beste aanbod al vergeleken en de aanvraag via de site werkt heel eenvoudig. Deze werd snel en deskundig opgevolgd, de afspraak werd snel gemaakt en binnen 3 weken lagen de panelen op het dak. En de installateurs die langskwamen, dat waren echte toppers. Ze communiceerden netjes, waren vriendelijk, werkten snel en nauwkeurig en alles verliep in goed overleg. Ik weet uit ervaring van mijn schoonouders dat dit ook heel anders kan uitpakken. Lees meer over de ervaringen van dhr Wemmers.

Familie Nagtegaal, Drenthe

"Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van dienstverlening van Gaslicht.com. Het gehele traject, van offerte tot en met oplevering, verliep correct en plezierig. De hele keten was goed geïnformeer...
"Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van dienstverlening van Gaslicht.com. Het gehele traject, van offerte tot en met oplevering, verliep correct en plezierig. De hele keten was goed geïnformeerd, er was een goede samenwerking tussen projectbegeleiding en uitvoering en ook de nazorg is zorgvuldig. Kortom, wij hebben klantgerichte vakmensen bezig gezien die trots zijn op wat ze leveren."

Installateur? Wij zoeken jou!

We willen alle Nederlandse daken met zonnepanelen bedekken, daarvoor hebben we veel hulp nodig! Daarom zijn we altijd op zoek naar ervaren en beginnende installateurs.

Meer informatie
Zonnepanelen installateurs gezocht

Veelgestelde vragen

over zonnepanelen
Hoe snel verdien ik zonnepanelen terug?

De terugverdientijd van zonnepanelen is onder meer afhankelijk van het stroomtarief van uw energieleverancier. Op dit moment worden er weer (vaste) contracten aangeboden met een stroomprijs onder de prijsplafondprijs, dus onder de 40 cent per kWh. Wanneer we uitgaan van een stroomtarief van € 0,40 per kWh is de terugverdientijd zo’n 4 tot 5 jaar. Uw stroomprijs kan lager of hoger zijn. Wist u dat de garantietermijn op zonnepanelen inmiddels kan oplopen tot 40 jaar? Dus ook nadat u uw zonnepanelen heeft terugverdiend, kunt u er nog jarenlang van profiteren.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste Nederlandse daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Voor een optimale prestatie is de richting en helling van het dak belangrijk. Ook schaduwdichtheid en beschikbare ruimte spelen een rol. Zonnepanelen op een schuin dak op het zuiden vangen de meeste zon op en geven de hoogste stroomopbrengst. Maar ook een dak op het oosten en westen is vaak prima geschikt. Zonnepanelen op een schuin dak leveren meer op dan panelen op een plat dak. Schaduw heeft ook invloed op de stroomopbrengst van uw panelen. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor: geef elk paneel een eigen omvormer (micro-omvormers).  Gaat u zonnepanelen kopen? Check dan hoeveel plek u heeft voor de panelen. Een nieuw zonnepaneel is gemiddeld 176 bij 104 centimeter groot.

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

Zonnepanelen kopen is een slimme investering in duurzame stroom. U gaat meteen besparen op uw energienota door de groene stroom die u opwekt. Zonnepanelen kosten inclusief omvormer en installatie een paar duizend euro. De prijs van zonnepanelen hangt onder meer af van het merk, het opwekvermogen en de grootte. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tijd gestegen. Gemiddeld kost een set van 10 zonnepanelen € 7500, inclusief omvormer en volledige installatie. De btw op zonnepanelen is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. Zonnepanelen zijn uiteindelijk nog steeds een goede investering, ook als de salderingsregeling afgeschaft wordt. Bovendien zijn zonnepanelen duurzaam, want u bespaart met 10 panelen zo'n 1000 kilo CO2-uitstoot per jaar.

Hoeveel zonnepanelen moet ik aanschaffen?

De kosten en opbrengst van zonnepanelen hangt af van het aantal panelen dat u op uw dak legt. U kunt bepalen aan de hand van uw budget, hoeveel panelen er op uw dak passen of hoeveel stroom u wilt opwekken. Wilt u bijvoorbeeld voorzien in uw volledige energieverbruik? Dan kunt u op uw energierekening zien hoeveel kWh u in een jaar verbruikt. Dit verbruik moeten de zonnepanelen dan opleveren. Wij raden u aan ongeveer hetzelfde aantal kWh op te wekken als uw verbruik. Gaat u komende jaren meer stroom verbruiken door de aanschaf van een elektrische auto of warmtepomp? Dan kunt u beter nu alvast extra panelen laten plaatsen. Uitbreiden van een bestaande installatie is namelijk duurder dan in één keer installeren.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wat de beste zonnepanelen zijn is voor iedereen verschillend. Per situatie zijn er diverse factoren die meewegen om een zonnepaneel tot de beste te benoemen. Hier moet u bij de verschillende soorten zonnepanelen goed op letten. Is voor u prijs een belangrijk aspect en wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk zonnepanelen aanschaffen? Dan staan de beste zonnepanelen gelijk aan de goedkoopste. Gaat u liever voor het hoogst mogelijke rendement? Kies dan voor het meest efficiënte zonnepaneel. Naast zonnepanelen moet u ook de juiste omvormer kiezen. Een verkeerd gekozen omvormer, bijvoorbeeld een stringomvormer bij een dak met veel schaduw, kan uw rendement aanzienlijk verminderen. U kunt bij het kopen van zonnepanelen een vergelijking maken op Gaslicht.com.

6 belangrijke zaken bij zonnepanelen kopen

1. Kan ik btw terugvragen?

Vanaf 1 januari 2023 heeft het kabinet de belasting op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief daalt dan van 21% naar 0%. Dit geldt alleen voor zonnepanelen die worden geplaatst op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een garage. Particulieren hoeven dus de belasting niet meer terug vragen bij de Belastingdienst.

2. Hoe snel worden zonnepanelen terugverdiend?

De nieuwste generatie zonnepanelen hebben een dermate hoge opbrengst per paneel. Hierdoor kunt u met 9 of 10 panelen prima het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een gemiddeld huishouden opwekken. Afhankelijk van het tarief van uw energieleverancier wordt de terugverdientijd bepaald. 

zonnepanelen terugverdienen

3. Is mijn dak geschikt?

Een schuin dak op het zuiden vangt de meeste zonnestralen en levert de hoogste opwek van stroom. Maar ook daken op het oosten en westen zijn geschikt. De stroomopbrengst zal hierbij wat lager zijn dan met een dak op het zuiden, maar het is nog steeds aantrekkelijk.

De richting van het dak is minder belangrijk bij een plat dak. Vaak worden de panelen gericht naar het zuiden, want dan vangen ze de meeste zon. Maar de zonnepanelen kunnen alle kanten op richten. Bij een plat dak moet u er wel rekening mee houden dat er minder panelen op het dak passen. Dit komt omdat de panelen zelf ook schaduw creëren. Over het algemeen heeft u zo’n 2,3 m² dak nodig per m² paneel. Gaat u zonnepanelen kopen voor uw dakkapel? Dan is het goed om te weten wat de draagkracht is van het dakkapel zodat u weet hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden.

Invloed richting en helling bij zonnepanelen
(bron: Milieu Centraal)

Dakoppervlakte

Ook uw beschikbare dakoppervlakte heeft invloed op de hoeveelheid opgewekte stroom. Daarom is het belangrijk om dit te controleren voordat u zonnepanelen koopt. U kunt er rekening mee houden dat één zonnepaneel gemiddeld zo’n 1.5 m² in beslag neemt.

4. Moet de meterkast aangepast worden?

Voor het terugleveren van zonne-energie moet uw aansluiting zwaar genoeg zijn en moet u een meter hebben die geschikt is voor terugleveren. De omvormer moet altijd op een aparte groep worden aangesloten. Het kan dus zijn dat hiervoor aanpassingen in de meterkast nodig zijn.

Gaat u niet meer dan 4500 Wp aan zonnepanelen aansluiten? Dan kunt u de omvormer zonder problemen installeren in uw meterkast. Maar is dit meer? Dan kan het zijn dat u een zwaardere hoofdaansluiting nodig heeft. Een 1-faseaansluiting is geschikt voor een klein huishouden met een paar zonnepanelen. Plaatst u meer dan 12 zonnepanelen? Dan heeft u een 3-fasenaansluiting nodig. Wij kunnen u hierin adviseren, mocht u er niet uitkomen. 

5. Zijn mijn zonnepanelen ook verzekerd voor schade?

De zonnepanelen zijn bevestigd aan uw dak. Deze wordt daardoor standaard meeverzekerd in uw opstalverzekering. U dient, na de installatie, dit nog wel bij uw verzekeringsmaatschappij door te geven. Bent u niet zeker of uw huidige verzekeraar de beste voor u is bij deze nieuwe situatie? Dan helpen onze collega's van Poliswijzer.nl u graag met het optimaal verzekeren van de zonnepanelen en de woning.

6. Wat is de levensduur van zonnepanelen?

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Daarmee zijn zonnepanelen een duurzame investering waar u lang plezier van heeft. Het aantal levensjaren van zonnepanelen kunt u verlengen door ze goed te onderhouden en schoon te houden.

Komt u er niet helemaal uit? Onze zonnepanelen-experts staan dagelijks klaar om u van persoonlijk advies te voorzien.

Meer informatie over zonnepanelen


Geactualiseerd: woensdag 24 mei 2023
Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.

Navigatie