Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Korting energieleveranciers

Grote energieleveranciers als Essent, Vattenfall en E.ON, maar ook prijsvechters als Energiedirect.nl en de Nederlandse Energie Maatschappij vechten in de onafhankelijke prijsvergelijkingen op Gaslicht.com al jaren om de gunst van de consument. Om bij het energie vergelijken hoger in de vergelijkingsresultaten te komen, geven energie aanbieders hoge korting aan bezoekers die overstappen via Gaslicht.com. En daar kunt u van profiteren met een fors lagere energierekening tot gevolg! Jaren geleden lagen de energie cashbacks nog op een zo’n 100 euro. Vandaag de dag is er hevige concurrentie tussen de energieleveranciers op Gaslicht.com en is het mogelijk om te switchen met kortingen die oplopen tot vele honderden euro’s. Overstappen via Gaslicht.com is in 3 clicks geregeld, uw oude contract wordt automatisch opgezegd en u komt nooit zonder stroom of gas te zitten.

Overstappen met korting

Het overstappen van energieleverancier om geld te besparen wordt steeds populairder. Volgens Energie-Nederland zijn er alleen al in 2015 meer dan 2,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt en beoordelen bezoekers van Gaslicht.com de eenvoud van het overstappen met een 9,4. Energieleveranciers merken dit ook en grijpen deze kans om nieuwe klanten voor zich te winnen door naast lage actietarieven ook hoge korting aan te bieden. Gaslicht.com neemt de korting namelijk mee in haar prijsvergelijkingen. Dat stimuleert energieleveranciers om bezoekers die via Gaslicht.com overstappen nog hogere korting aan te bieden dan bij een overstap direct op de website van de energieleverancier zelf of via de klantenservice. Via Gaslicht.com krijgt u dus naast lage tarieven voor stroom en gas, ook de hoogste korting. Met als resultaat voor u: de laagste energierekening! Stapt u jaarlijks over, dan profiteert u zelfs maximaal.

Wat zijn deze kortingen?

Kortingen zijn geldbedragen die u ontvangt als u via Gaslicht.com overstapt van energieleverancier. Energieleveranciers geven deze korting om extra goedkoop uit onze vergelijking te kunnen komen. Wanneer verschillende energieleveranciers vrijwel dezelfde energietarieven hebben voor het leveren van stroom en gas, kunnen ze het verschil maken in onze vergelijking door een extra korting weg te geven. Meestal wordt de korting op de eerste jaarrekening in mindering gebracht. In sommige gevallen wordt de korting zelfs al enkele maanden na de overstap overgemaakt op uw IBAN-bankrekeningnummer. Op Gaslicht.com ziet u per leverancier de actievoorwaarden vermeld staan zodat u weet waar u aan toe bent.

Cashbacks voor bestaande klanten

Bestaande klanten zien vaak geen korting of beloning voor hun loyaliteit en kiezen daardoor al snel voor een andere energieleverancier. Hierdoor is het mogelijk om toch te profiteren van een kortingen. Echter, sommige energieleveranciers werken wel met een Verlengbonus, Vaste klanten korting, Blijven Loont korting of ZekerDalen korting. Hierbij krijgt de klant gedurende de contractsperiode een steeds hogere korting. De klant is dan wel vaak vele jaren verder of moet een 3-jarig contract afsluiten om van deze kortingen te kunnen profiteren. Deze speciale loyaliteitskortingen kennen daarnaast vaak een aantal bijzondere voorwaarden en beperkingen. Zo mag de klant nooit te laat betalen. Gebeurt dit wel, bijvoorbeeld doordat de automatische incasso mislukt, dan vervalt de korting. Ook wordt de korting vaak alleen op de stroomtarieven gegeven, terwijl het grootste deel van de gemiddelde energierekening bestaat uit kosten voor gas. Wat ook opvalt is dat zelfs na het verrekenen van de verlengkorting / loyaliteitskorting, vaak nog steeds niet getipt kan worden aan de hoge kortingen die consumenten ontvangen bij een overstap. Goed vergelijken loont dus meer dan de moeite.

iPads of slimme thermostaat als welkomstcadeau

Er zijn energieleveranciers die nieuwe klanten verwelkomen met welkomstcadeaus als een iPad, tablet, slimme thermostaat (bijv. Nest of Toon). Besef goed dat u bij deze contracten vaak vast zit aan een lange looptijd, meestal 3 jaar, en dat u niet profiteert van lage actietarieven en/of kortingen. Uiteindelijk betaalt u het cadeau vaak zelf meer dan terug, doordat de prijs van het cadeau zit ingebouwd in de tarieven die u betaalt voor uw stroom en gas. Op Gaslicht.com ziet u bij het energie vergelijken de pakketten met welkomstcadeaus dan ook meestal niet heel hoog terugkomen in de prijsvergelijking.

Vattenfall

Nederlandse Groene Stroom en Aardgas tot 1 jaar vast MKB
Korting van € 177,69
De korting wordt op de jaarafrekening verrekend. U heeft recht op de korting wanneer u klant blijft tot de vermelde einddatum en voldoet aan overige actievoorwaarden.

Eneco

Hollandse Wind&Zon en CO2-gecompenseerd Gas MKB 3 jaar Vast
Korting van € 123,97
De korting wordt op de jaarafrekening verrekend.
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.