Nuon verlaagt vaste gastarieven fors
Leestijd: 3 minutenNuon verlaagt de variabele gasprijs per 1 juli met 7 tot 10 procent als gevolg van de lagere olieprijzen van de afgelopen maanden. Dat scheelt een gemiddeld huishouden jaarlijks tussen de 50 en 80 euro. Wie echter kiest voor een 'vaste prijs' contract profiteert nu al van een extra prijsvoordeel van bijna 200 euro.
Consumenten die nu hun gas- en elektriciteitsprijs vastzetten voor één of meerdere jaren betalen nu al een fors lager tarief dan het huidige variabele tarief. Normaal gesproken liggen de tarieven van vaste-prijscontracten hoger dan die van variabele en gokt de klant die een vast contract aangaat op stevige prijsstijgingen, waardoor hij over de hele contractperiode toch goedkoper uit is.
Maar wie nu een vaste-prijscontract afsluit, is al vanaf het begin goedkoper uit. Bij Nuon liggen de vaste gastarieven tot 8,5 procent en de vaste elektriciteitstarieven tot 6,3 procent onder de huidige variabele tarieven. Bij gemiddeld verbruik scheelt dat een huishouden een kleine 100 euro op jaarbasis ten opzichte van de huidige variabele prijzen.
Met de Energiewijzer op Gaslicht.com of de Energiecalculator op Energiewereld kunt u de tarieven vergelijken en desgewenst online overstappen. Wie nu overstapt op een vaste prijs energiecontract via Gaslicht.com of Energiewereld, krijgt bovendien nog eens 110 euro extra voordeel. Van deze tijdelijke voordeelactie kunnen ook bestaande Nuon-klanten profiteren.*
Nuon vergelijkt de situatie met de hypotheekmarkt. Daar kan af en toe ook een situatie ontstaan waarbij de rente voor vijf jaar vast lager ligt dan voor één jaar vast of variabel.
Het energiebedrijf kan op dit moment op de termijnmarkt gas en elektriciteit inkopen tegen een prijs die lager ligt dan de inkoopkosten van de energie die nu, in de eerste helft van 2007, wordt geleverd. Als consumenten een vasteprijscontract tekenen, geven zij Nuon opdracht elektriciteit en gas op de termijnmarkt voor hen in te kopen. Op die manier verzekeren zij zich nu van gas- en elektriciteitstarieven die op dit moment onder de huidige variabele tarieven liggen.
De lagere prijzen op de termijnmarkt in de afgelopen maanden hebben niet alleen invloed op de vaste gas- en elektriciteitsprijzen, maar werken ook door in de variabele tarieven. Nuon verwacht een verlaging van de variabele gasprijs per 1 juli van zeven tot tien procent. Hoe groot de uiteindelijke daling van de variabele gasprijs zal zijn, hangt af van de ontwikkeling van de olieprijs in de komende twee maanden. Nuon zal de lagere inkoopprijzen direct per 1 juli verwerken in de variabele verkoopprijzen.
* Leveringskosten voor 3500 kWh stroom en 1850 m3 gas op jaarbasis: Nuon VastePrijsEnergie 1 jaar € 1015,34 en Nuon Stroom/Gas Variabele prijs € 1192,93
Lees ook: Vast of variabel, achtergrondinformatie over contracten met vaste of variabele tarieven
Reacties (7)
Correctie op mijn vorige posting:
DE genoemde eindprijs voor de consument bij ENECO hoort op het plekje van de NUON te staan, het tarief, genoemd bij NUON hoort bij dat van de ENECO te staan.
De verlaging van de gasprijs per 1/7/2007 is een beetje misleidend.
men vergeet erbij te vermelden dat diezlfde gasprijs binnen korte termijn ook hoger kan uitvallen.
Dat dit gaat gebeuren is zeker: De gasprijs hobbelt atijd 6 maanden achter de olieprijs aan. Deze stond in januari 2007 op 55 dollar maar is ondertussen terug op niveau van augustus 2006. kenners denken dat medio augustus 2007 de olieprijs per barrel op of boven de 85 dollar uitkomt. Dit houdt in dat de gasprijs straks ( binnen 6 tot 12 maanden ) zo`n 10% hoger zal liggen als die van de 1e 3 maanden van 2007.
ook met de prijs per M3 goochelen de leveranciers met netbeheer flink: Bij Eneco is de gasprijs per M3 slechts 24,3 eurocent maar door de zeer hoge regiotoeslag van bijna 15 eurocent plus millieutax en 19% betaalt de consument ook na 1/7/2007 een hogere eindprijs per M3 als bij bijvoorbeeld OXXIO of NUON.
NUON is en blijft, ook na de gastariefsverlaging per 1/7/2007, de hoofdprijs rekenen per M3 voor de consument.
Hoe dat kan is mij een raadsel, ze hanteren de laagste regiotoeslag van alle netbeheerders, hebben een relatief laag M3 tarief maar de eindprijs voor de consument blijft rond de 73 eurocent ( ENECO 71,4 en OXIO 70,2 eurocent )per M3 inclusief alle toeslagen, netbeheer, vastrecht en vaste aansluitngskosten.
Oxxio komt zijn afspraken niet na: in de voorwaarden staat dat ik laagste vaste prijs en laagste tariefgarantie heb. Ondertussen zijn de tarieven al drie keer omhoog bijgesteld. Ze ontkennen gewoon dat dit in de voorwaarden staat en zeggen dat je maar een copie van je contract op moet sturen. Nou dat doe je dan en dan hoor je nooit meer iets van ze. Dan kun je natuurlijk eindeloos dat 0900 nummer bellen, maar dat levert ook niks anders op dan lange wachttijden van mensen die kennelijk met hetzelfde zitten. Ik baal van Oxxio! Boeven!
ik ben num bij rwe en bespaar nu al ten opzichte van de nuon 275 euro op jaar bazig, voor mij is rwe de goedkoopste en de beste service.
Ik heb mijzelf onlangs aangemeldt voor Energie:direct via een verkoopster die bij mij aan de deur kwam. Na een goed gesprek ben ik vol vertouwen overgestapt. Ik ben nu meer dan é200,- per jaar voordeliger uit dan bij Nuon(tevens vermeldt op deze site). De service is ook prima alsmede de levering van stroom en gas. Dus mensen laat je niet gek praten door deze mensen(herkenbaar aan bijvoorbeeld het handschrift). Veel van deze mensen werken ok weer voor andere energiebedrijven en laten dergelijke reacties. Je kunt je vast en zeker wel voorstellen dat deze reacties niet objectief zijn, behalve dat zijn er ook veel mensen die niets van energie weten, laat staan dat zij zijn overgestapt en kunnen niet uit ervaring spreken.
Naar mijn idee is Energie:direct een prima bedrijf, en dat mag gezegd worden!
Met vriendelijke groet,
Ester de Boer.
totaal leugens wat u verteld ik zit bij de energie direct en ik ben gewoon veel goedkoper uit dan de eneco eaar ik eerst zat en ik bespaar op dit moment 275 euro op jaar basis mooi meegenomen en ik snapo veral neit hoe u er bij komt dat over gedupeerde en dit dat.
Mensen blijf lekker bij Nuon. Lees andere forums over mensen die gedupeerd zijn duur Oxio en Ebergie direct. Beloven allebij 200 goedkoper te zijn dan Nuon.. In praktijk zijn ze 800 duurder..
Bericht aangepast.
Laatste nieuws
-
De goedkoopste energiecontracten voor zonnepaneelbezitters in mei 2025
1 mei 2025 Wij zetten elke maand de goedkoopste energiecontracten voor zonnepaneelbezitters op een rij. Dit zij...
-
Dit zijn de goedkoopste energiecontracten van mei 2025
1 mei 2025 Wij zetten elke maand de goedkoopste vaste, variabele en dynamische contracten voor u op een rij. Di...
-
Opinie: Energiebelasting 2026 – Schijnverlichting in een scheef systeem
29 april 2025 De Voorjaarsnota 2025 presenteert een ogenschijnlijke meevaller: 200 miljoen euro lastenverlichting....
-
ACM: energierekening stijgt, bespaar door over te stappen
11 april 2025 De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verwacht dat de energierekening de komende jaren flink gaat st...
-
Rondetafelgesprek Tweede Kamer: Hoe blijft energie betaalbaar?
11 april 2025 Hoe houden we energie betaalbaar voor huishoudens? Daarover werd de Tweede Kamer op 9 april geadvise...