Energie vergelijken en direct besparen op Gaslicht.com

Reken uit welke leverancier voor u de goedkoopste is. Na invoer van uw verbruiksgegevens worden de totale jaarkosten berekend op basis van uw verbruik in de opgegeven regio. Nieuw: Als eerste vergelijkingssite biedt Gaslicht.com de mogelijkheid om de opbrengst van uw zonnepanelen ook mee te nemen in de energievergelijking.

Gaslicht.com helpt u graag

Via onze energievergelijker kunt u vergelijken op o.a. prijs, herkomst energie, facturering, klantenservice en klachten. Gaslicht.com is bekend van radio/tv en haalt van alle energie vergelijken websites met een 9,2 de hoogste klantwaardering.

Energie vergelijken op prijs/kwaliteit

U kunt overstappen naar een andere energieleverancier vanwege betere voorwaarden, een scherpe prijs of betere klantenservice. Er zijn duidelijke verschillen in hoe energieleveranciers met klanten omgaan.

Op Gaslicht.com kunt u niet alleen vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Dat houdt in dat u in een oogopslag kunt zien wie de goedkoopste én best gewaardeerde energieleverancier is.

Maandelijks beoordeelt Gaslicht.com energieleveranciers op een aantal aspecten, waaronder prijs, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klachtenafhandeling en duurzaamheid. De bevindingen zijn afkomstig van recente overstappers via Gaslicht.com. Daarnaast heeft Gaslicht.com een aantal criteria opgesteld waaraan een leverancier wordt getoetst. Dit alles resulteert in een rapportcijfer, de Prijskwaliteitscore. Zodoende kunt u heel eenvoudig energie vergelijken op prijs én kwaliteit. Daarin onderscheidt Gaslicht.com zich van andere energievergelijkers.

Waarom de prijzen van energie vergelijken?

Een vaak gehoord argument is: 'Waarom zou ik energieprijzen vergelijken, de gas- en stroomtarieven zijn toch bij alle energieleveranciers hetzelfde?' Nou, niet dus. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 bepalen energieleveranciers zelf de prijs voor stroom en gas en lopen de verschillen op tot wel 300 euro op jaarbasis. Het vergelijken loont dus wel degelijk!

Direct overstappen

In 2014 is een recordaantal mensen overgestapt van energieleverancier. Zij hebben zich gerealiseerd dat energie vergelijken loont en er op die manier veel geld bespaard kan worden. Veel consumenten kunnen zelfs tot zo'n 4 maal meer besparen dan dat zij zelf denken.

Van alle Nederlandse overstappers stapte sinds 2004 meer dan de helft één maal over, bijna een kwart twee maal en 12 procent drie keer. Prijzen zijn voor hen de belangrijkste overstapprikkel. Het werkelijke bedrag dat consumenten met een overstap kunnen besparen kan, in sommige gevallen, oplopen tot 420 euro per jaar, zo blijkt uit de rapportage van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Doen dus!

Vergelijken met duidelijke informatie

Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan het percentage overstappers nog veel groter worden wanneer de informatie van de energieleveranciers nog duidelijker wordt. Op Gaslicht.com hebben wij deze informatie zo transparant mogelijk gemaakt: het energieprijzen vergelijken is daardoor een fluitje van een cent!

Hoe kan ik honderden euro's besparen?

Energie vergelijken op onze onafhankelijke website Gaslicht.com is kinderlijk eenvoudig. U kunt in een paar stappen honderden euro's besparen. In de Energievergelijker vult u uw gegevens in als postcode, wat voor een soort meter u heeft en uw energieverbruik per jaar: gas, elektriciteit - eventueel met dag- en nachttarief. U krijgt daarna een overzicht van energieleveranciers en het tarief dat zij op basis van de opgegeven gegevens berekenen.

Profiteren van acties

Op Gaslicht.com vindt u een TOP 5. Dit zijn de goedkoopste energiecontracten van Nederland voor een gemiddeld huishouden. U profiteert van scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies die u alleen krijgt als u overstapt via Gaslicht.com. Naast de lage actietarieven wordt er bijvoorbeeld een welkomstpremie uitgekeerd die kan oplopen tot enkele honderden euro's. Nog een reden om energie te vergelijken!

Energie vergelijken op tariefsoort

De prijs van energie wisselt voortdurend. De prijzen vergelijken op tariefsoort kan dan ook verstandig zijn. Daarvoor gaat u variabele tarieven vergelijken met vaste energietarieven. De keuze voor vaste of variabele energieprijzen is persoonlijk.

Een variabel contract is gebaseerd op het verleden. De gemiddelde prijs van olie in de afgelopen zes maanden bepaalt wat u de komende tijd voor energie betaalt. Uw energietarieven worden dus ieder half jaar opnieuw aangepast. Meestal zijn de vaste energieprijzen wat hoger. Zo wordt het risico van toekomstige prijsstijgingen afgedekt. Vergelijk het met sommige hypotheekvormen, waarbij u de rente vastzet.

Wilt u zeker weten wat u het komend jaar gaat betalen, dan is een contract met vaste energietarieven de beste keuze. Speelt u liever in op mogelijke prijsdalingen, dan is een contract met variabele energietarieven de beste keuze.

Energie vergelijken op duurzaamheid

Op Gaslicht.com kunt u ook vergelijken op duurzaamheid. U kunt verschillende soorten vergelijken: groene of duurzame energie en grijze energie. U kunt kiezen voor de groenste energieleverancier of een leverancier die helemaal geen groene energie biedt. Waar u voor kiest, mag u zelf bepalen.

Geactualiseerd: 06-11-2015