De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Energie vergelijken - bespaar tot € 300 per jaar

Energievergelijker

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Acties gelden soms alleen voor nieuwe klanten. Door uw huidige leverancier in te vullen kunnen we het aanbod op uw situatie aanpassen.
Stroomafname op jaarbasis
kWh
kWh
Normaaltarief
Stroomafname op jaarbasis
doordeweeks overdag
kWh
Daltarief
Stroomafname op jaarbasis
's avonds, 's nachts en in het weekend
Teruglevering op jaarbasis
kWh
kWh
Normaaltarief
Teruglevering op jaarbasis
doordeweeks overdag
kWh
Daltarief
Teruglevering op jaarbasis
's avonds, 's nachts en in het weekend
Gasverbruik op jaarbasis
m3
Heeft u wel een gasaansluiting, maar gebruikt u geen gas? Vul dan 1 m3 in

Stroomaansluiting

Mogelijk heeft u een andere stroomaansluiting dan de meeste woningen.
Dat is vaak het geval als u een hoog stroomverbruik heeft door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een warmtepomp, laadpaal, zwembad of een zeer groot aantal zonnepanelen.

De meeste woningen hebben een standaard aansluiting: t/m 1x 35 A of 3x 25 A.
Aantal personen
Eenpersoonshuishouden
Tweepersoonshuishouden
Klein gezin
3 personen (inclusief kinderen)
Gemiddeld gezin
4 personen (inclusief kinderen)
Groot gezin
5 personen (inclusief kinderen)
Aantal zonnepanelen
0 zonnepanelen

Energie vergelijken is heel eenvoudig via Gaslicht.com.

Na invoer van uw verbruiksgegevens worden de totale jaarkosten berekend op basis van uw verbruik in de opgegeven regio. Zo ziet u in één oogopslag welke leverancier voor u de goedkoopste is. Nieuw: Als eerste vergelijkingssite bieden wij de mogelijkheid om de opbrengst van uw zonnepanelen ook mee te nemen in de energievergelijking.

Gaslicht.com helpt u graag met energie vergelijken

Via onze energievergelijker kunt u energiepakketten en afzondelijke stroom- en gaspakketten op o.a. prijs, herkomst energie, facturering, klantenservice en klachten. Gaslicht.com is bekend van radio/tv en haalt met een 9,6 de hoogste klantwaardering van alle vergelijkers.

Vergelijk op prijs/kwaliteit

U kunt overstappen naar een ander energiebedrijf vanwege betere voorwaarden, een scherpe prijs of betere klantenservice. Er zijn duidelijke verschillen in hoe energieleveranciers met klanten omgaan.

Op Gaslicht.com kunt u niet alleen energie vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Dat houdt in dat u in een oogopslag kunt zien wie de goedkoopste én best gewaardeerde energieleverancier is.

Maandelijks beoordelen wij energieleveranciers op een aantal aspecten, waaronder facturering, overstapproces, online dienstverlening, klachtenafhandeling en duurzaamheid. Daarnaast delen de overstappers tevens hun bevindingen via onze energievergelijkingssite. Dit alles resulteert in een rapportcijfer. Zodoende kunt u heel eenvoudig energie vergelijken op prijs én kwaliteit. Daarin onderscheidt Gaslicht.com zich van andere energievergelijkers.

Waarom energieprijzen vergelijken?

Een vaak gehoord argument is: 'Waarom zou ik energieprijzen vergelijken, de gas- en stroomtarieven zijn toch bij alle energiebedrijven hetzelfde?' Nou, niet dus. Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 bepalen energieleveranciers zélf de prijs voor stroom en gas en lopen de verschillen op tot wel 300 euro op jaarbasis. Het vergelijken van energie loont dus wel degelijk!

Vergelijken en direct overstappen van energieleverancier of contract

Steeds meer consumenten stappen over naar een andere energieleverancier. Het afgelopen jaar waren dat ruim 1,7 miljoen huishoudens, een nieuw record. Zij hebben zich gerealiseerd dat overstappen loont en er op die manier veel geld bespaard kan worden. Overstappers kunnen tot 660 euro per jaar op hun energiejaarrekening besparen, constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar Energiemonitor 2020. Doen dus! Inmiddels is, sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004, slechts 26% van alle consumenten nog nooit overgestapt van energieleverancier. In de afgelopen drie jaar is meer dan de helft (53%) van de consumenten ten minste één keer overgestapt van energieleverancier of contract.

Hoe gaat een overstap in zijn werk?

Na het maken van een energie vergelijking kunt u via Gaslicht een contract aanvragen bij een energieleverancier. Middels een aanmeldknop komt u bij het aanmeldingsformulier. Wanneer u dit formulier invult en verstuurt, zullen wij uw overstap verder regelen. Afhankelijk van uw huidige energiecontract is de overstap naar uw nieuwe leverancier binnen 6 weken gerealiseerd.

In 3 stappen energie vergelijken

Niet goed? Veertien dagen bedenktijd!

Wanneer u gekozen heeft voor een nieuw energiepakket, maar toch nog twijfelt of u de beste keuze gemaakt heeft? U heeft 14 dagen bedenktijd om het energiecontract kosteloos te annuleren. Annuleren na deze 14 dagen is ook mogelijk, maar dan betaalt u een opzegvergoeding. De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende doorlooptijd van uw contract, met een maximum van € 250.

Energie vergelijken met duidelijke informatie

Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan het percentage overstappers nog veel groter worden wanneer de informatie van de energiebedrijven nog duidelijker wordt. Op Gaslicht.com hebben wij deze informatie zo transparant mogelijk gemaakt: het energieprijzen vergelijken is daardoor een fluitje van een cent!

Hoe kan ik honderden euro's besparen via Gaslicht.com?

Vergelijken op onze onafhankelijke website Gaslicht.com is kinderlijk eenvoudig. U kunt in een paar stappen honderden euro's besparen. In de Energievergelijker vult u uw gegevens in als postcode, wat voor een soort meter u heeft en uw energieverbruik per jaar: gas, elektriciteit - eventueel met dag- en nachttarief. U krijgt daarna een overzicht van energieleveranciers en het tarief dat zij op basis van de opgegeven gegevens berekenen.

Profiteren van acties

Op Gaslicht.com vindt u een TOP 5. Dit zijn de goedkoopste energiecontracten van Nederland voor een gemiddeld huishouden. U profiteert van scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies die u alleen krijgt als u overstapt via Gaslicht.com. Naast de lage actietarieven wordt er bijvoorbeeld een welkomstpremie uitgekeerd die kan oplopen tot enkele honderden euro's. Nog een reden om energie te vergelijken!

Vergelijken op tariefsoort

De prijs van energie wisselt voortdurend. De prijzen vergelijken op tariefsoort kan dan ook verstandig zijn. Daarvoor gaat u variabele tarieven vergelijken met vaste energietarieven. De keuze voor vaste of variabele energieprijzen is persoonlijk.

Een variabel contract is gebaseerd op het verleden. De gemiddelde prijs van olie in de afgelopen zes maanden bepaalt wat u de komende tijd voor energie betaalt. Uw energietarieven worden dus ieder half jaar opnieuw aangepast. Meestal zijn de vaste energieprijzen wat hoger. Zo wordt het risico van toekomstige prijsstijgingen afgedekt. Vergelijk het met sommige hypotheekvormen, waarbij u de rente vastzet.

Wilt u zeker weten wat u het komend jaar gaat betalen, dan is een contract met vaste energietarieven de beste keuze. Speelt u liever in op mogelijke prijsdalingen, dan is een contract met variabele energietarieven de beste keuze.

Vergelijken op duurzaamheid

Op Gaslicht.com kunt u ook vergelijken op duurzaamheid. U kunt verschillende soorten energie vergelijken: groene of duurzame energie en grijze energie. U kunt kiezen voor het groenste energiebedrijf of een leverancier die helemaal geen groene energie biedt. Waar u voor kiest, mag u zelf bepalen.

Gepubliceerd: 23-04-2013
Geactualiseerd: 14-04-2021

Navigatie