Goedkoopste energieleverancier

Wie is de goedkoopste van 2024?

De goedkoopste energieleverancier van 2024 is ... Was het maar zo eenvoudig! Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van uw verbruik en persoonlijke situatie. Wij leggen u graag uit hoe u de goedkoopste energieleverancier vindt.

Haal uw verbruik op

Identificeer uzelf bij uw netbeheerder door veilig en vertrouwd in te loggen met iDIN om uw energiegegevens op te halen.

Met iDIN kunt u met dezelfde gegevens inloggen als bij uw bank.

Nadat u uzelf geïdentificeerd hebt, keert u automatisch terug naar Gaslicht.com met het jaarverbruik van uw adres ingevuld in de vergelijker.

Vergelijk het volledige energieaanbod

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Acties gelden soms alleen voor nieuwe klanten. Door uw huidige leverancier in te vullen kunnen we het aanbod op uw situatie aanpassen.

Identificeer uzelf bij uw netbeheerder door veilig en vertrouwd in te loggen met iDIN om uw energiegegevens op te halen.

Met iDIN kunt u met dezelfde gegevens inloggen als bij uw bank.
Stroomafname op jaarbasis.

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.
kWh
kWh
Normaaltarief
Doordeweeks overdag
Stroomafname op jaarbasis.

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.
kWh
Daltarief
's Avonds, 's nachts en in het weekend
Stroomafname op jaarbasis.

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.
Teruglevering op jaarbasis

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.
kWh
kWh
Normaaltarief
Doordeweeks overdag
Teruglevering op jaarbasis.

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.
kWh
Daltarief
's Avonds, 's nachts en in het weekend
Teruglevering op jaarbasis.

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.
Gasverbruik op jaarbasis

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.
Heeft u wel een gasaansluiting, maar gebruikt u geen gas? Vul dan 1 m³ in

Stroomaansluiting

Mogelijk heeft u een andere stroomaansluiting dan de meeste woningen.
Dat is vaak het geval als u een hoog stroomverbruik heeft door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een warmtepomp, laadpaal, zwembad of een zeer groot aantal zonnepanelen.

De meeste woningen hebben een standaard aansluiting: t/m 1x 35 A of 3x 25 A.
Aantal personen
Eenpersoonshuishouden
Tweepersoonshuishouden
Klein gezin
3 personen (inclusief kinderen)
Gemiddeld gezin
4 personen (inclusief kinderen)
Groot gezin
5 personen (inclusief kinderen)
Aantal zonnepanelen
0 zonnepanelen
Heeft u zonnepanelen?
Wij nemen terugleverkosten altijd mee in de vergelijking.
Terugleverkosten betaalt u als u zelf elektriciteit opwekt en deze (deels) teruglevert aan het net. De terugleverkosten worden in rekening gebracht om de kosten te dekken die uw energieleverancier maakt omdat u elektriciteit invoedt op het net. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van de door u aan het net teruggeleverde kWh's en de berekenwijze van de leverancier.

Goedkope energie in 2024

De goedkoopste energieleverancier van 2024 is ... Was het maar zo eenvoudig! Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van uw verbruik en persoonlijke situatie. Wij leggen u graag uit hoe u de goedkoopste energieleverancier vindt.

Heeft u een vraag over energie?

Mogelijk vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen.
Of neem gerust contact op met de experts van Gaslicht.com.
Gaslicht.com Bencom specialisten

Top 5 best beoordeeld De leveranciersscore betreft de beoordeling van energieleveranciers, resulterend in een rapportcijfer van 1 tot 10. De score komt voor een derde tot stand door de beoordeling van overstappers via Gaslicht.com. Daarnaast wordt een derde van het cijfer bepaald op basis van door ons vastgestelde leverancierscriteria en een derde van het cijfer is op basis van het gemiddelde cijfer voor het pakketaanbod aan de hand van pakketcriteria.

"Al jaren mijn plek om overzichtelijk snel en makkelijk over te stappen van energie aanbieder."
Website van het Jaar
9,4
39066 overstappers beoordeelden ons
Lees alle beoordelingen

Energie goed geregeld met Gaslicht.com

Snel en gemakkelijk energiecontracten vergelijken? Sinds 2003 vergelijkt Gaslicht.com energiecontracten en helpt u bij uw overstap. Op Gaslicht.com vindt u eenvoudig een energiecontract dat bij u past.
Lees meer over ons Meer over Ben Woldring
Bekend van o.a.
Nos
Telegraaf
Kassa
RTL nieuws
AD
NRC

Veelgestelde vragen

over overstappen via internet

Mag mijn energiecontract stilzwijgend worden verlengd?

Stilzwijgende verlenging mag, maar alleen als het contract daarbij wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd heeft geen einddatum en loopt door totdat u het zelf opzegt. De opzegtermijn is maximaal 30 dagen.

Let op: Is uw energiecontract stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd, dan mag de energieleverancier geen opzegvergoeding vragen bij een overstap naar een nieuwe leverancier.

Wat gebeurt er aan het eind van mijn energiecontract?

Zodra uw energiecontract voor bepaalde tijd afloopt, verandert het automatisch in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kunt u -met inachtneming van de opzegtermijn- ieder moment kosteloos  opzeggen. Deze contracten hebben variabele tarieven en zijn over het algemeen duurder.  We adviseren dan ook om twee maanden voor het eind van uw energiecontract opnieuw te vergelijken en zo mogelijk over te stappen op een bepaalde tijd contract (bijv. jaarcontract) met actietarieven.

Wanneer gaat de bedenktijd in bij een energiecontract?

Wie via internet een energiecontract afsluit, kan binnen 14 dagen besluiten dat hij/zij het energiecontract toch niet wil. De bedenktijd gaat in op het moment dat men het contract ontvangt.

Hoe vindt u de goedkoopste energieleverancier?

Vul uw gegevens in en begin met energieleveranciers vergelijken. Vergelijk energieleveranciers op prijs en kwaliteit. De goedkoopste leverancier komt altijd bovenaan te staan. Via Gaslicht.com is goedkope energie zo geregeld. U kunt energiecontracten met elkaar vergelijken, en ook afsluiten.


Vast contract of variabel contract afsluiten?

In de vergelijker vindt u vaste contracten. Met een vast tarief profiteert u niet van tussentijdse prijsdalingen, maar u loopt ook geen risico als de prijzen stijgen. Als u nu een vast contract van een jaar afsluit, zit u het komende jaar goed. Twijfelt u tussen een contract met een vast tarief en een variabel contract? U leest hier meer.


Vergelijken loont

De goedkoopste energieleveranciers komen altijd als eerste uit de energievergelijker. Maar wie vandaag de goedkoopste is, hoeft dat morgen niet meer te zijn. Hoe komt dat? Energieleveranciers besteden veel geld aan het binnenhalen van nieuwe klanten. Met scherpe actietarieven en hoge kortingen proberen ze zo hoog mogelijk in de ranking van goedkoopste energiepakketten te komen. Hoeveel de besparing is, kan per dag verschillen vanwege de hevige concurrentie tussen energieleveranciers onderling. Vergelijken loont dus. Tussen de verschillende energieleveranciers zitten nog altijd grote verschillen.


Bent u al klant bij de goedkoopste energieleverancier?

Als uw huidige leverancier bij de goedkoopste energiepakketten staat, betekent dit niet dat u op dit moment profiteert van de getoonde kortingen. Na afloop van uw huidige contract bij uw huidige energieleverancier wordt het automatisch omgezet naar een contract met variabele tarieven. Dit zijn doorgaans hogere tarieven. De acties op Gaslicht.com worden door de energieleveranciers alleen aangeboden aan overstappers via Gaslicht.com. Daarom loont het om elk jaar te vergelijken en desgewenst over te stappen. Daarmee dwingt u energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en lagere tarieven.


Persoonlijke voorkeuren

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat de prijs de belangrijkste reden is om over te stappen. Het is immers bekend dat u met overstappen veel geld kunt besparen. Let echter niet alleen op de tarieven als u overstapt, maar let vooral ook op voor welke periode een bepaald tarief geldt. Vindt u naast de laagste prijs duurzame energie belangrijk of heeft u specifieke wensen? Met de filters in onze energievergelijker vindt u een energiecontract dat precies bij u past.

Zo kunt u aangeven of u de voorkeur geeft aan groene stroom alleen uit Nederland, vaste of variabele tarieven en de looptijd van uw contract. Onze energievergelijker zet automatisch de goedkoopste energieleverancier bovenaan die voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren. Zo vindt u alsnog de goedkoopste energieleverancier, maar dan een die aansluit op uw specifieke wensen. Voor iedereen verschilt het immers wie de beste energieleverancier is.


De goedkoopste energieleverancier van 2024 voor u

U weet nu dat er verschillende factoren zijn die meespelen om de goedkoopste energieleverancier van 2024 te kunnen aanwijzen. Het is geheel afhankelijk van uw verbruik en wensen. Gaslicht.com kan u helpen met het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Vul simpelweg uw gegevens in in onze energievergelijker. De energievergelijker toont u dan de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie. Eenvoudiger kan niet. En uit de Energiemonitor van de ACM blijkt dat consumenten in grote mate tevreden zijn over de verwerking van hun overstap.


Hulp nodig?

Mocht u toch nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen wie de goedkoopste energieleverancier voor u is, dan kunt u altijd contact opnemen via 0342-411350. Of WhatsApp ons op 06 444 09 555. Onze energie-experts van de servicedesk zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Profiteer van de beste deal

Op Gaslicht.com vindt u de goedkoopste energiecontracten van Nederland. Naast de exclusieve kortingen op uw totale jaarkosten, wordt er bijvoobeeld een eenmalige korting uitgekeerd die kan oplopen tot enkele honderden euro's. Nog een reden voor energievergelijken en overstappen!

Altijd 14 dagen bedenktijd!

U heeft gekozen voor een nieuw energiecontract, maar twijfelt toch nog of dit de beste keuze is geweest? U heeft 14 kalenderdagen bedenktijd om het energiecontract kosteloos te annuleren. Dit is de wettelijke bedenktijd.

Onafhankelijk vergelijken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt strenger toezicht op energieleveranciers om consumenten te beschermen. Op Gaslicht.com hebben wij deze informatie zo inzichtelijk mogelijk gemaakt: energieprijzen vergelijken is daardoor een fluitje van een cent!