De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring

Goedkoopste energieleverancier

Wie is de goedkoopste van 2023?

De goedkoopste energieleverancier van 2023 is ... Was het maar zo eenvoudig! Wie de goedkoopste energieleverancier is hangt af van uw verbruik en persoonlijke situatie. Wij leggen u graag uit hoe u de goedkoopste energieleverancier vindt.

Wat betekent het prijsplafond 2023 voor u?
Lees meer over het prijsplafond of start direct met energie vergelijken
Haal uw verbruik op

Identificeer uzelf bij uw netbeheerder door veilig en vertrouwd in te loggen met iDIN om uw energiegegevens op te halen.

Met iDIN kunt u met dezelfde gegevens inloggen als bij uw bank.

Nadat u uzelf geïdentificeerd hebt, keert u automatisch terug naar Gaslicht.com met het jaarverbruik van uw adres ingevuld in de vergelijker.

Vergelijk het volledige energieaanbod

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Acties gelden soms alleen voor nieuwe klanten. Door uw huidige leverancier in te vullen kunnen we het aanbod op uw situatie aanpassen.

Identificeer uzelf bij uw netbeheerder door veilig en vertrouwd in te loggen met iDIN om uw energiegegevens op te halen.

Met iDIN kunt u met dezelfde gegevens inloggen als bij uw bank.
Stroomafname op jaarbasis
kWh
kWh
Normaaltarief
Stroomafname op jaarbasis
doordeweeks overdag
kWh
Daltarief
Stroomafname op jaarbasis
's avonds, 's nachts en in het weekend
Teruglevering op jaarbasis
kWh
kWh
Normaaltarief
Teruglevering op jaarbasis
doordeweeks overdag
kWh
Daltarief
Teruglevering op jaarbasis
's avonds, 's nachts en in het weekend
Gasverbruik op jaarbasis
m3
Heeft u wel een gasaansluiting, maar gebruikt u geen gas? Vul dan 1 m3 in

Stroomaansluiting

Mogelijk heeft u een andere stroomaansluiting dan de meeste woningen.
Dat is vaak het geval als u een hoog stroomverbruik heeft door bijvoorbeeld de aanwezigheid van een warmtepomp, laadpaal, zwembad of een zeer groot aantal zonnepanelen.

De meeste woningen hebben een standaard aansluiting: t/m 1x 35 A of 3x 25 A.
Aantal personen
Eenpersoonshuishouden
Tweepersoonshuishouden
Klein gezin
3 personen (inclusief kinderen)
Gemiddeld gezin
4 personen (inclusief kinderen)
Groot gezin
5 personen (inclusief kinderen)
Aantal zonnepanelen
0 zonnepanelen
Wat betekent het prijsplafond 2023 voor u?
Lees meer over het prijsplafond of start direct met energie vergelijken

Goedkope energie voor in 2023

De goedkoopste energieleverancier van 2023 is ... Was het maar zo eenvoudig! Wie de goedkoopste energieleverancier is hangt af van uw verbruik en persoonlijke situatie. Wij leggen u graag uit hoe u de goedkoopste energieleverancier vindt.

Hebt u een vraag over energie?

Neem dan gerust contact op met de experts van Gaslicht.com
Wij staan van maandag t/m zaterdag voor u klaar.
Stel uw vraag Gaslicht.com Bencom specialisten
Top 5 best beoordeeld De leveranciersscore betreft de beoordeling van energieleveranciers, resulterend in een rapportcijfer van 1 tot 10. De score komt voor een derde tot stand door de beoordeling van overstappers via Gaslicht.com. Daarnaast wordt een derde van het cijfer bepaald op basis van door ons vastgestelde leverancierscriteria en een derde van het cijfer is op basis van het gemiddelde cijfer voor het pakketaanbod aan de hand van pakketcriteria.
"Bijzonder makkelijk en snel inzicht in de verschillende aanbieders"
Website van het Jaar
9,4
36597 overstappers beoordeelden ons
Lees alle beoordelingen
Website van het Jaar

Energie goed geregeld met Gaslicht.com

Snel en gemakkelijk energiecontracten vergelijken? Sinds 2003 vergelijkt Gaslicht.com energiecontracten en helpt u bij uw overstap. Op Gaslicht.com vindt u eenvoudig een energiecontract dat bij u past.
Lees meer over ons Meer over Ben Woldring
Bekend van o.a.
Nos Telegraaf Kassa RTL nieuws AD NRC

Veelgestelde vragen

over overstappen via internet
Wanneer gaat de bedenktijd in bij een energiecontract?

Wie via internet een energiecontract afsluit, kan binnen 14 dagen besluiten dat hij/zij het energiecontract toch niet wil. De bedenktijd gaat in op het moment dat men het contract ontvangt.

Wat houdt de wet kopen op afstand in?

Sinds 1 februari 2001 is de wet kopen op afstand van kracht. Daarmee hebben consumenten een sterkere rechtspositie als het gaat om bijvoorbeeld kopen via internet.

Schaft een consument een product of dienst op afstand aan, bijvoorbeeld via internet, dan heeft deze standaard 14 kalenderdagen de tijd om zonder opgave van redenen alsnog van de koop af te zien. Deze regel is speciaal gemaakt voor de bescherming van consumenten.

Wat is de bedenktijd bij het kopen op afstand?

De bedenktijd bij een koop op afstand is 14 kalenderdagen. Deze regel is speciaal gemaakt voor de bescherming van consumenten.

Hoe vindt u de goedkoopste energieleverancier?

Vul uw gegevens in en vergelijk energieleveranciers op prijs en kwaliteit. Het contract van de goedkoopste energieleverancier dat u via ons kunt aanvragen, komt altijd bovenaan te staan. Via Gaslicht.com is goedkope energie zo geregeld. U kunt energiecontracten met elkaar vergelijken, en ook afsluiten. Sinds vorig jaar zijn er veel leveranciers die hun tarieven niet meer aanleveren vanwege de risico’s die zij lopen als er veel nieuwe klanten bij komen waar zij dan voor moeten inkopen. Hierdoor ziet u op dit moment een beperkt aantal energieleveranciers in onze energievergelijker naar wie u kunt overstappen.

Geen vaste contracten, wel modelcontracten

Energieleveranciers bieden op dit moment vrijwel alleen variabele contracten aan. Een variabel contract is een contract zonder vaste looptijd en met tarieven die per maand, kwartaal of halfjaar kunnen veranderen. Er zijn nog steeds bijna geen contracten met vaste tarieven en een bepaalde looptijd. Dit komt doordat de energieprijzen zo hoog zijn, ook al zijn de gasprijzen de afgelopen weken fors gedaald. En omdat onzeker is hoe de prijzen zich ontwikkelen. De Autoriteit Consument & Markt verplicht energieleveranciers in 2023 wel weer vaste contracten aan te bieden. 

Energieleveranciers zijn ook verplicht een modelcontract aan te bieden. Dit is een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Dat betekent dat de energieleverancier de prijzen kan verhogen of verlagen. Maar ook dat u op elk moment kunt overstappen. Let op! Modelcontracten zijn heel duur. 

Eind december 2022 liepen de tarieven van energieleveranciers steeds verder uiteen. Voor wie een nieuw contract afsluit in januari 2023, loopt dat verschil op tot wel 25 procent. De prijsverhogingen die sommige aanbieders per 1 januari doorvoerden zijn fors. Doordat de groothandelsprijzen sinds de Russische inval in Oekraïne alle kanten opgaan, gebeurt dat ook met de consumentenprijzen. Hoewel de prijzen op de termijnmarkt voor gas dalen, zijn ze historisch gezien nog steeds heel hoog.

Ben Woldring desgevraagd tegen Nu.nl: "Sommige partijen rekenen nu meer dan 3 euro per kuub gas, dat is meer dan twee keer het prijsplafond, en dat is al dubbel zo hoog als we gewend waren. Vooral vooral 'de grote drie' rekenen forse tarieven. Er zijn echter ook leveranciers bij wie de prijzen wel 25 procent lager zijn."

Vergelijken loont, ondanks prijsplafond

De goedkoopste energieleverancier komt altijd als eerste uit de energievergelijker. Maar wie vandaag de goedkoopste is, hoeft dat morgen niet meer te zijn. Hoe komt dat? Energieleveranciers besteden veel geld aan het binnenhalen van nieuwe klanten. Met scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies proberen ze zo hoog mogelijk in ranking van goedkoopste energiepakketten te komen. Hoeveel de besparing is kan per dag verschillen vanwege de hevige concurrentie tussen energieleveranciers onderling. Vergelijken loont, ondanks de invoering van het prijsplafond. Tussen de verschillende energieleveranciers zitten nog altijd grote verschillen. Zeker nu sinds 18 januari Budget Energie als eerste energieleverancier met zijn tarieven onder het energieplafond zit.

Bent u al klant bij de goedkoopste energieleverancier?

Als uw huidige leverancier bij de goedkoopste energiepakketten staat, betekent het niet dat u op dit moment profiteert van de getoonde kortingen. Na afloop van het vaste contract bij uw huidige energieleverancier wordt het automatisch omgezet naar een contract met variabele tarieven. Dit zijn doorgaans hogere tarieven. De acties op Gaslicht.com worden door de energieleveranciers alleen aangeboden aan overstappers via Gaslicht.com. Daarom loont het elk jaar om te vergelijken en desgewenst over te stappen. Daarmee dwingt u energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen.

Persoonlijke voorkeuren

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat de prijs de belangrijkste reden is om over te stappen. Het is immers bekend dat u met overstappen veel geld kunt besparen. Let echter niet alleen op de tarieven als u overstapt, maar let vooral ook voor welke periode een bepaald tarief geldt. Vindt u naast de laagste prijs duurzame energie belangrijk of heeft u specifieke wensen? Geen probleem! Met de filters in onze energievergelijker vindt u een energiecontract dat precies bij u past.

Zo kunt u aangeven of u de voorkeur geeft aan groene stroom alleen uit Nederland, vaste of variabele tarieven en de looptijd van uw contract. Onze energievergelijker zet automatisch de goedkoopste energieleverancier bovenaan die voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren. Zo vindt u alsnog de goedkoopste energieleverancier, maar dan een die aansluit op uw specifieke wensen. Voor iedereen verschilt het immers wie de beste energieleverancier is. 

De goedkoopste energieleverancier van 2020 voor u!

U weet nu dat er verschillende factoren zijn die meespelen om de goedkoopste energieleverancier van 2023 te kunnen aanwijzen. Het is geheel afhankelijk van uw verbruik en wensen. Gaslicht.com kan u helpen met het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Vul simpelweg uw gegevens in onze energievergelijker. De energievergelijker toont u dan de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie. Eenvoudiger kan niet! En uit de Energiemonitor 2022 van de ACM blijkt dat consumenten in grote mate tevreden zijn over de verwerking van hun overstap.

Hulp nodig?

Mocht u toch nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen wie de goedkoopste energieleverancier voor u is, dan kunt u altijd contact opnemen via 0342-411350. Of WhatsApp ons op 06 444 09 555. Onze energie-experts van de servicedesk zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Profiteer van de beste deal

Op Gaslicht.com vindt u de goedkoopste energiecontracten van Nederland. Naast de exclusieve kortingen op uw totale jaarkosten, wordt er bijvoobeeld een welkomstpremie uitgekeerd die kan oplopen tot enkele honderden euro's. Nog een reden voor energievergelijken en overstappen!

Niet goed? 14 dagen bedenktijd!

U heeft gekozen voor een nieuw energiecontract, maar twijfelt toch nog of dit de beste keuze is geweest? U heeft 14 dagen bedenktijd om het energiecontract kosteloos te annuleren. Dit is de wettelijke bedenktijd. Na deze 14 dagen is het ook mogelijk om van uw aankoop af te zien, maar u betaalt dan een opzegvergoeding. De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende doorlooptijd van uw contract, met een maximum van € 250 per product.

Onafhankelijk energie vergelijken

Volgende de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kan het percentage overstappers nog veel groter worden wanneer de informatie van de energiebedrijven duidelijker wordt. Op Gaslicht.com hebben wij deze informatie zo inzichtelijk en transparant mogelijk gemaakt: het energieprijzen vergelijken is daardoor een fluitje van een cent!

Navigatie