Gasprijzen vergelijken

Wij regelen de overstap

Via Gaslicht.com kunt u eenvoudig de gastarieven van verschillende leveranciers vergelijken. Dat geldt ook voor de contracten die niet direct via ons af te sluiten zijn. Dankzij onze uitgebreide expertise in de energiemarkt bent u verzekerd van een energiecontract dat bij u past.

Bekijk hier de huidge gasprijs!

Haal uw verbruik op

Identificeer uzelf bij uw netbeheerder door veilig en vertrouwd in te loggen met iDIN om uw energiegegevens op te halen.

Met iDIN kunt u met dezelfde gegevens inloggen als bij uw bank.

Nadat u uzelf geïdentificeerd hebt, keert u automatisch terug naar Gaslicht.com met het jaarverbruik van uw adres ingevuld in de vergelijker.

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Acties gelden soms alleen voor nieuwe klanten. Door uw huidige leverancier in te vullen kunnen we het aanbod op uw situatie aanpassen.

Identificeer uzelf bij uw netbeheerder door veilig en vertrouwd in te loggen met iDIN om uw energiegegevens op te halen.

Met iDIN kunt u met dezelfde gegevens inloggen als bij uw bank.
Gasverbruik op jaarbasis

Dit kunt u vinden op uw jaarafrekening.

Alle gasleveranciers op een rij

Via Gaslicht.com kunt u eenvoudig de gastarieven van verschillende leveranciers vergelijken. Dat geldt ook voor de contracten die niet direct via ons af te sluiten zijn. Dankzij onze uitgebreide expertise in de energiemarkt bent u verzekerd van een energiecontract dat bij u past.

Bekijk hier de huidge gasprijs!

De laagste tarieven eerst

De vergelijker vergelijkt alle gastarieven met elkaar en bepaalt op basis van het opgegeven verbruik wat voor u het meest geschikte pakket is. Het goedkoopste pakket staat bovenaan de resultatenpagina, tenzij u sorteert op bijvoorbeeld waarderingscijfers of leveranciers. Door de relevante filters in te stellen, heeft u volledige controle over de vergelijking. U kunt hierbij kiezen tussen vaste contracten en variabele energiecontracten. Alle resultaten in de vergelijker zijn all-in tarieven. Dat voorkomt onaangename verrassingen achteraf.

CO2-gecompenseerd gas

Bij het gas vergelijken, kunt u ook nog kiezen voor CO2-gecompenseerd gas, ook wel CO2-neutraal gas genoemd. Dit is aardgas waarbij de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door het aanplanten van bomen.

Volledige controle over de vergelijking

U kunt filteren op contracten met vaste tarieven of variabele tarieven, wel of geen CO2-gecompenseerd gas en op energieleveranciers. Deze resultaten kunt u sorteren op laagste prijs, beoordeling en of u bij een nieuw energiecontract wel of geen welkomstbonus ontvangt. De kosten kunt u laten tonen per maand, per jaar of per m3. Ook kunt u filteren op vaste leveringskosten die per leverancier verschillen.

Volledig onafhankelijk gas vergelijken

Bij het vergelijken van de prijzen kunt u vertrouwen op de onafhankelijkheid van Gaslicht.com. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) deed namelijk jarenlang onderzoek naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van online vergelijkers. Al vanaf het eerste onderzoek in 2004 wordt Gaslicht.com getoetst en voldoet de website ruimschoots aan de eisen van transparantie, correctheid, onafhankelijkheid, volledigheid en duurzaamheid. Wij vergelijken alleen energieleveranciers met een leveringsvergunning.

Uw gasverbruik

Uw gasverbruik heeft grote invloed op uw energierekening. Dit komt doordat de prijs voor een kuub gas per gasleverancier nogal verschilt. In de vergelijker ziet u wat u bij alle leveranciers betaalt per m3 gas. Daarnaast ziet u per leverancier de vaste leveringskosten. 

Prijsplafond

In 2023 is het prijsplafond ingegaan. Deze maatregel is ingevoerd om de energierekening behapbaar te houden. Dit prijsplafond geldt voor het basisverbruik: 2900 kWh stroom en 1200 m³ gas per jaar. Over het basisverbruik betaalt u dan maximaal € 0,40 per kWh en € 1,45 per m³. Daarboven betaalt u de contractprijs. Als de gasprijs onder de prijsplafondprijs zakt, kan de uiteindelijke gasprijs lager uitvallen.

Overstappen van gasleverancier

Omdat de gasprijzen per energieleverancier kunnen verschillen, kunt u flink besparen op uw energierekening door over te stappen. Bij Gaslicht.com ziet u de gasprijs per energieleverancier. Bekijk in de vergelijker de meest actuele gastarieven.

Aanmeldformulier invullen

Na het maken van een vergelijking kunt u gemakkelijk via Gaslicht.com overstappen. Wij regelen namelijk de volledige overstap van uw huidige gasleverancier naar de nieuwe. Als u een pakket heeft gekozen, kunt u via ons aanmeldformulier een contract aanvragen bij een leverancier. U hoeft uw huidige contract niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energieleverancier voor u.

Verwerking aanvraag

U komt geen moment zonder gas te zitten. Uw huidige energieleverancier verwerkt de aanvraag en stuurt u binnen enkele dagen een bevestiging. Daarna heeft u 14 dagen bedenktijd, waarin u zonder opgaaf van redenen het aangevraagde contract mag ontbinden. De overstap naar een andere energieleverancier is dus binnen enkele minuten geregeld.

Heeft u een vraag over energie?

Mogelijk vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen.
Of neem gerust contact op met de experts van Gaslicht.com.
Gaslicht.com Bencom specialisten

Top 5 best beoordeeld De leveranciersscore betreft de beoordeling van energieleveranciers, resulterend in een rapportcijfer van 1 tot 10. De score komt voor een derde tot stand door de beoordeling van overstappers via Gaslicht.com. Daarnaast wordt een derde van het cijfer bepaald op basis van door ons vastgestelde leverancierscriteria en een derde van het cijfer is op basis van het gemiddelde cijfer voor het pakketaanbod aan de hand van pakketcriteria.