Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieleveranciers

Het vergelijken van energieprijzen is makkelijk. Onderstaande tabel geeft het overzicht weer van alle energieleveranciers bij wie een energiepakket kan worden afgesloten. Klik op de naam van de energieleverancier om de beschikbare energiepakketten en de bijbehorende energieprijzen van deze aanbieder te bekijken.

Verschillende energieleveranciers

Er zijn in Nederland tientallen energieleveranciers actief. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen op basis van energiekosten, duurzaamheid of andere persoonlijke voorkeuren. Met rond de 30 energieleveranciers in de vergelijker is Gaslicht.com de meest volledige energievergelijker. Zo geven wij een compleet en transparant overzicht van de energiemarkt.

Heeft u een geschikte energieleverancier gevonden, dan kunt u via Gaslicht.com gemakkelijk overstappen. We bieden voordelige en exclusieve energiecontracten. Zelfs bij de energieleverancier vindt u de aanbiedingen niet zó scherp geprijsd. Hoe werkt overstappen? U kiest uw energiecontract en wij regelen de overstap. Bij Gaslicht.com kunt u gemakkelijk en vertrouwd 'overstappen in 3 stappen'

Hoe bewaakt Gaslicht.com haar onafhankelijkheid?

Alle diensten op Gaslicht.com zijn gratis. Energieleveranciers betalen ons niet om opgenomen te worden in onze vergelijker en kunnen de volgorde in ranking niet beïnvloeden. Hierdoor staat het voordeligste energiecontract altijd bovenaan. Zodra een bezoeker via ons platform overstapt, ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de energieleverancier. Die is voor iedere leverancier hetzelfde. Het maakt voor Gaslicht.com daarom niet uit naar welke energieleverancier u overstapt.

Energieleveranciers op Gaslicht.com

Op Gaslicht.com vergelijken we alle energieleveranciers met een leveringsvergunning. Energieleveranciers met wie we samenwerken bieden soms exclusieve acties die u alleen via Gaslicht.com kunt krijgen. Aanbiedingen waarvan de tarieven transparant zijn weergegeven op de website van de energieleverancier nemen we op in onze vergelijker. Ook tonen we energiecontracten die niet via Gaslicht.com af te sluiten zijn. Op die manier vindt u bij ons altijd een complete, onafhankelijke en actuele vergelijking. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Beoordeling energieleveranciers

Op Gaslicht.com kunt u niet alleen energie vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Zo kunt u in één oogopslag zien wie de best gewaardeerde energieleverancier is. Maandelijks beoordelen wij daarvoor energieleveranciers op een aantal aspecten, waaronder prijs, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klachtenafhandeling en duurzaamheid. De bevindingen zijn afkomstig van recente overstappers via onze energievergelijkingssite. Daarnaast heeft Gaslicht.com een aantal criteria opgesteld aan de hand waarvan een leverancier en de pakketten die zij aanbieden worden getoetst. Dit alles resulteert in een leveranciersscore. Zodoende kunt u heel eenvoudig online energie vergelijken op kwaliteit.

Wie is de beste energieleverancier?

Wie de beste energieleverancier is, hangt af van uw persoonlijke wensen. De een vindt de leverancier die de goedkoopste energie aanbiedt de beste, terwijl de ander voor de duurzaamste optie kiest. Kortom, u bepaalt zelf wie de beste energieleverancier is. In ons overzicht vindt u de voordeligste energiecontracten op uw adres met uw stroom- en gasverbruik. Hierbij kunt u ook rekening houden met duurzame stroom. Daarnaast reiken we jaarlijks de Gaslicht.com Award uit aan de beste energieleverancier van Nederland.

Greenchoice is door overstappers en Gaslicht.com in 2023 uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Een jaar lang bood Greenchoice overstappers de beste prijs/kwaliteitsverhouding. In 2022 won Greenchoice ook al de Gaslicht.com Award.

De Gaslicht.com Award bestaat uit vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig uit geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers en uit ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. Tot slot wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Wie is de groenste energieleverancier?

Wilt u duurzame energie afnemen? Het is mogelijk om in onze energievergelijker aan te geven dat u alleen energiecontracten met groene stroom in een overzicht wilt zien. U kunt daarbij kiezen voor groene stroom alleen uit Nederland en/of groene stroom vrij van biomassa. Daarnaast kunt u kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat is aardgas waarbij de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen en het investeren in duurzame energieprojecten. Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat de overgrote meerderheid van de consumenten in 2023 groene energie afnam.  

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. In onze energievergelijker kunt u gemakkelijk alle energieleveranciers vergelijken, zowel variabele tarieven als vaste tarieven. Met de filters in onze energievergelijker vindt u een energiecontract dat precies bij u past.

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.