Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Hoe kan ik mijn energiecontract verlengen?

Bent u tevreden over uw energieleverancier en wilt u uw huidige contract verlengen? Mogelijk geeft u er dan de voorkeur aan om gebruik te maken van een aantrekkelijk verlengingsaanbod. Een verlengingsaanbod kan gunstig zijn, maar dat is het niet altijd. We raden u altijd aan om het aanbod te vergelijken.

Ga snel naar:

energiecontract-verlengen.png

Energiecontract verlengen of niet?

Loopt uw vaste energiecontract bijna af? Meestal krijgt u ongeveer 2 maanden voor het aflopen van uw contract een verlengingsaanbod van uw huidige leverancier. Daarmee hoopt de leverancier dat u klant blijft in plaats van overstapt naar een andere leverancier. Een verlengingsaanbod kan gunstig zijn, maar dat is het niet altijd. We raden u altijd aan om het aanbod te vergelijken met andere energiecontracten. Over het algemeen bieden leveranciers nieuwe klanten scherper geprijsde contracten aan dan bestaande klanten. Let bij het vergelijken ook op de vaste leveringskosten, terugleververgoeding, vaste terugleverkosten voor zonnepanelen en de korting of loyaliteitsbonus.

Energiecontract verlengen via Gaslicht.com

Sommige energieleveranciers bieden bestaande klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van een exclusief verlengingsaanbod via Gaslicht.com. Een verlengingsaanbod betekent dat u korting of een aantrekkelijke aanbieding krijgt, omdat u bij uw huidige leverancier blijft. Dit geldt voor gas- en stroomcontracten. 

U vindt deze aanbiedingen door in de energievergelijker aan te geven wie uw huidige leverancier is. Bent u energie aan het vergelijken en staat uw huidige energieleverancier er niet tussen? Dan biedt deze leverancier geen verlengingsaanbod aan via ons. Helaas hebben nog niet alle energieleveranciers een verlengingsaanbod via Gaslicht.com.

Bij welke energieleveranciers kunt u uw contract verlengen?

 eneco.svg  innova-energie.svg  oxxio.svg  en raedthuys-pure-energie.svg bieden een verlengingsaanbod via Gaslicht.com (peildatum: 3-5-2024). 

Op tijd verlengen of overstappen

Let erop dat u tijdig uw contract verlengt of overstapt. Krijgt u een verlengingsaanbod en gaat u er niet op in? Dan verandert uw vaste contract stilzwijgend in een variabel energiecontract voor onbepaalde tijd. Vaak zijn de tarieven dan hoger. Uw contract is vanaf dan maandelijks opzegbaar. Ook dan adviseren we u om uw energiecontract te vergelijken.

Wilt u toch liever overstappen naar een andere energieleverancier? Dan kunt u gebruikmaken van onze Contractwekker. U wordt dan 8 weken voor het aflopen van uw energiecontract door Gaslicht.com op de hoogte gebracht, zodat u weer kunt overstappen naar een andere energieleverancier.

Geactualiseerd: vrijdag 3 mei 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.