De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

DTe verbiedt automatisch overzetten naar jaarcontract

De Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) wil niet dat klanten automatisch worden overgezet naar een jaarcontract zonder dat klanten daar bewust voor hebben gekozen.

DTe accepteert geen leveringsvoorwaarden van energieleveranciers die dit bepalen en eist dat dergelijke voorwaarden worden aangepast.  

In het kader van de liberalisering van de energiemarkt per 1 juli a.s. zijn bij alle energiebedrijven een aantal aanpassingen van de algemene leveringsvoorwaarden noodzakelijk. Zo heeft Essent deze verwoord in de Bijzondere Voorwaarden, waarin sprake zou zijn van automatische overzetting wanneer klanten hun energiecontract niet actief zouden opzeggen.
 
In verband met marktwerking op de energiemarkt is DTe er voorstander van dat er verschillende contracten met verschillende looptijden, opzegtermijnen en prijzen aan klanten worden aangeboden. Voor de toezichthouder is het essentieel dat men een bewuste keuze voor een contract kan maken. Energieleveranciers  moeten afnemers daarom tenminste een contract voor onbepaalde duur met een opzegtermijn van 30 dagen aanbieden, zo stelt DTe.

Het vandaag uitgebrachte persbericht vervolgt:   'DTe streeft naar effectieve concurrentie in de energiesector en vindt het daarom belangrijk dat afnemers in staat zijn een bewuste keuze te maken voor een nieuw contract (voor onbepaalde of bepaalde tijd) dat pas ingaat na een expliciet akkoord van de klant.'  
 
DTe beoordeelt momenteel de vergunningaanvragen van energieleveranciers waarmee zij vanaf 1 juli energie en gas kunnen leveren aan kleinverbruikers. In dat kader  controleert DTe onder andere de leveringsvoorwaarden van de energieleveranciers. Indien blijkt dat leveranciers klanten overzetten naar een ander contract zonder dat klanten daar expliciet voor hebben gekozen, dan treedt DTe daar tegen op.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 26 mei 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie