Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieleveranciers vechten om klanten

door Jeanet Woldring 6 reacties Leestijd: 1 minuut

De energieprijzen stijgen volgend jaar naar verwachting met zo'n 160 euro. Reden genoeg voor veel mensen om over te stappen op een andere energieleverancier.

Dat doen velen dan ook, merkt Ben Woldring van de prijsvergelijkingsite www.gaslicht.com. De laatste paar maanden is het aantal bezoekers van zijn website flink gestegen. 

"Je merkt dat iedereen zich afvraagt of het goedkoper kan", aldus Woldring donderdag. "Doordat de energiemarkt in Nederland niet groeit, moeten alle partijen vechten voor hun positie. Dat doet men met aantrekkelijke prijzen."

De buitenlandse partijen, die zich nu ook op de Nederlandse markt richten, hebben gezorgd voor deze ommekeer. "Door concurrentie uit het buitenland hebben steeds meer Nederlandse bedrijven hun prijzen aangepast. Je merkt nu dat ook grote bedrijven, zoals Nuon en Eneco, de prijzen verscherpen."

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (6)

Geplaatst door: NormanBates ()

Ik ben sinds enkele jaren een klant van Greenchoice en nu blijkt me dat ik al die jaren te veel had betaald, ongeveer 200 a 300 euro extra per jaar. Sinds 6 maanden had ik een aanbod gekregen van een andere leverancier. De tarieven waren veel goedkoper dan die van Greenchoice. Ik had daarna contact met Greenchoice opgenomen en vroeg ze aan om het contract op te zeggen. De telefonist wilde weten waarom ik met hun wil stoppen en overstappen naar een andere leverancier. Ik vertelde hem toen dat de tarieven van de andere leverancier veel lager zijn dan die van Greenchoice en hij ging over de details vragen. Hij probeerde me te vertellen dat de leveranciers niet eerlijk zijn en zeker ga ik in de toekomst extra kosten betalen zoals belasting of de kosten van de netbeheerder. Ik ging wat dat betreft navragen en bleek me dat de tarieven van de leveranciers zijn inclusief die van de netbeheerder. Ik werd gemanipuleerd door de telefonist. Ik vind het niet netjes van Greenchoice om zo te liegen tegen de klanten. Ze maakt het moeilijk tegen haar klanten als ze naar een andere leveranciers willen overstappen en dat is heel vervelend.
Sinds twee maanden had ik opnieuw een aanbod van Woonenergie en de tarieven waren zoals altijd veel lager dan die van de Greenchoice ongeveer 300 euro minder per jaar. Dat is wel een hoop verschil. Weer maakte het Greenchoice moeilijk over om over te stappen naar de nieuwe leverancier, terwijl ik een variabel contract met Greenchoice heb en ik kan op elke moment overstappen naar een ander leverancier. Ze doen het heel lastig. Tientallen keren heb ik contact met Greenchoice gehad en ze vertellen me dat ik op elk moment kan overstappen. De nieuwe leverancier woonenengie vertelde me dat Greenchoice weigerde om toestemming te geven voor het overstappen.
Ik geloof niks in wat sommige energieleveranciers zeggen over groen of milieuvriendelijk. alles is commercieel geworden, en alles draait om het geld.

Greenchoice hater

Geplaatst door: M ()

De prijzen stijgen per 1-1-2009 voor eneco met 20% op elektra en 15% op gas en voor Essent 8,5% en bij nuon 22%elektra en 11%op gas, dit hebben zij zelf al bekend gemaakt. in juni daalt het weer met 7% dit is omdat de energiemarkt later reageert op de olie prijs.Vandaar!en nou niet allemaal zo naief,gewoon gaan kijken wat voordeliger is.

Geplaatst door: Emma ()

Ik word zo`n beetje iedere maand wel weer door één of ander energiebedrijf gebeld met `een fantastisch aanbod`, dat veel goedkoper zou zijn dan mijn huidige energie. Ik heb tot nu toe 2 keer ja gezegd, vervolgens de offertes vergeleken met het NUON en toen de boel snel weer teruggedraaid, aangezien het gewoon duurder was. Nu ga ik er niet meer op in. Ik word er doodziek van. Ik betaal dan nog liever iets teveel dan dat ik ieder ogenblik moet overstappen van leverancier. Leve de vrije marktwerking? Ik ben er helemaal niet blij mee. Consumenten zijn een soort opgejaagd wild aan het worden.

Geplaatst door: Monique ()

Stroom gaat met 21% omhoog per 1 januari, de gasprijs met 11%.
Gas gaat bij de 2de indexering, dus volgend jaar juli weer iets omlaag.
Een gemiddeld huisgezin gaat meer dan 160 extra betalen in 2009.
Olieprijs is wel omlaag, benzine ook! Gas loopt altijd achter op de verlaging van de olieprijs ( er was namelijk al ingekocht! ) Kijk eens welke energieleverancier er een leuk aanbod heeft! Betalen moet je toch!
We gaan toch ook met z`n allen naar de goedkoopste supermarkt om hetzelfde produkt te kopen?
De markt is al een tijdje vrij hoor! Profiteer ervan!
Wakker worden!

Geplaatst door: G.Hagedoorn ()

ik werd net weer gebeld over NL energie, maar deze is nog steeds duurder dan Essent. Energie direct is iets goedkoper, maar nog geen 4 euro per maand. Essent heeft trouwens zijn tarieven voor electriciteit met enkele tienden van centen verlaagd.

Geplaatst door: Dimuka ()

De preizen van energie stijgen volgend jaar niet dat is flauwe kul als je bedenk dat vorig jaar de olie prijs 140euro kost per van en 49 euro en de deskundigen beweren dat de prijs nog steed aan het dalen is en een vat van 25 dollar is niet uitgelsoten
ik denk at de nieuwkomers proberen met kortingen eerst klanten binnenhalen en dat het jaar daar op met een smoes de prijzen verhogen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.