Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Oxxio biedt jaar lang gratis stroom bij 3-jarig contract

7 reacties Leestijd: 2 minuten

Oxxio lokt nieuwe klanten met een jaar gratis stroom. Om hiervan te kunnen profiteren, moet de klant voor 1 juli een driejarig contract tekenen tegen een vast tarief. Hiervoor komen maximaal 50.000 consumenten in aanmerking.

Het jaar gratis stroom is gebaseerd op het jaarlijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden, te weten 3346 kWh per jaar, wat neerkomt op 305 euro.

Dit contract kent een vast  laag (100% groene stroom)tarief, zodat de consument de komende drie jaar is beschermd tegen eventuele prijsstijgingen. Volgens Oxxio bedraagt het totale bedrag dat hierdoor bespaard kan worden 450 euro. Bij een tweejarig contract met een vast tarief ontvangt men een halfjaar gratis stroom, zonder dat hier een maximum aantal klanten aan verbonden is.

De vierde energieleverancier van Nederland wil naar eigen zeggen met deze actie iets terugdoen voor de consument vanwege de enorm gestegen energieprijzen. Uit onderzoek van het CBS is namelijk gebleken dat de elektriciteitsprijzen in Nederland tot de hoogste van Europa behoren en in 6 jaar tijd met 40% gestegen zijn.

Deze stunt is echter niet de enige manier om mensen te laten kiezen voor een energieleverancier. "Mensen moeten meer bewust hun keuze maken", beweert commercieel directeur Joop Heijenrath vandaag in de Telegraaf. "Meer inzicht in hun verbruik moet daarvoor zorgen."

Het bedrijf wil klanten aan zich binden door ze te helpen besparen op energiekosten. Oxxio kwam eerder dit jaar met een “slimme meter” waarmee meterstanden op afstand afgelezen worden en klanten via internet inzicht krijgen in hun energieverbruik en -kosten. Met een nauwkeurig inzicht in het verbruik kan volgens Oxxio maar liefst tot 15 tot 20%, ofwel 200 tot 300 euro op jaarbasis, op de totale energiekosten worden bespaard. Oxxio is ervan overtuigd dat absolute energiebesparing de meest duurzame oplossing is voor het terugbrengen van de totale energieconsumptie.

Het  driejarig groene stroomcontract  gecombineerd met Oxxio Aardgas waarbij u een jaar lang gratis stroom krijgt, staat in onze TOP 5 goedkoopste combipakketten op de vijfde plaats. Via deze vergelijkingssite vindt u meer informatie over de voorwaarden van de actie.  Ook kunt u zich hier gratis aanmelden voor Oxxio én de gratis installatie van een 'slimme meter'.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Reacties (7)

Geplaatst door: Piet ()

Ben ik blij dat ik van die ellende OXXIO vanaf bent, er kwam een NUON medewerker aan de deur. Hij had alles naar waarheid vertelt. Ik vertelde aan de nuon medewerker dat ik een 3 jarige contract had lopen bij de Oxxio. Nuon medewerker zei dat het geen probleem was, omdat NUON alle kontrakten afkoopt. Dit leek mij zeer intressant om over te stappen. Nu zit ik bij Nuon met plezier

Geplaatst door: Rakka ()

3 jarig contract tekenen wat een onzin, Oxxio weet wel de mensen te vinden. Niks is gratis hier in dit land. Ik zit zelf bij Nuon, Nuon heeft een actie prijs en daar doe ik elke jaar aan mee.

Geplaatst door: Wendy ()

Mensen ga hier niet op in... Het klinkt allemaal heel erg mooi maar staan jullie er wel bij stil dat onze gas prijzen ook nog wel eens kunnen dalen ipv alleen maar stijgen, hoe zit het dan met jullie vaste prijs en wat als je 3 of 5 jarig contract is afgelopen wat voor prijs krijg je dan onder je neus gedrukt, want mochten er alleen maar stijgingen gaan plaats vinden lijdt Oxxio in die jaren wel verlies en dat jij als klant na die jaren weer gaan recht trekken. Er ontstaat nl een enorm gat in prijs verschil dus wat ben jij er als klant uit eindelijk mee op geschoten?? Precies helemaal niets...

Geplaatst door: Bert ()

Oxxio biedt geen garis stroom meer, alleen een vaste prijs, nu ook voor vijf jaar... Ik ben net gebeld, klonk interessant.. Iemand al bekend met de nieuwe aanbieding?

Geplaatst door: Gerald ()

Mensen PAS OP!! Bij de meeste leveranciers geldt dat een vast contract ook een vaste prijs betreft. Bij Oxxio is er echter weer een addertje. De elektriciteitsprijs staat inderdaad vast, maar voor de gasprijs GELDT DIT NIET!!

Ze verschuilen zich erachter dat de gasunie de prijzen kan verhogen, maar dit is niet zo bij Nuon en Essent(drie jaar vast is drie jaar vast). De prijsverhoging van Gasunie wordt namelijk ook niet aan oxxio berekend als het gas al is ingekocht (na enige navraag en uitzoekwerk). Als Oxxio besluit om volgend jaar een hele hoge gasprijs aan deze klanten gaat berekenen dan kunnen zij dat gewoon doen, en niemand die er iets aan kan doen. Als je dan onder het contract uit wilt dan betaal je een fikse boete. Wel slim bedacht hoor, dat moet ik ze meegeven.

Geplaatst door: Dorien ()

Misschien even ter verheldering: transportkosten voor stroom en gas worden door de overheid vastgesteld en kunnen noch door een leverancier noch door een netbeheerder worden beinvloed. Ook zijn deze kosten voor iedereen in een bepaalde regio gelijk. Er kunnen geen toeslagen of kortingen worden toegepast op de transportkosten. Het feit dat het netbeheer in combinatie met onafhankelijke leveranciers (zonder eigen net) in sommige gevallen op een aparte rekening staat, zal absoluut niet de oorzaak kunnen zijn van het afwijken van het bedrag dat betaald werd toen de bedragen nog op 1 rekening stonden.
Hopende op deze manier wat duidelijkheid verschaft te hebben.

Geplaatst door: moniek ()

Wat oxxio doet is pure misleiding volgens de site zou ik met mijn stroom en gas verbruik 300 per jaar goedkoper uit zijn .
Dus dat wilde ik ook wel .
Help de eerste afrekening ik ben nou 3 jaar lang 600 euro per jaar duurder uit.
Heel veel spijt dus van mijn overstap aat Oxxio

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.