De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Vrij van biomassa overstappen

door Arnoud Timmerman 2 reacties Leestijd: 1 minuut

Steeds meer consumenten zijn zich bewust van de nadelen van biomassa. Daarom biedt Gaslicht.com als eerste energievergelijker nu de mogelijkheid om eenvoudig een contract zonder biomassa te vinden. Deze week introduceerden wij een filter waarmee u biomassa uit kunt sluiten in de energievergelijking.  

Overstappen en liever geen biomassa? 

Bij Gaslicht.com krijgen we veel vragen van overstappers hoe zij de juiste keuze kunnen maken als ze geen stroom uit biomassa willen. Daarom hebben wij nu een nieuw filter in onze energievergelijker. Kiest u bewust voor een duurzame energieleverancier en wilt u zeker weten dat u uw stroom niet uit biomassa is opgewekt? Bij de filters kunt u aangeven dat u wilt dat uw stroom vrij is van biomassa.  

vrij-van-biomassa-filter.PNG

Biomassa: wel of niet als duurzame energiebron  

Bent u benieuwd waarom biomassa zo ter discussie staat? Lees erover in onze blog.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 26 juni 2020

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken. 

Reacties (2)

Geplaatst door: Bas ()

Graag zie ik als consument de mogelijkheid om op een of andere manier aan atoomstroom te komen.
Het is een vervelend en machteloos gevoel als consument, om aan te moeten zien hoe het landschap overal verloederd door zonneweides en windturbineparken.
Wind_ en zonne-energie zullen nooit een structurele oplossing zijn voor de toenemende vraag naar stroom. Helemaal niet als we een economie hanteren die gebaseerd is op groei.

En terwijl de wetenschap, en ik durf zelfs te beweren, de beleidsmakers, dit ook wel weten, blijven we dezelfde weg volgen.
En zo komen we in een situatie waar bijv. Google en Microsoft gebruik maken van Nederlands grondgebied, groene stroom kunnen inkopen met subsidie (dus betaald door Nederlandse burgers) ten behoeve voor hun eigen datacenters, waar ze als toppunt nauwelijks belasting over betalen.

Een onrechtmatige en immorele situatie.

Geplaatst door: P.F.M. Scheffers ()

Er zijn duizenden Nederlanders, die Atoomstroom zouden willen hebben, en ontevreden zijn met huidige aanbod van Nederlandse energiecontracten, omdat ze "hernieuwbare" energie nog steeds CO2 zien uitstoten, omdat windenergie maar 40% maximaal waait, zonne-energie gemiddeld maar 8 uur in Nederland stroom levert en biomassa 20% meer CO2 en fijnstof uitstoot dan de nieuwste kolencentrales en de bomenkap crimineel is. Gaarne dus een aanbieding van atoomstroom uit Frankrijk, Finland, Nederland etc. Kunnen jullie een dergelijk contract gaan aanbieden? zie op https://www.climategate.nl/2019/12/kernenergie-heeft-de-toekomst/
Met groet, Paul

Opmerking van de redactie op 21-07-2020
Beste meneer Scheffers,

Bedankt voor uw reactie. Ik heb dit even intern uit laten zoeken maar helaas bieden de energieleveranciers op onze website geen pakketten met kernenergie aan. Of er in de toekomst pakketten worden aangeboden op onze website met kernenergie, is helaas nog niet bekend bij ons.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie