De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vrijopnaam

Vrijopnaam reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over Vrijopnaam? Lees hier de Vrijopnaam ervaringen en reviews. Is Vrijopnaam uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Vrijopnaam achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

Klantervaringen over Vrijopnaam

6
Overstapproces
9,0
Facturering
7,0
Prijsstelling
1,0
E. Katuin 13-8-2021 - 08:47
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap ging goed. Kreeg keurig een contract toegezonden. Hierin ook de tarieven vermeld. Na een jaar de afrekening gekregen en wat bleek. De tarieven voor energie waren gemiddeld genomen over het jaar ca 69% hoger dan in het toegezonden contract. Voor gas was dan ca 49%. Dat er bij een variabel tarief een (geringe) afwijking kan zijn is bekend, echter deze afwijking is veel te groot. De klant lokken met veel te lage tarieven en dan achteraf een (veel) hoger tarief berekenen is een vorm van misleiding. Daarnaast staat in het contract dat er bij terug levering van energie hetzelfde tarief wordt gehanteerd dan bij de levering. Dit is dus niet waar. Op de afrekening kun je zien dat er bij terug levering een ander tarief wordt gehanteerd dan bij de levering. De verschillen zijn maar gering, maar het klopt niet met het contract.

  • Overgang ging soepel.
  • Wees eerlijker in het aanbieden van energie in het contract.
  • Kom het contract na.
  • Zorg er voor dat de voorspelde tarieven ook redelijk overeenkomen met het wekelijke tarief.
8
Overstapproces
9,0
Prijsstelling
8,0
Facturering
8,0
Duurzaamheid
9,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Pop 5-11-2020 - 12:51
Overgestapt via Gaslicht.com

9
Prijsstelling
9,0
Overstapproces
9,0
Facturering
9,0
Ik raad Vrijopnaam aan
van Rijssen 3-11-2020 - 18:43
Overgestapt via Gaslicht.com

Ben blij dat ik overgestapt ben, betaalde bij vorige aanbiede4 na aantal jaren klant te zijn geweest echt teveel.

  • Fijn geregeld via gaslicht.com! Site werkt top
8
Duurzaamheid
8,0
Facturering
8,0
Klantenservice
8,0
Prijsstelling
8,0
Overstapproces
8,0
Online dienstverlening
8,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Sarina 2-11-2020 - 10:38
Overgestapt via Gaslicht.com

Alles verliep super soepel, maar aangezien ik hier nog maar kort ben weet ik niet hoe het verdere proces verloopt. Tot nu toe echt top!

  • Vriendelijk personeel die erg heeft geholpen met de overstap. Dit kon erg snel en verliep helemaal soepel.
  • De app kan nog wel wat verbeteringen krijgen (duidelijker laten zien hoeveel je per maand mag verbruiken om binnen het bedrag te blijven).
5
Facturering
7,0
Overstapproces
7,0
Prijsstelling
1,0
Boerstra 8-10-2020 - 20:05
Overgestapt via Gaslicht.com

In juni 2020 ben ik overgestapt naar Vrijopnaam met een flexibel tarief voor 1 jaar. Op dat moment was het tarief een klein beetje gunstiger dan wat mijn leverancier tot dan toe aanbood. Wat ik me niet realiseerde was dat het stroomtarief in het opvolgende kwartaal (Q3) 10% duurder werd en zojuist het 4e kwartaal 60% duurder dan het tarief waar ik mee startte. Vrijopnaam geeft aan dat de tarieven toen ik afsloot extreem laag waren en nu normaliseren. Uiteraard besef ik dat flexibel betekent dat je andere tarieven kunt krijgen maar deze stijgingen vind ik absurd en neigen naar misleiding. Ik ben nog in afwachting van een reactie van Gaslicht.com.

  • Geen
  • Lijkt me helder.

Reacties

Vrijopnaam Webcare 9-10-2020 - 07:54
Beste heer/mevrouw Boerstra, vervelend te lezen dat uw keuze anders uitpakt dan de verwachting. Energietarieven en zeker de gastarieven wisselen dit jaar stevig. De afgelopen periode (laatste 1,5 jaar) zijn de tarieven fors gedaald en al onze klanten krijgen dit voordeel direct terug. De laatste vier maanden stijgen de tarieven inderdaad. Door zelf stroom op te wekken bij ons kan je je volledig indekken voor prijsschommelingen. Voor gas blijf je 'meebewegen' met de markt. Overigens blijkt uit historische data dat het volgen van de markt op lange termijn je de scherpste prijs biedt. Je betaalt altijd een risicopremie voor kopen van zekerheid (lees vastzetten van je prijs). Wat Gaslicht of een andere leverancier ook zegt. Met vriendelijke groeten, klanten Vrijopnaam
10
Klachtenafhandeling
10,0
Duurzaamheid
10,0
Overstapproces
10,0
Prijsstelling
10,0
Klantenservice
10,0
Facturering
10,0
Online dienstverlening
10,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Angelica Andersson 30-9-2020 - 16:08
Overgestapt via Gaslicht.com

Echt goede klantenservice

  • Goede adviezen van de klantenservice

Reacties

Vrijopnaam Webcare 30-9-2020 - 18:08
Beste Angelica, dankjewel, erg fijn te lezen. Jammer dat we de samenwerking met Gaslicht op hebben moeten zeggen wegens verschil van inzicht. O.a. wat een goede klantenservice doet. Maar deze 10-en pakken we nog mee! Met vriendelijke groeten, Klantteam Vrijopnaam
8
Facturering
8,0
Duurzaamheid
8,0
Prijsstelling
8,0
Klantenservice
8,0
Online dienstverlening
8,0
Overstapproces
9,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Lisa Schmidt 29-9-2020 - 20:51
Overgestapt via Gaslicht.com

Easy to make a contract, fair pricing

8
Klantenservice
8,0
Duurzaamheid
9,0
Klachtenafhandeling
8,0
Overstapproces
8,0
Online dienstverlening
8,0
Prijsstelling
8,0
Facturering
6,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Lydia 29-9-2020 - 09:00
Overgestapt via Gaslicht.com

Supergoed bereikbaar en superduurzaam. Enige minpunt vind ik dat er vooruit word gefactureerd ipv achteraf zoals bij Oxxio waar ik eerst zat.

  • Snel bereikbaar geen lang keuzemenu met 25 opties maar direct iemand aan de lijn en heel klantvriendelijk.
7
Facturering
6,0
Klachtenafhandeling
6,0
Prijsstelling
8,0
Online dienstverlening
5,0
Duurzaamheid
7,0
Klantenservice
7,0
Overstapproces
8,0
R van der Water 29-9-2020 - 08:41
Overgestapt via Gaslicht.com

Online site is niet geheel compleet. Kan nog steeds geen facturen zien en billing date is niet te veranderen.

  • Telefonisch snel beantwoord
  • On site kan de dienstverlening beter.

Reacties

Vrijopnaam Webcare 29-9-2020 - 09:09
Beste heer van der Water, indien je een maandelijkse voorschotfactuur wenst, dien je dit inderdaad separaat aan te geven. Vervolgens zie je in de Mijn omgeving/webapp je voorschotfacturen onder 'Facturen'. Ik heb dit aangezet voor je. We incasseren altijd rond de 26e van de maand. Deze datum kan je (nog) niet aanpassen. Dank ook voor je compliment over onze bereikbaarheid en snelheid! Vriendelijke groet, klantteam Vrijopnaam
8
Klantenservice
9,0
Prijsstelling
8,0
Overstapproces
9,0
Duurzaamheid
8,0
Ik raad Vrijopnaam aan
C.Poot 28-9-2020 - 10:53
Overgestapt via Gaslicht.com

Tot nu[pas twee maanden] is het ons uitstekend bevallen bij Vrij op Naam.

  • Gemakkelijk overstappen.

Eerdere jaren

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie