Genomineerd voor 2023!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 (t.w.v. 550 euro)
  • 2x Philips XL airfyer (t.w.v. 300 euro)
  • Ninja Creami ijsmaker (t.w.v. 250 euro)
  • Skydive (t.w.v. 200 euro)
  • 5x Air up starterspakket
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Blijft u in februari onder het prijsplafond?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe maand, een nieuwe uitdaging om uw verbruik van gas en stroom in de hand te houden. Ligt u op schema om onder het prijsplafond te blijven? 

Maximaal verbruik gas en stroom in februari

Elke maand heeft z’n eigen verbruiksplafond. Voor januari was dit 221 kuub gas en 339 kWh stroom. Wat u in die maand minder verbruikte, neemt u als tegoed mee naar februari. U mag het tegoed meenemen tot de eind- of jaarafrekening. In februari is het verbruiksplafond vastgesteld op 188 kuub gas en 280 kWh stroom, iets minder dus dan in januari.

Blijft u deze maand onder het prijsplafond?

Gaat januari 2023 te boek als nat, somber en veel te warm, februari moeten we nog maar afwachten. Krijgen we nog een strenge wintermaand? De weersvoorspellers verwachten van niet. Daardoor hoeft de verwarming niet op volle kracht te draaien en is het wat gemakkelijker om ook deze maand onder de verbruikslimiet te blijven. Maar je weet het nooit met het weer.bencompare-mijn-verbruik.PNG

Inzicht in energieverbruik helpt 

Meten is weten! Uw energieverbruik door de jaren heen is vaak een goede voorspeller. Vergelijk daarom verschillende maanden en jaren eens met elkaar. Bleef uw verbruik vorig jaar in januari en februari bijvoorbeeld onder het verbruiksplafond?  Bekijk in de app van uw energieleverancier hoe u ervoor staat. Heeft uw energieleverancier (nog) geen app of bent u vorig jaar overgestapt? Dan kunt u uw verbruik van voorgaande jaren niet meer inzien. Onze app Bencompare Mijn Verbruik biedt mogelijk uitkomst.

Met Bencompare behoudt u inzicht 

In de Bencompare app kunt u(gratis) uw slimme meter koppelen en krijgt u grip op uw energieverbruik. U ziet per uur, week, maand en jaar wat u verbruikt aan elektriciteit en gas. Daarnaast behoudt u het inzicht hierin wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier. Zo kunt u makkelijk inzien of u alle maanden onder het verbruiksplafond blijft.

Uw verbruik bijhouden zonder slimme meter?

Noteer dan uw meterstanden. Het handigst is om een vast moment te kiezen. Elke maandag bijvoorbeeld. Of iedere eerste dag van de maand. Ga nu naar de Mijn-omgeving  of app van uw energieleverancier en voer daar de meterstanden in. Uw verbruik bijhouden op papier kan natuurlijk ook.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 3 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie