Genomineerd voor 2022!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 Disk Edition (t.w.v. 500 euro)
  • Een bioscoopabonnement voor een jaar (t.w.v. 200 euro) voor Vue of Pathé
  • Smartwatch (Apple SE, Samsung Galaxy Watch5 of vergelijkbaar t.w.v. 300 euro)
  • Tweehonderd euro shoptegoed
  • 2x Instax Mini met fotopapier
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Wie is de goedkoopste energieleverancier van 2022?

De 5 goedkoopste energieleveranciers van 2022 zijn ... Was het maar zo eenvoudig! Wie de goedkoopste energieleverancier is hangt af van uw verbruik en persoonlijke situatie. Wij leggen u graag uit hoe u de goedkoopste energieleverancier vindt.

Hoe vindt u de goedkoopste energieleverancier?

Vul uw gegevens in en vergelijk alle energieleveranciers op prijs en kwaliteit. De goedkoopste energieleverancier die u via ons kunt aanvragen, komt altijd bovenaan te staan. Via Gaslicht.com is goedkope energie zo geregeld. 

LET OP
Energieleveranciers bieden in de eerste maanden van 2022 bijna geen contracten aan met vaste tarieven en een bepaalde looptijd. Dit komt doordat de energieprijzen zo hoog zijn. En omdat onzeker is hoe de prijzen zich ontwikkelen. Energieleveranciers zijn wel verplicht een modelcontract aan te bieden. Dit is een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Dat betekent dat de energieleverancier de prijzen kan verhogen of verlagen. Maar ook dat u op elk moment kunt overstappen. De tarieven en voorwaarden van de modelcontracten kunt u vergelijken op Gaslicht.com. In het tweede kwartaal zien we verschillende leveranciers met scherpe variabele en vaste tarieven terugkomen in onze vergelijker, zodat er weer wat te kiezen valt.  

Hevige concurrentie

De goedkoopste energieleverancier komt dus altijd als eerste uit de energievergelijker. Maar wie vandaag de goedkoopste is, hoeft dat morgen niet meer te zijn. Hoe komt dat?

Energieleveranciers besteden veel geld aan het binnenhalen van nieuwe klanten. Met scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies proberen ze zo hoog mogelijk in onze TOP 5 goedkoopste energiepakketten te komen. Hoeveel de besparing is kan per dag verschillen vanwege de hevige concurrentie tussen energieleveranciers onderling.

Bent u al klant bij de goedkoopste energieleverancier?

Als uw huidige leverancier in de TOP 5 staat, betekent het niet dat u op dit moment profiteert van de getoonde kortingen. Na afloop van het contract bij uw huidige energieleverancier wordt uw contract automatisch omgezet naar een contract met variabele tarieven. Dit zijn doorgaans hogere tarieven dan getoond in de TOP 5. De acties op Gaslicht.com worden door de energieleveranciers alleen aangeboden aan overstappers via Gaslicht.com. Daarom loont het elk jaar om te vergelijken en desgewenst over te stappen. Daarmee dwingt u energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen.

Persoonlijke voorkeuren

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat de prijs de belangrijkste reden is om over te stappen. Het is immers bekend dat u met overstappen veel geld kunt besparen. Vindt u naast de laagste prijs duurzame energie belangrijk of heeft u specifieke wensen? Geen probleem! Met de filters in onze energievergelijker vindt u een energiecontract dat precies bij u past.

Zo kunt u aangeven of u de voorkeur geeft aan groene stroom alleen uit Nederland, vaste of variabele tarieven en de looptijd van uw contract. Onze energievergelijker zet automatisch de goedkoopste energieleverancier bovenaan die voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren. Zo vindt u alsnog de goedkoopste energieleverancier, maar dan een die aansluit op uw specifieke wensen. Voor iedereen verschilt het immers wie de beste energieleverancier is. 

De goedkoopste energieleverancier voor u!

U weet nu dat er verschillende factoren zijn die meespelen om de goedkoopste energieleverancier van 2022 te kunnen aanwijzen. Het is geheel afhankelijk van uw verbruik en wensen. Gaslicht.com kan u helpen met het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Vul simpelweg uw gegevens in onze energievergelijker. De energievergelijker toont u dan de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie. Eenvoudiger kan niet! En uit de Energiemonitor 2021 van de ACM blijkt dat consumenten in grote mate tevreden zijn over de verwerking van hun overstap.

banner-wvhj-2022.png

Hulp nodig?

Mocht u toch nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen wie de goedkoopste energieleverancier voor u is, dan kunt u altijd contact opnemen via 0342-411350. Of WhatsApp ons op 06 444 09 555. Onze energie-experts van de servicedesk zitten 7 dagen per week klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Geactualiseerd: woensdag 25 mei 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie