Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Wie is de beste energieleverancier?

Wie is de beste energieleverancier? En waar is dit op gebaseerd? Deze vraag wordt vaak gesteld door overstappers. Iedereen wil graag een goede keuze maken. Welke energieleverancier u ook kiest, ze zorgen er allemaal voor dat uw lampen branden. Toch zit er verschil tussen de leveranciers. Voor welke energieleverancier moet u nu gaan? 

Welke energieleverancier is de beste? 

De energiebranche is volop in ontwikkeling. Er is een wisselend aanbod van leveranciers die allemaal scherpe prijzen hanteren. Welkomstpremies vliegen in de rondte en de markt staat geen moment stil. Deze ontwikkelingen maken het niet makkelijk om 'de beste energieleverancier' aan te wijzen. Wie de beste energieleverancier is, hangt af van uw persoonlijke wensen. De een ziet de energieleverancier die de laagste prijs hanteert als de beste, terwijl de ander voor de duurzaamste leverancier kiest. Kortom, u beslist zelf wie de beste energieleverancier is.

de-beste-energieleverancier-0.png

Wie is de beste energieleverancier voor mij?

Om te bepalen welke energieleverancier de beste is, moet u bedenken wat u belangrijk vindt. Misschien vindt u het belangrijk dat de energieleverancier groene energie levert. Of dat vrienden goede ervaringen hebben met de leverancier. Of gaat u voor de beste prijs en de hoogste welkomstpremie? Maak altijd een energievergelijking. Dan vindt u de beste energieleverancier voor uw persoonlijke situatie. Welke energieleverancier er als beste uitkomt, is voor iedereen verschillend. 

De goedkoopste energieleverancier

De prijs is voor de meeste mensen veruit de belangrijkste reden om over te stappen. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het is namelijk bekend dat u met overstappen veel geld kunt besparen. In dat geval staat de beste energieleverancier gelijk aan de goedkoopste energieleverancier. Onze energievergelijker staat standaard gerangschikt op prijs: de goedkoopste staat bovenaan. 

Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van uw verbruik. Als u veel gas verbruikt, is een leverancier met een laag gastarief voordelig. Verbruikt u juist weinig energie dan is een leverancier met een laatst vastrecht (vaste leveringskosten) weer voordeliger. Het is dus niet zomaar te zeggen welke leverancier de goedkoopste energie aanbiedt. Om een goed beeld te krijgen wie de goedkoopste energieleverancier is, kunt u het beste een vergelijking maken op basis van uw exacte verbruik

De groenste energieleverancier

Naast prijs blijkt dat ook groene stroom steeds belangrijker gevonden wordt. Mensen zijn bewuster bezig met duurzaamheid en milieu. Hierbij is groene energie een belangrijk aspect. Voor die mensen is de groenste energieleverancier gelijk aan de beste energieleverancier. Hoort u bij deze groep? Dan raden we u aan om te vergelijken op basis van duurzame pakketten. Zo weet u zeker dat u de beste deal kiest met betrekking tot groene stroom. 

De beste energieleverancier qua prijs/kwaliteit score

prijskwaliteitscore-juni-2020.PNGNaast het kiezen voor een goedkope of groene energieleverancier zijn er ook consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare, klantvriendelijke aanbieder met een goede dienstverlening. Zij vinden een aanbieder met een hoge leverancierswaardering de beste energieleverancier. Vindt u de mening van andere overstappers én van Gaslicht.com ook belangrijk? Kijk dan eens naar de prijs/kwaliteit score van energieleveranciers. De score is onder andere gebaseerd op jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek en op geverifieerde reviews van overstappers via Gaslicht.com. Hier ziet u hoe energieleveranciers scoren op belangrijke criteria. De energieleverancier die het best uit deze score komt, wordt tot 'De Beste Energieleverancier' bekroond en ontvangt de Gaslicht.com Award

Hulp nodig?

Mocht u nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen wie de beste energieleverancier voor u is, dan kunt u altijd contact opnemen met onze servicedesk. Onze energie experts zitten 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Geactualiseerd: 05-08-2020 

Navigatie