Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Wie is de beste energieleverancier in 2024?

Wie is de beste energieleverancier? En waar is dit op gebaseerd? Deze vraag wordt vaak gesteld door overstappers. Iedereen wil graag een goede keuze maken. Welke energieleverancier u ook kiest, ze zorgen er allemaal voor dat uw lampen branden. Toch zit er verschil tussen de leveranciers. Voor welke energieleverancier moet u nu gaan?

Ga snel naar:

De beste energieleverancier

Welke energieleverancier is de beste? 

Wie de beste energieleverancier is, hangt af van uw persoonlijke wensen. De een ziet de energieleverancier die de laagste prijs hanteert als de beste, terwijl de ander voor de duurzaamste leverancier kiest. Kortom, u beslist zelf wie de beste energieleverancier is. In onze vergelijker kunt u uw voorkeuren aangeven. Bijvoorbeeld het soort contract, de herkomst van energie en aanbieders. Ook kunt u sorteren op de laagste prijs of op beoordeling. Tenslotte kunt u kiezen om de kosten te tonen per jaar, per maand, per kuub gas of kilowattuur stroom.

Wie is de beste energieleverancier voor mij?

Om te bepalen welke energieleverancier de beste is, moet u bedenken wat u belangrijk vindt. Misschien vindt u het belangrijk dat de energieleverancier groene energie levert. Of dat vrienden goede ervaringen hebben met de leverancier. Of u gaat u voor de beste prijs en de hoogste korting. Maak altijd een energievergelijking. Dan vindt u de beste energieleverancier voor uw persoonlijke situatie. Welke energieleverancier er als beste uitkomt, is voor iedereen verschillend. 

De goedkoopste energieleverancier

De prijs is voor de meeste mensen veruit de belangrijkste reden om over te stappen. Dat blijkt regelmatig uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het is namelijk bekend dat u met overstappen veel geld kunt besparen, zeker nu het prijsplafond per 1 januari 2024 gestopt is. Onze energievergelijker staat standaard gerangschikt op prijs: de goedkoopste staat bovenaan. 

Wie de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van uw verbruik. Als u veel gas verbruikt, is een leverancier met een laag gastarief voordelig. Verbruikt u juist weinig energie dan is een leverancier met een laag vastrecht (vaste leveringskosten) weer voordeliger. Heeft u zonnepanelen? Ook dat speelt een rol bij het bepalen van de prijs. Denk aan terugleverkosten of ander onderscheid wat energieleveranciers tegenwoordig maken tussen klanten met of zonder zonnepanelen. Het is dus niet zomaar te zeggen welke leverancier de goedkoopste energie aanbiedt. Om een goed beeld te krijgen wie de goedkoopste energieleverancier is, kunt u het beste een vergelijking maken op basis van uw exacte verbruik.

De groenste energieleverancierherkomst-energie.png

Naast een keuze om geld te besparen kan de keuze voor duurzame energie ook een aanleiding zijn om over te stappen. Uit de Energiemonitor klantbeleving 2023 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat meer dan de helft van de consumenten duurzame stroom afneemt. Mensen zijn bewuster bezig met duurzaamheid en milieu. Hierbij is groene energie een belangrijk aspect. Voor die mensen is de groenste energieleverancier gelijk aan de beste energieleverancier. Hoort u bij deze groep? Dan raden we u aan om te vergelijken op basis van duurzame pakketten. Dat kunt u doen door vinkjes te zetten bij 'Herkomst energie'. Zo weet u zeker dat u de beste deal kiest met betrekking tot groene stroom. 

De beste energieleverancier volgens Gaslicht.com en haar overstappers

Naast het kiezen voor een goedkope of groene energieleverancier zijn er ook consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare, klantvriendelijke aanbieder met een goede dienstverlening. Zij vinden een aanbieder met een hoge leveranciersscore de beste energieleverancier. Geldt dit ook voor u én vindt u de mening van andere overstappers en Gaslicht.com belangrijk? Kijk dan eens naar de leveranciersscore van de energieleveranciers. De score is onder andere gebaseerd op jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek en op geverifieerde reviews van overstappers via Gaslicht.com. Hier ziet u hoe energieleveranciers scoren op belangrijke criteria. De energieleverancier die het best uit deze score komt, wordt tot 'De Beste Energieleverancier' bekroond en ontvangt de Gaslicht.com Award. In 2024 is Greenchoice door overstappers en Gaslicht.com uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland.

Hulp nodig?

Mocht u nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen wie de beste energieleverancier voor u is, dan kunt u altijd contact opnemen met onze servicedesk. Onze energie experts zitten 6 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden.

Geactualiseerd: dinsdag 28 mei 2024
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.