Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energienota valt tegen na overstap?

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Consumenten die overstappen naar een andere energieleverancier, blijken op de lange termijn minder voordelig uit dan gedacht, schreef de Telegraaf. Dat komt doordat de actiekorting of het actietarief na een jaar weer vervalt. In hoeverre klopt dit?

De energienota valt tegen na overstappen, kopte de Telegraaf. Maar het gaat niet om de energierekening in het eerste jaar na de overstap. Door aanmeldpremies, actiekortingen of actietarieven is het eerste jaar van het contract namelijk zeer voordelig .

Na dat jaar zal de energieleverancier echter niet nogmaals deze kortingen geven. Hierdoor zal het voorschot omhoog gaan. De jaarnota zal zeer waarschijnlijk net zo hoog uitvallen als bij uw vorige energieleverancier.

Hoe behoud ik dan het voordeel?
U kunt na afloop van een actiecontract gewoon overstappen naar een andere energieleverancier. Uiteraard moet u wel rekening houden met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen.

Vergeet u op tijd op te zeggen? 
Dan is er nog niks aan de hand: energieleveranciers mogen uw contract niet langer stilzwijgend verlengen voor dezelfde periode. U kunt daarna dus alsnog kosteloos opzeggen en overstappen. Let wel: dit geldt nog niet voor contracten die voor 1 december 2011 zijn afgesloten.

Bent u al langer dan een jaar klant bij een leverancier, en heeft u weer een regulier tarief gekregen? Maak dan een vergelijking met de Energiewijzer en kijk of u weer kunt besparen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 10 januari 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.