De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

300.000 woningen met hoog energieverbruik

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

Bij een derde van de bijna 1 miljoen Nederlandse woningen met een energielabel kan het energieverbruik fors omlaag. Deze woningen vallen in de energieklasse E, F of G en dat betekent dat het energieverbruik relatief hoog is. Voor deze woningen zijn veel energiebesparende maatregelen mogelijk. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Energielabel
Circa 11 procent van de woningen heeft een label, een middel om consumenten in een oogopslag te informeren over de energiezuinigheid, met klasse A++, A+, A of B. Voor deze woningen zijn weinig energiebesparende maatregelen mogelijk. De grootste groep valt in klasse C of D, aldus het CBS.

Sinds januari vorig jaar verplicht de overheid huiseigenaren om aan nieuwe huurders en kopers een energielabel te overhandigen. Het aandeel woningen met een energielabel verschilt sterk per provincie. In Zeeland heeft slechts 3 procent van de woningen een label, tegen 25 procent in Groningen.Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat Zeeland, in tegenstelling tot Groningen, een relatief lage verhuismobiliteit heeft. Daardoor vallen er minder woningen onder de verplichting tot labeling. Verder heeft Zeeland relatief weinig huurwoningen. Vanaf 1 januari 2010 is een vernieuwd energielabel beschikbaar.

Zie MeerMetMinder voor uitgebreide informatie over energiebesparing in uw huis.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie