De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Aanslag op oliepijplijn Irak

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


Irak: Het Frans persbureau AFP meldt, dat onbekenden de oliepijplijn van Irak naar Turkije donderdag opgeblazen hebben om te voorkomen dat ,,Amerikanen olie naar Turkije uitvoeren''.

De oliepijplijn verbindt de raffinaderijen in de stad Baji in het noorden met Turkije. De pijplijn zou op twee plaatsen opgeblazen zijn. Hevige branden zijn het gevolg.

Donderdag was de eerst dag waarop de olie-exportcontracten van kracht werden die de Verenigde Staten eerder aan verscheidene bedrijven had toegekend. Het gaat om contracten die voorzagen in de uitvoer van olie afkomstig uit de olievelden rond het zuidelijke Basra en de olie die al opgeslagen lag in de Turkse havenstad Ceyha.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 10 juni 2003
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie