De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

ACM: Energieleverancier NLE keert korting te laat uit

door Jeanet Woldring 1 reactie

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) gaat klanten compenseren die te weinig korting hebben ontvangen op hun energiecontract uit 2012 of 2013. Dat heeft de energieleverancier toegezegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De fout werd onbedoeld gemaakt.

NLE zal de consumenten de komende drie maanden alsnog de korting uitbetalen die zij destijds zijn misgelopen. Het betreft bedragen tot enkele tientallen euro’s per klant. Dit is het resultaat van onderzoek van ACM naar aanleiding van signalen van consumenten dat NLE de beloofde korting niet over het hele jaar had uitbetaald. Bestuurslid Anita Vegter van ACM: “Het is goed dat het bedrijf zijn klanten nu compenseert.”

Energiecontract met korting

In 2012 en 2013 verkocht NLE energiecontracten met Vaste Klanten Korting (VKK) die afhankelijk was van de hoeveelheid energie die een klant verbruikte. Deze korting beloofde zij voor een heel jaar energie. In de praktijk kreeg de consument de korting op basis van de eerste jaarnota. Maar voor die nota moeten consumenten vaak al eerder hun meterstanden doorgeven. Bijvoorbeeld een paar dagen tot weken eerder. Hierdoor viel de korting voor consumenten lager uit. NLE heeft ACM gemeld dat de fout onbedoeld is gemaakt.

Vertrouwen

ACM vindt dat consumenten erop moeten kunnen vertrouwen dat een bedrijf doet wat het belooft. De komende maanden zal NLE de klanten die te weinig korting hebben gehad automatisch uitbetalen. ACM houdt in de gaten of NLE dit ook echt doet. Dat gebeurt onder andere via signalen van consumenten bij ConsuWijzer, het consumentenloket van ACM.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2016
Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: C.H.L. Beuzel ()

Beste meneer, mevrouw,
Zoals u weet is Woonenergie een onderdeel van Oxxio.
Ik en een vriend van mij hebben al een jaar een probleem met Woonenergie. Zo sturen ze dubbele facturen die al betaald zijn en sturen ze onterechte boetes toe. Ook schakelen ze DAS incasso in onterecht in om er zelf rijker van te worden. Ik heb al vele malen bewijs toegestuurd schriftelijk, meer dan 100 mails en meer dan 100 telefoontjes dat wij gelijk hebben. Hun geven in mails toe dat wij gelijk hebben en dat ze alles hebben aangepast. Dit is dus niet het geval en er is door hun 320 Euro verduisterd. Als je er weer over belt, wordt wederom afgewimpeld. Ik zal ook mensen afraden om geen Oxxio of Woonenergie te nemen, omdat hun de boel belazeren. Als u dit door kan zetten naar Woonenergie, dan kunnen ze dit nog oplossen. Klantnummers 38091026 en 38489215

Opmerking van de redactie op 02-02-2016
Wat een vervelende situatie. Wij raden u aan contact op te nemen met Consuwijzer.nl, zij kunnen u van juridisch advies voorzien. Wij hebben namelijk geen direct contact met Woonenergie omdat het een leverancier is die zich enkel op woningcorporaties en huurders richt. Wij tonen alleen energiecontracten in onze vergelijker die voor iedereen afneembaar zijn. Vandaar dat u Woonenergie niet op onze website terug vindt.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie