De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur

ACM trekt leveringsvergunning Welkom Energie in

door Sanne de Jong - Bins 74 reacties Leestijd: 4 minuten

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vandaag de vergunning ingetrokken van Welkom Energie. De energieleverancier kan door geldproblemen geen energie blijven leveren en heeft dit bij de ACM aangegeven.  Eneco neemt de klanten per 1 november over. Bent u klant bij Welkom Energie? Dan krijgt u gewoon elektriciteit en gas. Per 1 november krijgt u van Eneco een nieuw contract. Na 30 dagen kunt u kiezen of u klant blijft bij Eneco of overstapt.

Welkom Energie serviceberichten

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Welkom Energie? Meld u dan nu aan middels onderstaande knop en ontvang relevante serviceberichten van Gaslicht.com in uw mailbox zodra er een update is omtrent de afhandeling van Welkom Energie.

Aanmelden

De ACM trekt de vergunning van Welkom Energie in

welkom-energie-27-10-2021-vergunning-ingetrokken.PNG

De ACM geeft vergunningen uit voor energieleveranciers. Eén van de afspraken is dat een leverancier genoeg geld moet hebben om energie in te kunnen kopen. Welkom Energie geeft aan geldproblemen te hebben. De ACM vertrouwt daardoor niet meer op een goede levering door Welkom Energie en trekt de vergunning in. Consumenten komen niet zonder energie te zitten. Het is voor het eerst sinds de grote stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen dat de ACM een vergunning intrekt. 

Overname

Op 15 oktober dienden Eneco en Welkom Energie al een verzoek in bij de ACM voor de overname van het klantenbestand. Daarom komen alle klanten automatisch terecht bij Eneco. Op 25 oktober heeft de toezichthouder de overname goedgekeurd.

Wat gebeurt er met mijn energiecontract als ik al klant ben?

Bent u klant van Welkom Energie? Dan hoeft u zelf niets te doen. Doordat de vergunning van Welkom Energie wordt ingetrokken door de ACM, stopt uw contract. U krijgt een nieuw contract van Eneco per 1 november. In de tussentijd krijgt u gewoon elektriciteit en gas.

Meer betalen

Het nieuwe contract van Eneco is gebaseerd op de energieprijzen van nu. U gaat daardoor waarschijnlijk meer betalen per maand, schrijft ConsuWijzer, het adviesorgaan van de toezichthouder.

Wat gebeurt er met de termijnbedragen (voorschotten) die ik heb betaald?

Consuwijzer zegt daarover: 'Welkom Energie incasseert geen betalingen meer voor de maand november. Welkom Energie heeft aangegeven een eindafrekening te versturen aan alle klanten. Zo weet u of u nog geld tegoed heeft van Welkom Energie. Of dat u nog geld moet bijbetalen. Door de geldproblemen van Welkom Energie is het nog niet duidelijk of u dit geld ook terugkrijgt.'

Wat moet ik doen als ik wil overstappen?

ConsuWijzer: 'U kunt bij Eneco blijven of kiezen om over te stappen naar een andere leverancier. U hoeft dan geen opzegvergoeding te betalen. U heeft wel een opzegtermijn van 30 dagen. Stapt u over naar een andere leverancier? Dan krijgt u energie van Eneco totdat de overstap geregeld is. Dat is dus minimaal 30 dagen.'

Veelgestelde vragen

Voor vragen verwijst ConsuWijzer naar Welkom Energie. De website van de energieleverancier lag er echter uit. Op moment van schrijven geeft Welkom Energie aan dat het onmogelijk is om alle telefoontjes van 100.000 klanten te beantwoorden. Om die reden wordt verwezen naar de veelgestelde vragen. Een belangrijke vraag voor mensen die eind september zijn overgestapt, hebben wij eruit gelicht:

"Ik heb me net aangemeld bij Welkom Energie. Wat nu?"

"Omdat de leveringsvergunning van Welkom Energie is ingetrokken, kan Welkom Energie niet starten met de energielevering op uw adres. Het energiecontract zal dus niet ingaan. Welkom Energie heeft de opzegging naar uw huidige energieleverancier nog niet verstuurd. Die leverancier blijft dus gewoon uw energie leveren. Hebt u nu geen energieleverancier? Dan is het zaak met spoed een nieuw contract bij een andere energieleverancier af te sluiten. Als udat niet doet, informeert uw netbeheerder u per post over de gevolgen."

Ook bij Gaslicht.com worden we overstelpt met vragen, waardoor u mogelijk langer in de wacht staat dan u van ons gewend bent.  We houden u op de hoogte zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt.

Lees ook op ConsuWijzer: Wat gebeurt er als mijn energieleverancier geldproblemen heeft of failliet gaat?

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 29 oktober 2021

Sanne de Jong - Bins
Sanne de Jong - Bins Business Unit Manager

Sanne is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor onze website content, onderzoeken, persberichten en de samenwerking met de energieleveranciers. Samen met het team streeft Sanne naar het meest complete energieaanbod, de beste service en de hoogste klantwaardering. Sanne wordt vanwege haar expertise regelmatig gevraagd voor media-interviews en om mee te denken over energievraagstukken binnen Nederland.

Reacties (74)

Geplaatst door: Han ()

Ik stap al jaren over naar een beter energie contract en laat me ook door GasLicht .com adviseren maar vindt het nu wel jammer dat GasLicht.com niks voor hun klanten heeft gedaan om over een betere prijs te kunnen onderhandelen waar blijft hun steun dat vraag ik me af en met mij denk ik ook de 90000 klanten die nu in de kou staan ik ben bang dat ze ook geen klant meer blijven van GasLicht.com.

Geplaatst door: Robert ()

Het is erg jammer dat het aan de zijde van Gaslicht oorverdovend stil blijft.

Geplaatst door: Leo ()

Eigenlijk worden de oud- Welkom Energie klanten nu 'genaaid' door Eneco, maar ook door de AFM.
De toezichthouder moet waken en zorgen dat klanten niet worden opgelicht !
Het is vanzelfsprekend dat Eneco natuurlijk niet de lagere prijzen van Welkom Energie wil doorberekenen, maar van een fatsoenlijke prijs is momenteel geen sprake... Gas van 1,00 naar 1,40 is een nettere prijs, maar 1,80 is puur diefstal... blijkbaar met goedvinden van de AFM !

Overigens, dat de energie-levering gewoon doorgaat is gewoon wettelijk geregeld, dat ligt helemaal niet aan Eneco.
De AFM had ook kunnen stellen dat oud- Welkom-Energie klanten binnen korte periode overgebracht moesten worden naar andere maatschappijen, die zij zelf konden kiezen... want bijvoorbeeld Vattenfall heeft tarieven die beduidend lager liggen dan Eneco nu aanbied aan de oud- Welkom-Energie klanten...

Kortom; Eneco naait haar klanten nu een oor aan... niet echt slim, want dat betekend dat ze aankomende twee maanden in grote getale weer weglopen naar andere aanbieders... bij redelijke tarieven zouden zomaar eens 50.000 van de ruim 90.000 klanten bij Eneco kunnen blijven...
Dus wat is wijsheid, even snel geld ophalen of klanten voor de langere termijn ?
Het zijn toch even 90.000 mogelijke klanten voor je organisatie !

Overigens, in welke verhouding staat Welkom-Energie met Eneco ? Waarom is alles naar Eneco geschoven en niet naar een andere maatschappij ?
Allemaal vragen waar een beetje jurist een hoop geld aan kan verdienen...
De de Staat, de Staat kijkt toe... en doet niets...

Geplaatst door: A. Schuurman ()

“Welkom Energie review en ervaringen” dinsdag 2 juni 2020 door Maartje Sebek.

Naar aanleiding van bovenstaand artikel op de website van Gaslicht.com, het aanbod van Welkom Energie inzake energieprijzen en de welkomstpremie van € 230 heb ik 1 december 2020 er voor gekozen om via de website van Gaslicht.com per 1 januari 2021 gebruik te maken van de door Welkom Energie geboden levering van elektriciteit en gas periode 01-01-2021 tot en met 31-12-2021 tegen vaststaande tarieven.

In voornoemde review informeert Maartje Sebek/Gaslicht.com: “Betrouwbaarheid, naar mijn mening een van de belangrijkste aspecten van een energieleverancier. Bij ons komen regelmatig klantvragen binnen over de betrouwbaarheid van nieuwe leveranciers die nog wat onbekender zijn.

Maar kan iedereen zomaar een energieleverancier oprichten? Het antwoord is nee. Gelukkig niet! Er is een vergunning van de overheid voor nodig. In Nederland krijgen energieleveranciers alleen een leveringsvergunning van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) als het bedrijf heeft aangetoond te voldoen aan de wettelijke vereisten. Sinds februari 2019 heeft Welkom Energie een leveringsvergunning voor elektriciteit en gas. Zodra een energieleverancier op Gaslicht.com staat, is alles in orde qua vergunningen. ZO WAARBORGT GASLICHT.COM DE BETROUWBAARHEID VAN DE ENERGIELEVERANCIERS.".

Gelet op het bovenstaande en het feit dat Rechtbank Midden-Nederland op 29 oktober 2021 energiebedrijf Welkom Energie B.V. in staat van faillissement heeft verklaard stel ik Gaslicht.com aansprakelijk voor al mijn - ten gevolge het door Welkom Energie niet nakomen van leveringsovereenkomst conform Contractnummer: XXXX6280 en van onderhavig faillissement - opgelopen materiële en immateriële schade.

Geplaatst door: Han ()

Ik had werkelijk toch iets meer verwacht van Gaslicht.com zij hebben toch ook al die jaren provisie gekregen bij het afsluiten van een nieuw contract.
Eneco doet een groot gebaar door de 90000 klanten over te nemen maar doet totaal niks om een betere prijs te geven voor deze klanten.
Geef maar eens onder een andere postcode je gegevens in dan krijg je een betere prijs dan de klanten van Welkom Energie zo welkom ben je dan TOCH niet.
Ik heb hier totaal geen vertrouwen in en heb direct mijn contract per 1-12 opgezegd en ik hoop dat velen dat mij doen dan krijgen ze misschien een idee dat ze het toch niet zo goed hebben gedaan.

Geplaatst door: Tony ()

Ik voel me ook zo bedrogen , krijg van Eneco een aanbieding van 1,80 euro voor gas en 0,45 cent enkel tarief voor stroom . Als ik op de website van Eneco kijk en net doe of ik een nieuwe klant ben en een ander adres opgeef dan krijg ik een aanbieding van 1,60 euro voor het gas en 0,36 euro voor enkel tarief stroom . Hoe kan dit ? De overheid en instanties komen niet op voor onze belangen en we worden gewoon oplicht door Eneco , ben je de dupe door wan beleid wordt je door de andere partij alsnog opgelicht . Bah heb er geen woorden voor hoe ik me nu voel , 1,80 voor kuub gas !!! Ik zit nu al in de kou en de winter moet nog gaan beginnen .

Geplaatst door: Jan ()

Wie weet het antwoord op de volgende vraag:
Ik heb voldoende zonnepanelen om mijn stroomverbruik zelf op te wekken en te compenseren. Nu raak ik door WE 3.500 kWh kwijt die voor deze winter waren bedoeld. Van Eneco krijg ik een rekening voor € 0,49 per kWh, maar wek de komende maanden niet veel op. Pas in maart begint het weer. Als dit contract van Eneco een jaar zou lopen, dus tot 31-10-2022, heb ik geen last van de prijs per kWh, want na een jaar heb ik per saldo niets verbruikt. Maakt Eneco de afrekening op 1-3-2022 op krijg ik het volle pond voor mijn kiezen. Dus ca. 2.400 kWh betalen is € 1.200 betalen.
Kan ik mijn stroomcontract verlengen tot 31-10-2022 en het gascontract apart bekijken en dat goedkoper af sluiten in de komende maanden? Of betekent die datum van 1-3-2022 dat ik sowieso per 1-12-2021 moet over stappen, om mijn stroom te kunnen verrekenen met hetgeen komende zomer wordt opgewekt.
Ik heb zoveel zonnepanelen geplaatst dat mijn eigen gebruik afgedekt is. In december komt een 2e volledige elektrische auto, want dat verbruik was afgedekt, dus gratis (niet helemaal want ik zou anders € 0,0605 per kWh terug ontvangen) rijden en duurzaam!!!

Opmerking van de redactie op 08-11-2021
Beste Jan,

Bedankt voor uw reactie. Eneco heeft per 1 november de levering overgenomen. U ontvangt altijd rond 12 maanden na de startdatum de eindafrekening zodat er optimaal gesaldeerd wordt. Zij zullen dus niet op 1 maart een afrekening sturen maar volgend jaar november weer, als u bij hen blijft zitten.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Nanne ()

Ik heb inmiddels het aanbod ontvangen, heb in een reply aangegeven dat ik dit aanbod niet accepteer en wacht op een beter voorstel van Eneco zijde. Daarnaast twee klachten bij de ACM ingediend: een over het monopolistisch gedrag van Eneco en een tweede over het ACM zelf dat enorm tekort is geschoten in de controle van energieleveranciers.
Ik roep anderen op hetzelfde te doen.

Geplaatst door: M. den Dikken ()

SCHANDALIG inderdaad.
1.80 per kuub gas?? Dat moet een wereldwijd record zijn voor een consumententarief. Let op het is dus goedkoper om diesel (inclusief accijns) te halen en te stoken!!! 42MJ energie per liter versus 32MJ per kuub aardgas.
Eneco meent op de piekprijs van eind oktober de nieuwe klanten welkom te heten.. terwijl de inkoopsprijzen nu al zakken en volgende week naar verwachting nog meer.

Waarom steekt de ACM hier geen stokje voor? De ACM beschermt de consument: Zorgt dat u niet valt door een dolk in uw ribben te prikken!!

En W.E. had nog genoeg gas op voorraad zo blijkt! En ze verkochten groene stroom dus hoe kunnen ze dan last hebben van de gasprijs??? Wie kan dat uitleggen...

Geplaatst door: Jan ()

Wat ik niet begrijp is dat Eneco alle klanten overneemt, maar niet die gunstige gascontracten. Als ze dit nu ook hadden gedaan hadden ze ook een normaal en fatsoenlijk tarief kunnen berekenen voor de gedupeerden van W.E. Of de Staat of de curator met deze winst gaat lopen is voor de gedupeerden geen verschil. Wij zien waarschijnlijk toch niets terug. Wij hadden meer belang bij een fatsoenlijk tarief voor het gas en stroom.

Vraag me trouwens ook af of Eneco het voorschot zomaar mag incasseren. Ik heb daarvoor geen machtiging gegeven. Volgens mij is een dergelijke machtiging niet zomaar overdraagbaar. Wordt dus weer storneren!!!!!

Geplaatst door: Tony ()

Dit staat op de website van Eneco ,

Je nieuwe contract
Je hebt bij ons een vrij opzegbaar contract, waarbij we de leveringstarieven tot 1 maart 2022 hebben vastgezet. Zo bieden we de zekerheid dat je niet nog eens meer moet betalen als de energietarieven verder stijgen. Bovendien ga je geen contractverplichting aan voor een langere tijd.

Dit zijn je tarieven van 1 november 2021 tot 1 maart 2022:

Stroom
Stroom per kWh enkel: € 0,45855
Stroom per kWh normaal: € 0,49352
Stroom per kWh dal: € 0,41986
Vaste leveringskosten stroom per maand: € 5,99
Gas
Gas per m³: € 1,80442
Vaste leveringskosten gas per maand: € 5,99
We zullen je tijdig informeren over de tarieven die zullen gelden vanaf 1 maart 2022. Op basis van voorgaande jaren verwachten we dat deze lager zullen zijn. We zijn hierbij echter afhankelijk van de dan geldende marktomstandigheden.

SCHANDALIG !!!

Geplaatst door: Han ()

Vandaag is er bij het AD het bericht te lezen dat Gas Terra de partij gas dat welkom energie had gekocht niet wil vrijgeven de staat heeft in dit bedrijf ook aandelen dus ze gaan zich rijk maken met het geld van de gedupeerde klanten van Welkom Energie de Curator gaat hier niet mee akkoord omdat het geld gebruikt kan worden voor het terugbetalen van de schade voor de klanten wat hebben we een fijne regering die deze klanten niet wil helpen maar wel de zakken wil vullen met ons geld.

Geplaatst door: Midan ()

Onder welke voorwaarden heeft Eneco WelkomEnergie overgenomen, daar ben ik zeer benieuwd naar, behalve de schulden die W.E. had maar ook evt.verrekening/het teveel door de klanten van W.E .betaalde? Ik had eind februari een contract afgesloten van 150euro p.m. en zou zoals het er nu naar uitziet 339euro moeten gaan betalen bij Eneco. Ik raad ze aan met een enigszins aanvaarbaar bod te zullen gaan komen. We zullen het zien.
Toch vind ik vooral dat ACM wel een grote steek heeft laten vallen door niet eerder de vergunning in te trekken van W.E. met zo,n , naar nu gebleken is ,al enige tijd, instabiele financiele (bufferloze) situatie. Hoe leggen ze ons dit allemaal uit? We zullen het zien, misschien.

Geplaatst door: M.J. ()

ACTIE voor iedereen: Stuur een mail naar volksvertegenwoordiger of fractie woordvoerder energie van partij waar je je fijn bij voelt. Benadruk de twijfelachtige prioriteit van de ACM (in ieder geval niet de consument). Waarom had Welkom Energie ueberhaupt een licentie? Waarom vallen ze nu om? Klopt niets van.

Terwijl we wachten op Eneco aanbod, misschien goed om alvast verder te organiseren. Wie maakt er een apart forum/website? Of doen we dat via gaslicht.com?
Er zullen misschien wel 10 gedupeerden zijn met dezelfde rechtsbijstandverzekering -> kunnen die de proefprocessen organiseren?

ps. Jan, goed verhaal. Ik verwacht dat je positief bent m.b.t. de prioriteit van de curator, maar, hoop doet leven.

Geplaatst door: Han ()

Wat een slechte service van Eneco heb al diverse keren contact opgenomen maar krijg steeds het bericht wij zien dat u klant was van Welkom Energie vanaf 8 november staat Eneco je te woord voor al je vragen dit is toch te triest voor woorden.
Vorige week moet ik op het internet lezen dat welkom energie niet meer kan leveren en dat we zijn overgenomen door Eneco van beide partijen heb ik totaal geen bericht ontvangen nu bel ik op om te informeren wat de tarieven zijn dan word je gewoon weggedrukt door een computer.
Ik vraag me af dat dit allemaal kan in dit land en dan schrijven dat ze alle klanten een bericht hebben gestuurd ??????

Geplaatst door: Jan ()

Update:

Vandaag gebeld met Energiedirect.

Zij zeggen nu ook dat je niet onder die Eneco uit kunt komen voor de maand november, dit in tegenstelling tot eerdere gesprekken met hun helpdesk.

Gelukkig zijn ze wel zo loyaal dat ze het afgesproken contract gewoon doorschuiven naar 1 december, dit was wel een opluchting.

Wat nu de tarieven worden bij Eneco weet ik nog niet, wel variabele tarieven dacht ik.

De variabele tarieven zijn nog steeds €0,264/kWh en €0,953/m3 gas, maar geld dit ook voor nieuwkomers?

Geplaatst door: Jan ()

Heb kunnen chatten met Eneco.
Mijn contract met WE liep af op 31 oktober en heb in september al een nieuw contract afgesloten met Energiedirect per 1 november.
Wel een welkomsmail gehad van Eneco???
Mijn vraag: gaat het contract op 1 november met Energiedirct gewoon door?
Antwoord medewerkster Eneco:
Ja hoor, ACM heeft laten weten dat alle contracten afgesloten voor 25 Oktober gewoon doorgaan
zaterdag 30 oktober 2021 11:13
Alles na 25 Oktober is komen te vervallen en gaat over naar Eneco
zaterdag 30 oktober 2021 11:13
Klant
Heeeel dom van WE dat dit niet duidelijk bijd faq vermeld staat
zaterdag 30 oktober 2021 11:14
Eneco:
Ik snap inderdaad de verwarring
zaterdag 30 oktober 2021 11:14
Onze excuses daarvoor

En dan de reactie van Okkerse-schop:
Klanten die in de periode van 27 oktober tot en met 1 november zouden overgaan naar een nieuwe leverancier gaan niet naar de door hen gekozen nieuwe leverancier maar naar Eneco. Dat is helaas hoe technisch het leveringszekerheidprotocol werkt. Uw contract gaat dus over naar Eneco.

Kortom, tegenstrijdigheid om gek van te worden

Geplaatst door: Tony ()

Is het zo dat Eneco zelfs heeft betaald om de 90.000 klanten over te mogen nemen ? Kan ik hieruit concluderen dat zij winst willen maken op mensen die zwaar gedupeerd zijn . Zijn wij gedupeerden verkocht aan de hoogste bieder ? De schade voor mij is enorm , dit gaat mij duizenden euro’s kosten .

Geplaatst door: Marco Ambaum ()

Was Welkom Energie een dochteronderneming van Eneco?

Geplaatst door: Bobby ()

Misschien een tip

Ik zie dat de ANWB ook energie aanbied.
Zij komen niet in de vergelijkings sites naar voren maar hanteren dag prijzen.

Geplaatst door: Han ()

Op internet lees ik dat Welkom Energie en Eneco berichten heeft verstuurd naar de klanten helaas heb ik geen enkel bericht ontvangen maar 1 ding weet ik zeker om 0.00 uur noteer ik de standen ik ben die grappen van deze clowns beu straks moet je hun ook maar geloven of het klopt 1 ding weet ik zeker Eneco gaat hier veel geld aan verdienen tel maar uit 90000 klanten dat is KASSA.

Geplaatst door: Jan ()

Helaas ben ik ook een gedupeerde van WelkomEnergie. Sinds 29 maart klant en heb dus al maanden een voorschot voor mijn gasverbruik betaald (minus 1 maand gestorneerd), maar aangezien het voorschot op een volledig jaar is gebaseerd heb ik teveel betaald. Voor het electra verbruik betaal ik niets, omdat ik mijn verbruik zelf opwek met zonnepanelen. Echter mijn buffer van 3.600 kWh voor de wintermaanden zal ik waarschijnlijk niet meer kunnen verrekenen met het verbruik van de komende maanden. Ik zal wel de € 0,0605 krijgen voor de teruglevering op de afrekening, maar het geld niet ontvangen.
Een van de andere reacties gaf terecht aan dat het vreemd is dat Welkom Energie nu al omvalt voor dat het winterseizoen goed en wel is begonnen. Wat is er met al dat geld gebeurd dat ze hebben ontvangen. Tel maar eens na; 90.000 klanten van stel € 100 per maand (ik betaal € 173 voor het gas) komt neer op € 9.000.000 per maand. In de maanden april t/m oktober is dat 7 * € 9.000.000 = € 63.000.000. In die maanden is er relatief weinig gasverbruik, electra verbruik is ook veel lager, omdat de klanten met zonnepanelen per saldo stroom terug leveren (zelf dus die 3.600 kWh). Daar komt ook nog eens bij dat in de eerste maanden na april de prijzen erg laag waren en WelkomEnergie wellicht zelfs heeft verdiend op lopende contracten. In ieder geval kunnen ze deze € 63.000.000 (of nog veel meer) niet hebben uitgegeven.
Zojuist heb ik een e-mail ontvangen van de aangestelde curator, mr. J.M. van Raaijen. Ik ben zeer benieuwd wat hij gaat doen om onze belangen te behartigen. Het geld moet toch ergens zijn gebleven.
Dan nog even de ACM. Ik zie weinig over de rol van de ACM. In 2018 heeft WelkomEnergie de leveringsvergunning aangevraagd. In 2018 is een BV opgericht met een gestort kapitaal van wel € 100. Dit alleen moet al hele grote vraagtekens opleveren. Inmiddels is er wel een agio reserve van € 400.000, maar ik weet niet wanneer die is ontstaan. Wel is te zien dat het resultaat in 2019 negatief was, een verlies van € 910.000. Het eigen vermogen was eind 2019 dus € -/- 510.000. Feitelijk betekent dit dat de vennootschap niet in staat is om aan haar verplichtingen te voldoen. Volgens mij is de ACM de partij moet vaststellen of een leverancier aan haar verplichtingen kan voldoen. Je zou dan verwachten dat die ACM extra informatie vraagt aan een dergelijke leverancier, bv een plan om de solvabiliteit op te lossen. In 2020 is de situatie nog dramatischer, het verlies is € 3.135.000 en het eigen vermogen wordt € -/- 3.645.000. Deze cijfers worden op 13 september 2021 gedeponeerd, maar ik mag toch hopen dat de ACM al lang op de hoogte is van de problemen!!!!! Op balansdatum, 31-12-2020, beschikt de vennootschap wel over veel geldmiddelen, € 3.600.000 en € 1.250.000 aan vorderingen, maar natuurlijk ook hele hoge schulden, bijna € 9.500.000. Ik denk dat dit typisch is voor dergelijke ondernemingen. Ze financieren alles met de voorschotten die ze van de klanten krijgen. Daarnaast heeft deze vennootschap gebruik gemaakt van de mogelijkheid om belastingafdrachten uit te stellen ivm corona. Het lijkt er op dat de vennootschap geen BTW heeft afgedragen over de ontvangen gelden. Dit doet ze ondanks het feit dat in de publicatiestukken wordt gezegd dat de Covid-19 pandemie geen gevolgen heeft voor de onderneming.
Naar mijn mening had de ACM gedurende 2020 al de leveringsvergunning moeten intrekken. Dat verlies van € 3.135.000 ontstaat niet over nacht, maar is al te zien door het gehele jaar heen. Middels tussentijdse rapportages had de ACM dat ook kunnen zien. Dat had een heleboel klanten het verlies van nu bespaard. Ik ben dan ook van mening dat ACM aansprakelijk is voor de schade die wij lijden. Middels een goede bewaking hadden zij wellicht de leveringsvergunning nooit moeten afgegeven of in ieder geval in 2020 moeten constateren dat dit een drama wordt, OOK als de energieprijzen niet waren gestegen. Ik ben dan ook benieuwd of mr. van Raaijen onze belangen goed gaat behartigen, want het merendeel van ons zal wel een zgn. concurrent crediteur worden, een schuldeiser van WelkomEnergie. Ik denk echter dat de Belastingdienst het merendeel van het aanwezige geld zal krijgen???
Dan is er naar mijn mening ook sprake van bestuurders aansprakelijkheid. Als je in een markt waar energieprijzen niet of nauwelijks bewegen een verlies maakt van € 3.600.000 doe je iets helemaal fout. Als bestuurder ben je verplicht maatregelen te nemen als je niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen. Je mag niet onbeperkt door gaan met verliezen maken, want daarmee schaad je de belangen van de leveranciers. Het kan haast niet anders dan dat deze bestuurder de bankrekening heeft laten oplopen met onze voorschotten en nu er meer moet worden betaald dan dat er binnenkomt de stekker er uit getrokken. Hij heeft hiermee onze schade gemaximaliseerd. Ook hier zie ik weer een belangrijke taak voor de curator, mr. van Raaijen.
Tot slot nog het punt mbt het continuïteits aspect. In de publicatiestukken van 13 september 2021 wordt een voorbehoud gemaakt mbt de continuïteit, maar een duurzame voortzetting wordt niet onmogelijk geacht omdat de verwachtingen omtrent de exploitatie positief worden geacht. Op 15 oktober, dus 32 dagen later, is de mening al verandert, want op die datum is de ACM gemeld dat er problemen zijn en wordt er verzocht dat ENECO alle klanten overneemt. Op het moment van deponeren moet wel rekening gehouden worden met de omstandigheden van dat moment. Ik denk dat de curator ook eens goed moet kijken naar het continuiteits voorbehoud. Vaak is er hier ook een accountantskantoor in het spel. Zijn daar alle regels wel goed toegepast??? Ik ben ook zeer benieuwd wat men had bedacht om de uitstaande belastingschuld te betalen??

Als ik kijk naar mijn schade: het niet terug ontvangen van het teveel betaalde voor gas, het niet kunnen verrekenen van mijn electra buffer, het hogere tarief dat ik nu moet betalen aan Eneco (zei zullen wel niet de € 0,7788 rekenen die ik aan WelkomEergie had moeten betalen) en het niet ontvangen van de WELKOMSBONUS kom ik uit op ca. € 2.500!!!
Ik wacht in "spanning" af hoe dit verder gaat en of ik nog iets terug zie van mijn schade. Zo ja, krijgt mr. van Raaijen een fles goede wijn als hij dat tenminste heeft geregeld.

Geplaatst door: Bobby ()

Welkom energie heeft mij nu pas een e mail gestuurd.
Ze zijn per 29 Okt officieel failliet verklaard.
Stoneren wordt niet geadviseerd vermeld hun website vanwege aanmaningen ect maar teveel betaalde bedragen betalen ze mogelijk niet terug.
Dat is de omgekeerde wereld.

Diep triest gewoon stoneren dus.

Geplaatst door: Rispens ()

Mijn contract loopt af op 31 oktober, ik heb een hele tijd geleden al een nieuw contract bij Greenchoice afgesloten en heb al bevestiging van Greenchoice dat ze per 1 november beginnen met leveren maar ik krijg ook mails van Eneco en Welkom dat ik volgens hun systeem na 1 november nog een contract bij hen heb en dat Eneco mijn contract gaat overnemen hoe kan dat?

Geplaatst door: Han ()

Ik heb tot op heden nog geen enkele informatie via mail of brief ontvangen van Welkom Energie ook niet van Eneco en van Gaslicht.com het is toch te triest voor woorden dat je alles van het internet moet lezen.
Dit noemen ze bij bij Welkom Energie een warm welkom ik krijg het hier koud van het enige wat wel gelukt is ze hebben de voorschotten geïncasseerd.

Ik hoop dat Ben Woldring bij Kassa en Radar uitleg komt geven en probeert met zijn gedupeerde klanten een oplossing te vinden voor dit probleem.

Geplaatst door: Han ()

Wat ik hier ook vreemd aan vind dat bedrijven gewoon een contract eenzijdig kan stopzetten wat als we de rollen zouden omdraaien dat je een jaar contract hebt afgesloten en dat je werkeloos raakt en niet meer kan betalen denk je dan dat je het contract kan beëindigen geloof het maar niet dan moet je gewoon door betalen al moet je dan in de schuldsanering dat maakt hen niks uit ik zou straks de totale schadepost van alle klanten bij elkaar willen zien wat zo'n bedrijf aanricht en dan maar roepen we hebben het beste met u voor maar we vinden het wel vervelend dat het gebeurt onze excuses hiervoor daar gaat je geld dan naar de aandeelhouders want die staan vooraan in de rij voor ons klanten blijft niks meer over.

Geplaatst door: Han ()

Pieter Omtzigt heeft vragen gesteld in de kamer over de energiebedrijven waaronder Welkom Energie en heeft voorstellen gedaan om mensen te compenseren.
Ook ben ik het met de mensen op dit forum eens om Gaslicht.com en Eneco of ook andere bedrijven te kijken of ze een betere deal kunnen sluiten voor deze 90000 klanten van Welkom Energie die nu in de problemen komen Eneco gaat ook geld verdienen.
De service medewerker van Eneco zij gisteren tegen mij dat we geen speciaal tarief zouden kunnen krijgen omdat andere mensen ook dit tarief krijgen.
Ik ben van mening als ik een bedrijf heb en kan 90000 nieuwe klanten erbij krijgen dat er toch wel iets ruimte is voor een prijs compensatie de klanten zijn zeker 1 maand verplicht om te blijven dus krijgen ze 1 maand extra inkomen van 90000 klanten.

Geplaatst door: Lodewiekje ()

Netjes bericht gekregen van Welkom Energie en ook van Gaslicht.com. Advies van een dame van Gaslicht: Storneer de laatste betaling. Direct gedaan.
Ik ben in het voorjaar overgestapt. Dus 7 maanden veel te veel betaald. Gelukkig heb ik geen "slimme" meter dus ik geef een veel hoger energieverbruik door dan ik op de teller heb staan (tegen het ouden tarief natuurlijk). Dan hoef ik volgende maand aan Eneco niets te betalen en zoek dan rustig een betere leverancier.
Nog een goed advies van de dame van Gaslicht.com. Sluit een driejarig contract af. Zeg het op na een jaar en betaal de 200 euro boete. Ben je nog altijd veel voordeliger uit dan dat je nu het dubbele voor de energiekosten kunt gaan betalen.

Geplaatst door: Michel Jacobs ()

Ik gebruik gaslicht al jaren voor een energievergelijking bij einde looptijd contract. In juni op basis van de uitkomsten gewisseld naar Welkom energie en nu ook in de (dure) aap gelogeerd. Ik ben zwaar teleurgesteld in gaslicht want het blijkt dat de leveranciersscore dus niets voorstelt, terwijl je als consument daar wel mede op afgaat. Het wordt extra zuur als ik vandaag op Nu.nl lees dat de Consumentenbond al eerder welkom energie heeft geweerd van zijn vergelijker omdat men informatie had dat Welkom financieel niet degelijk (meer) was. Gaslicht heeft dus duidelijk niet het consumentenbelang voor ogen bij het opnemen van leveranciers op de website. Gaslicht kan alleen maar iets goedmaken in mijn ogen als Gaslicht -zoals elders in de reacties ook al gezegd- namens de Gaslicht gebruikers een collectieve "scherpe" aanbieding onderhandelt met Eneco, of een andere aanbieder voor over een maand. Gaslicht weet exact wie er via hun website is overgestapt naar Welkom , en Ben Woldring heeft de provisie van al die overstappers waarschijnlijk allang in de zak zitten. Kom op Ben! Laat je eens van je goede kant zien en herstel deze miskleun voor "jouw" klanten.

Geplaatst door: Nanne ()

De ACM mag dit probleem zichzelf aantrekken. Het blijkt dat er onvoldoende controle is op het afdekken van de contracten die energiebedrijven met consumenten sluiten. Had Welkom gelijk ook tegen deze prijs zelf ingekocht dan was er geen probleem geweest. Nu wordt toegestaan dat deze bedrijven speculeren, hopen dat de prijs niet teveel stijgt. Dat mag natuurlijk maar dan moet er wel voldoende kapitaal aangehouden worden om dit risico op te vangen. Nu zijn de klanten de dupe. Opmerkelijk is dat iedereen ook nog gedwongen wordt een contract van Eneco te accepteren, ook dit kan best anders. Bij ziektekosten verzekeringen mag je de oude al opzeggen en heb je nog de hele maand januari om een nieuw contract af te sluiten, dat had hier ook gekund.

Geplaatst door: Christian ()

Is dit dan het succesverhaal van de privatisering van de energiemarkt??? We betalen meer en blijkbaar is de marktwerking dusdanig dat bedrijven zo marginaal werken dat ze bij het geringeste omvallen. Ook ik ben helaas getroffen. In juli een contract afgesloten bij Welkom Energie met nog redelijke tarieven Mijn contract ging per oktober in, 4 weken heb ik bij de gratie van een 1 jarig vast contract, dat blijkbaar een op elk moment door Welkom Energie opzegbaar contract is, gebruik kunnen maken van de redelijke tarieven. En toen Welkom Energie plots de stekker eruit. Eenzijdig toch grappig dat een leverancier het contract zomaar eenzijdig kan opzeggen, dat zou een klant eens moeten doen haha. Als een klant niet levert in de vorm van het verschuldigde maandbedrag word deze hard aangepakt, levert de leverancier (what's in the name) niet dan is dat ok en worden alle gemaakt afspraken zo van tafel geveegd. Als dit de gang van zaken is tegenwoordig dan wordt het tijd voor nationalisatie van de energiemarkt of een degelijk keurmerk, toezicht en garantiefonds. Ik heb geluk dat ik nog wat buffer heb, maar ik heb zo te doen met mensen die het allemaal niet meer trekken. Vorig jaar heb ik mijn schoonmoeder naar Welkom Energie laten overstappen. Mooie overstappremie, ok tarieven. Ze heeft nu een jaar lang netjes haar maandbedragen betaald, zelfs wat meer want ze krijgt liever op het eind wat terug dan bij te moeten betalen. En... jaja ze heeft zuinig aan gedaan. Samen met de overstappremie zou ze een kleine 600 Euro terug krijgen van Welkom Energie. Daar kan ze nu naar fluiten, haar eigen centen weg. Omdat de leverancier niet ''levert''. Ze zou het bedrag deze maand terug krijgen, helaas net te laat dus. Ik hoop toch dat Welkom Energie voor dit soort gevallen een nette oplossing zoekt en ik wens iedereen die bij Welkom Energie zat sterkte.

Geplaatst door: sulin ()

Ik vind het vreemd dat ik nog geen bericht van welkom Energie of acm heb gekregen. Alleen in de nieuws, stilte van de bedrijf zelf! En meneer Jaap Bakker die dit scam de tweede keer gericht hebt? Hmmm gaat hij gewoon door? Misschien een jaar later, nog een vergunning, nog 90,000 naive Nederlanders te duperen? Leuk dat hij niet een fraude wordt genoemd.

Geplaatst door: Michael ()

Lees het verhaal van Han! Ook ik heb (omgerekend ) 250 kuub minder gas verbruikt (in slechts 4 maanden contract!!!) en wat minder stroom.
Als hij al ruim een verdubbeling krijgt voorgeschoteld... Mensen die veel meer afnemen dan Han komen dan dik over de 300 euro per maand (en mogelijk zelfs wel 400 euro). Han is extra het haasje want hij heeft echt nauwelijks iets verbruikt dan waar hij recht op had over maar liefst 10 maanden!! Hij heeft dus ook nog eens schade naar de toekomst toe, als schade naar het verleden!

Een aanbod van 216 bij zijn matige gebruik kan echt veel beter! Han: begin bij Eneco, zeg onmiddellijk op. Maar zorg wel dat je je huiswerk al hebt gedaan met rondvraag bij andere leveranciers, want zowel 'vast' als variabel kunnen echt veel goedkoper dan waar Eneco bij jou op uit zou komen.

Geplaatst door: Michael ()

Storneren kan zonder complicaties. Er zal echt niet ineens een deurwaarder voor de deur staan. De opmerking van Gaslicht dat u maar beter niet kunt storneren, omdat u nu eenmaal uw energie over die periode geleverd heeft gekregen, gaat voor het merendeel van de consumenten niet op, omdat zij in de maanden april, mei, juni, juli de 1-jarige overeenkomst met Welkom zijn aangegaan. Zij betalen dus eerst veel te veel en later veel te weinig. Dus uw afname van de energie was veel lager dan het bedrag dat u heeft betaald. U krijgt dus (normaal gesproken) teruggaaf. Maar die krijgt u (mogelijk) niet omdat Welkom dat (mogelijk) niet kan. U neemt dan ook alvast 'een voorschot' op wat van u is, maar nu nog in handen is van een (mogelijk) insolvente schuldenaar. Zij zijn u geld schuldig. U bent niet hen geld schuldig. Dat termijnbedrag dat automatisch van uw rekening is afgeschreven is niet meer dan een voorschot. Een voorschot dat te hoog is. Haal daar (een deel) van terug (en belet hen ook nog over de laatste dagen van oktober te incasseren, indien uw contract ergens in de loop van de maand, dus niet op de eerste van de maand is ingegaan en ze u over de gehele maand oktober nog niet hebben geincasseerd). Gewoon 'VERREKENEN' dus.

Ik heb bijna exact hetzelfde geval al eerder bij de hand gehad: een verzekeringsmaatschappij incasseerde de jaarpremie. Ik storneerde, maar kreeg later ook nog eens van hen uit de jaarpremie teruggestort. Toen had ik hen dus 1x een jaarpremie door de neus geboord. Die heb ik vervolgens weert keurig aan hen betaald, na een keurig verzoek van hen om dat te doen.

Het is - in weerwil tot hetgeen Gaslicht zegt - dus NIET juist dat men nu ineens een ander contract dan het jaarcontract HAD. Want dat zou betekenen dat ze door de ingetrokken vergunning zomaar jouw voorwaarden achteraf mogen veranderen en gerechtvaardigd zouden mogen zeggen: aar je hebt toch gewoon geleverd gekregen (dat gas en licht). Dat dat minder was dan het jaargemiddelde zou dan in de optiek van Gasalicht niet uitmaken. Nee dat geld ben je achteraf verschuldigd! Onzin. Je bent verschuldigd wat je hebt verbruikt. Als dat minder is dan het jaargemiddelde in de desbetreffende maanden heb je recht op teruggaaf. Het is niet in 1 keer zo dat door een ('failissements-achtige) situatie je in een keer geen recht meer zou hebben op die teruggaaf, want dat zou betekenen dat men de regels achteraf in jouw nadeel verandert. Het niet krijgen van de Welkomstbonus aan het eind van het contract dat niet tot een einde heeft kunnen komen, is een geheel andere kwestie, want dat is namelijk middels de voorwaarden van Welkom uitgesloten bij een situatie als de onderhavige, waarin de vergunning is ingetrokken. DUS: Lente-instappers: storneer!

Geplaatst door: Rolf ()

Beste allemaal, de nota zal eerder x5 gaan dan x2-2,5.

Het punt is namelijk dat je in de winter maanden vaak je standaard maandelijks tarief x2 aan het opstoken bent. (je bouwt hier namelijk in de zomermaanden een bedrag voor op). Als je normaal 100 euro per maand kwijt bent. Zal je bij Eneco in de wintermaanden richting de 400-500 euro gaan per maand.

Leuk hé.

Geplaatst door: Michael ()

Luister naar Ron Hendriks (die gisteravond laat op deze blog zijn advies heeft geplaatst om te storneren en te blokkeren! Storneren EN blokkeren is Juridisch in orde. U heeft n.a.w. veel meer vooruitbetaald dan dat u heeft afgenomen. Kijkt u maar naar uw gasverbruik over de afgelopen (zomer-)maanden. Uw maand-bedrag is nl gebaseerd op een geheel jaar met winterse maanden waarin u mogelijk wel tot 5 keer zoveel gas verbruikt dan in de zomer. U zou dan ook een forse teruggaaf tegemoet moeten zien. Zowel 'het nieuws' als de overige media berichten dat het heel wel mogelijk is dat u niets terug krijgt, omdat het 'failiissements-achtig' zal worden afgehandeld. Storneren en blokkeren is dan ook ALTIJD een goed idee, want mocht u onverhoopt toch moeten bijbetalen, dan krijgt u vanzelf de rekening (die u dan ook keurig betaalt). Maar als een teruggaaf wegens veel minder gebruik naar alle waarschijnlijkheid 'er niet "in" zit', kunt u maar beter de boel voor zijn. Het is dus - in weerwil tot hetgeen Gaslicht zegt - dus juist WEL verstandig te storneren. Dat is dan gewoon een verrekening met de terug-gaaf die u ZOU MOETEN krijgen (maar niet krijgt omdat de boel 'omvalt'). Dat Gaslicht anders adviseert begrijp ik wel, maar is ronduit onverstandig voor u als consument. Als u namelijk later zich alsnog geneigd voelt dat (achteraf bezien) veel te hoge termijnbedrag aan Welkom te willen betalen, kunt u dat nl altijd nog doen. Bij de afrekening ziet u of dat terecht zou zijn. De bal ligt nu bij u. U geeft toch ook niet het voordeel aan de maatschappij weg, gewoon omdat iemand dat u zegt te doen? U heeft nl (zoals in ieder failissementsgeval) anders 'het nakijken'.

Geplaatst door: Michael ()

Dank voor het bestaan van deze blog! Ook gestorneerd. Scheelt weer. Ik weet nog dat ik zat te dubben bij het oversluiten: zal ik nu voor een grote aanbieder gaan, of voor Welkom. Scheelde nl maar een paar euro. Nooit bij stilgestaan dat maatschappijen ook kunnen omvallen, of bijna omvallen. Als ik toevallig voor een grote maatschappij had gekozen, was ik nu spekkoper geweest: laag bedrag en vast met een stabiele maatschappij. Inderdaad mensen: neem wel snel actie, want storneren kan maar tot 56 dagen terug, bij eentje kon ik dus helaas niet meer bij!!

Nu nog de vraag: wat te doen? Een maandje Eneco zou verplicht zijn?? Dus eerst Eneco in laten gaan en dan onmiddellijk weer opzeggen als ik naar een ander wil? Biedt Eneco mij alleen een 1-jarig vast-tarief aan? Of een contract dat nog loopt tot einde van mijn inmiddels opgeheven Welkom-contract? (In mijn geval: dus tot juli 22?) Of durven ze mij ook gewoon een variabel contract aan te bieden? Dat dan pas op 1 januari 22 een nieuw tarief krijgt (voor de gemiddelde Nederlander zou dat dan zo'n 50 euro per maand meer betekenen. Dit is mogelijk altijd nog aantrekkelijker dan een 1-jarig aanbod vanaf nu, want - uitgaande van een zachte winter en meer leveranties vanuit Rusland, kom je dan met een voorjaarsprijs-aanbod (in april/mei/juni) dat weer wat meer begint te lijken op een redelijke prijs-voor-vast.

Geplaatst door: E ()

Han,
Heb een e-mail van welkom gekregen op 27 okt om 19:40 uur
Van Gaslicht ook op 27 okt om 19:57 uur

Geplaatst door: Han ()

Goedemorgen ik heb nog van Welkom Energie nog geen enkel bericht of mail ontvangen ik vraag me af hebben andere klanten ook niks gehoord normaal zou je verwachten dat je eerst zelf van het bedrijf een brief of melding krijgt.
Ik heb afgelopen dagen het nieuws gevolgd maar er niks meer over gehoord.

Geplaatst door: Ron Hendriks ()

Ik kan iedereen adviseren om zo vlug mogelijk de laatste twee termijn betalingen van Welkom Energie te storneren. Blokkeer ook meteen de automatische incasso bij je bank. Bij de afrekening hoor je vanzelf of je nog iets moet betalen. Echter als je iets teveel betaald hebt is de kans klein het terug te krijgen. Zo heb je een deel van je mogelijke verlies veilig gesteld.

Geplaatst door: Han ()

Ben benieuwd of onze goede regering ook iets aan deze situatie bij energiebedrijven en iets doet voor de consument die in de problemen komt omdat ze in Den Haag zitten te slapen en niet genoeg gas inkopen en alle mensen nu de hoofdprijs moeten betalen.
Nee daar is geen tijd voor we zijn druk met de klimaat doelen.

Geplaatst door: Han ()

Te triest voor woorden 27 oktober op internet vernomen dat het contract stopt per 1 November en dat je verplicht 1 maand bij Eneco het hoge tarief moet gaan betalen ons contract liep tot 31-12 2021.
Ik heb afgelopen jaar met een houtkachel gestookt en heb toch iedere maand mijn voorschot betaald maar helemaal niet verbruikt gas tot oktober 308 kuub en 1400 kan stroom het teveel betaalde voorschot word niet terugbetaald en de welkomst premie ook niet.
Dus je moet nu nog verplicht de hoofdprijs betalen ik heb vanmiddag mijn nieuw bedrag laten uitrekenen bij Eneco dat wordt 216 euro per maand was nu bij welkom energie 93 euro.
Zou het geen goed plan zijn als alle 90000 klanten een klacht indienen en op de barikade gaan staan dat recht hebben we TOCH !!!!!

Geplaatst door: M. den Dikken ()

Ik vraag me af, mensen hier hebben het over verdubbelen, hebben zij het aanbod van Eneco al gehad? Ik wacht nog. Verdubbelen zou wel een heel erg vervelende situatie zijn, en inderdaad aan isoleren zit ook een einde (vooroorlogse bouw), en daarna heb je ook nog gas nodig..

De ACM is er dus niet voor de consument. Hoe kan het dat deze club een vergunning had, en waarom wordt die dan wel op het meest ongunstige moment ingetrokken?
Het stookseizoen is nog nauwelijks begonnen en ze liggen al om: hier is iets heel erg mis. Eigenlijk kan dit al niet eens kloppen. De ACM kan dit zich zeker aantrekken, zij hebben wel een vergunning verleend.

Zelf ben ik van mening dat Eneco de huidige contracten best mag overnemen, maar dan zonder tariefswijziging. Waarom kan dat niet? Ik verwacht hier een gebaar van ACM en Eneco..

Geplaatst door: Eva ()

Hier ook een gedupeerde. Wij gaan meer dan verdubbelen. Ik lees hier allerhande stompzinnige adviezen over ‘ga je huis isoleren’. Dan moet je daar wel de mogelijkheden voor hebben. Bovendien is er niet meer op te isoleren als je energierekening van 3500 euro naar 7000 euro per jaar gaat. Dit hele systeem in door en door rot. Er is maar 1 risicodrager in dit achterlijke systeem van vermarkten en dat is de consument.

Geplaatst door: Richar ()

De bewering dat gaslicht.com de aanbieding van Welkom Energie niet meer op de site had staan :
"Wij hadden de afgelopen maand Welkom Energie niet meer op onze website staan."
klopt niet, ik heb een aanmeldings mail van gaslicht.com van 8 oktober ..... gelukkig voor een contract voor 1-1-2022, dus niks betaald.

Hoe zielig het ook voor iedereen is, als je de goedkoopste wil dan kan je dit verwachten. In een normalen wereld zou er geen enkel probleem geweest zijn. Echter de torenhoge gas en stroom prijzen had niemand verwacht. Een een kleinbedrijf met weinig vet op de botten valt dan snel om. En altijd is de consument de dupe. In het verleden al veel gebeurd, ook met witgoed verkopers, of meubels, de goedkoopste en de aanbetalingen zijn foetsie. Realiteit bij een faillissement.

Echter aangezien ik zonnepanelen heb lag ik me rot, gebruik heel weinig gas, maar wek eg veel stroom op met mijn zonnepanelen, en krijg eindelijk een goed prijs voor mijn overproductie (na salderen). Mijn advies is ook koop of huur zonnepanelen, ga je huis isoleren, zet de thermostaat een graadje (of 2) lager.

Geplaatst door: Sandra ()

Hetzelfde als velen hier heb ik ook een grote overschot aan de criminele Welkom Energie betaald, in zonder maanden bijna niets verbruikt.
Ook 2000kWh energie van zonnepanelen geleverd.
Vandaag ARAG gebeld. Volgens hun kan alle die en zeker ook de welkomkorting wegfluiten. Er is in Nederland niers dat wij kunnen hieraan, ook met een rechtsbijstandverzekering.

Wat een leuk gedraag! Geen credit check voor bedrijven, wel voor individuelen?? Dan is dit een fout ook van de ACM... Als iemand wil op straat actie ondernemen, doe ik graag mee!

En gaslicht? Foei!

Ik ben ontzettend bos!!

Geplaatst door: Debora ()

Wat ben ik blij dat ik afgelopen juli niet heb gekozen voor Welkom Energie die als beste uit de screening kwam. Overgestapt van zakelijk naar privé bij dezelfde leverancier scheelde al een hele zwik geld per maand. Heb me 3 jaar geleden laten foppen door een bemiddelingsbureau, want nu mag je als zzper geen zakelijk contract afsluiten op een woonadres. Althans heb ik gelezen. Hoe dan ook Welkom Energie, byebye energie. Wens de gedupeerden sterkte en ik hoop dat het op enige wijze wordt gecompenseerd want bijna het dubbele gaan betalen dan in het oude contract stond is zo oneerlijk.

Geplaatst door: marion ()

Ik ben het zo zat alle partijen in dit debacle die niets anders kunnen zeggen dan: Het spijt mij echt voor u, vervelend voor u, u krijgt een aanbod etc.
Op 6 oktober krijgen wij als klant nog een mail of we een bijgesloten enquete willen invullen voor WelkomEnergie want "wij hebben het zo goed voor met onze klant en willen hun wensen graag vervullen" ...***koek... met excuses. Zij wisten toen al dat het mis zou gaan. Vervolgens overleggen ze met ACM om hun vergunning maar in te trekken omdat ze het niet kunnen betalen. Diezelfde ACM vraagt iedereen om zich te melden indien een leverancier een contract tussentijds openbreekt en geeft de klanten van WelkomEnergie aan Eneco die ons 1 mand in de ban houdt maar ook weet dat het verdomd moeilijk is een nieuw contract anders dan voor drie jaar....vast te leggen. Hoezo geen contract openbreken!!! Ik ga van een maandbedrag van 200 naar 430 euro! Belachelijk en onbetaalbaar. Dus verwarming is inmiddels uitgezet. De enige luxe die ik mij nu permiteer is de douche (3 minuten). Koken doe ik in de electrische oven omdat dat nog scheelt t.o.v. de gasprijs. En wat doet Gaslicht, Wat doet de ACM, Wat doet de overheid???? Geen ruk. Alleen maar vertellen dat het "VERVELEND" voor je is. 90.000 mensen hebben voorschotten betaald die (zoals ik vanaf april) veel te hoog zijn in relatie tot het verbruik. De bonus is ook verdwenen en of ik maar even 230 euro per maand meer kan gaan dokken. We hebben het over 90.000 HUISHOUDENS!!!!! Met een gezinsgrootte van misschien 3.5 mens toch 315 duizend burgers...... Ik heb acties vanuit Den Haag en andere instellingen voor minder gezien. IK DENK DAT WIJ DE STRAAT OP MOETEN TEGEN DEZE GASCRIMINALITEIT!! Ook Gaslicht is verantwoordelijk voor de aanbieders die zij op hun site hebben. Je hebt de plicht goed te screenen. Als het niet valide partijen zijn, haal je ze er van af. Ik ben wantrouwend t.a.v. elk vergelijk wat Gaslicht nog maakt. Want hoe betrouwbaar zijn deze partijen in deze idiote overspannen markt!!!!! SHAME ON YOU GASLICHT!!!!

Geplaatst door: W.Binnema ()


-Is voor dit soort siuaties geen speciaal fonds(Zoiets als het Waarborgfonds bij autoverzekeringen}?
-Zou Gaslicht.com namens alle gedupeerden nog iets kunnen betekenen. Ik denk bijv. eraan om voor alle oud-afnemers van Welkom Energie een gunstiger contract bij Eneco af te kunnen sluiten dan hetgeen waar we nu al min of meer op voorbereid worden of in overleg gaan treden met de Overheid ?
Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat dit in ons land mogelijk is.

Geplaatst door: E ()

😭😭
Elke maand houd ik net genoeg € huishoudgeld over van mijn aowtje.
Dus…
Na deze “Welkom” actie betekent dat voor mij “rot-op” actie?
Dus vanaf 1 nov geen eten meer. Gelukkig is er nog kraanwater.
Heb zonet ook nog de incasso kunnen storneren… 115€

Geplaatst door: Keijzer ()

Beste medewerkers van gaslicht.com,

Vorig jaar adviseerde u mij om in zee te gaan met deze partij. U heeft geen melding gedaan dat de beheerder al eerder failliet was gegaan. Waardoor je toch moet opletten als consument. Dit is geen Amerika.
Hoe zit het met uw verantwoordelijkheid? Ik had namelijk mijn contract voor 3 jaar vastgezet. Wat is uw aansprakelijkheid in deze zaak?

Grappig is dat ik de “lieve mensen “ van dit bedrijf al een paar weken geleden vroeg of ze de prijsstijging konden handelen en geen reactie.

Ik ben ongelofelijk boos op uw bedrijf en ik ben benieuwd welke acties u gaat nemen om uw klanten tegemoet te komen?

Graag verneem ik van u?

Geplaatst door: Dirk de Jong ()

Ik vind dit een absurde situatie. Je mag toch verwachten dat bij de verstrekking van een vergunning de kredietwaardigheid van een aanbieder wordt onderzocht.

Ik zou heel graag meedoen en willen oproepen met een collectieve rechtszaak, of op zijn minst een onderzoek naar deze misstand.

Mijns inziens treft gaslicht.com geen blaam in deze, omdat ze in basis een portal zijn, een tussenpersoon, die weliswaar verantwoordelijkheid heeft mbt de levering van hun eigen diensten en bemiddeling, maar nu ook geconfronteerd wordt met de dubieuze handelwijze van 1 van hun aanbieders…

Een wijze les voor de 100.000 klanten van deze energie direct… maar ik vindt dat de gedupeerden recht hebben op compensatie voor de resterende contractduur …. Maar wie gaat dat betalen 🤷🏻‍♂️

Geplaatst door: Klaas Mannes ()

Ik heb sinds maart zonnepanelen en lever elektra terug aan het net krijg ik dat uitbetaald of pikken ze dat ook in!

Opmerking van de redactie op 29-10-2021
Beste meneer Mannes,

Bedankt voor uw reactie. U ontvangt binnen enkele weken de eindafrekening van Welkom Energie. Hierin zullen zij ook de teruglevering verrekenen.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Bob ()

Sinds een paar maanden ben ik klant van welkom energie.
Dit is echt zuur en hopelijk kan gastlicht.com ook nog iets betekenen voor hun klanten.
Ook ik heb het laatste termijn bedrag gestoneerd en inmiddels ontvangen.
Mijn les voor de toekomst is het termijn bedrag lager te zetten zodat je bij moet betalen zodat je met een faillissement niet de dupe bent van het teveel betaalde termijn bedrag.

Het is een wurg beleid nu immers gunstige energie prijzen zijn er nu niet.

Geplaatst door: annette van goethem ()

Ik heb sinds 02-06-2021 gas en stroom bij Welkom Energie op advies van gaslicht.com ;
ik heb zojuist de laatste betaling van september , 200 euro, kunnen storneren.
Hopelijk komt gaslicht.com met een tegemoetkoming voor alle gedupeerde

Opmerking van de redactie op 28-10-2021
Beste mevrouw Van Goethem,

Bedankt voor uw reactie. Dit is inderdaad een erg vervelende situatie. In de loop van volgende week komt Eneco met een aanbod. U mag dan uiteraard contact met ons opnemen zodat we kunnen mee kijken wat het beste voor u is om te doen.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Arie Blink ()

Sinds 15 april 2021 contract voor levering gas en licht voor duur van 1 jaar bij deze club, dus ruim een half jaar levering ontvangen van energie.
Daarbij nog geen derde energie gebruikt van wat vooraf was opgegeven en waarop het maandbedrag was gebaseerd, moet nu dus vrezen dat ik naar het teveel betaalde over deze periode kan fluiten.
Te gek voor woorden, voel me gewoon bestolen als teveel betaalde niet wordt terugbetaald.
Daarnaast worden we ook nog eens gedwongen om over te stappen naar een nieuwe leverancier met een nieuw contract en natuurlijk torenhoge prijzen, onderling dealtje geweest? ik kijk nergens meer raar vanop.
Een flinke financiële strop, echt schandalig, ben dan ook woest.

Geplaatst door: Hans ()

Een SEPA machtiging vervalt toch ook als het contract met Welkom Energie ontbonden wordt?

Opmerking van de redactie op 28-10-2021
Beste Hans,

Bedankt voor uw reactie. De incasso is uiteraard stop gezet. Welkom Energie zal geen termijnbedragen meer incasseren.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: AM ()

Sinds maart bij Welkom Energie voor 1 jaar, het is toch niet normaal dat iedereen die hier mee
te maken krijgt straks het dubbele moet gaan betalen bij Eneco. Welkomstpremie weg,
evt bedrag eindafrekening terug daar kan je dus ook naar fluiten. Bizar dat dit allemaal zo maar kan
Moet jij eens proberen om onder een contract uit te komen, krijg je meteen een boete
betalen wat een land. Ik wil niet vloeken maar ik ben echt pisnijdig.Geplaatst door: Wibo Scholtus ()

Kunnen we als gedeputeerden ergens nog deze kwestie aanhangig maken? Ook wij zijn net overgestapt en moeten nu meer dan het dubbele gaan betalen. Schandalig!!!

Geplaatst door: Esther ()

Ik heb ook 1 keer 250 euro en 1 keer 100 euro kunnen storneren, wat vreselijk dit! Dat wordt een week lang bellen wie toch nog een mooi tarief voor me kan hebben!

Geplaatst door: Douwe ()

Als je contract al per 28 oktober eindigt, dan kunnen ze je toch niet verplichten om een contract af te nemen bij Eneco?

Opmerking van de redactie op 28-10-2021
Beste Douwe,

Bedankt voor uw reactie. Als u per 28 oktober overstapt naar een andere leverancier dan zal Eneco de levering niet overnemen. Als het vaste contract afloopt per vandaag en u stapt niet over naar een andere leverancier dan neemt Eneco per 1 november wel de levering over.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Leo Engbersen ()

Knap waardeloos dit. De ACM moet zo wie zo beoordelen of een leverancier solvabel is voordat zij op de markt komen zodat zij ook op lange termijn aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Dit wordt dus helemaal niet getoetst. Ik vind dat gaslicht.com hier ook een rol in heeft want zij bevelen zonder verdere controle aan dat dit de beste aanbieding is. Natuurlijk wordt de consument weer de dupe. Dit kan wel eens het einde van gaslicht.com betekenen. Maar eens een proefproces aanspannen .

Opmerking van de redactie op 28-10-2021
Beste meneer Engbersen,

Bedankt voor uw reactie. Een energieleverancier mag alleen op onze website staan als zij een leveringsvergunning hebben. De ACM houdt de energieleveranciers in de gaten. Omdat Welkom Energie financiële problemen heeft, hebben zij besloten om de vergunning in te trekken.

Wij hadden de afgelopen maand Welkom Energie niet meer op onze website staan. Dit neemt niet weg dat dit een erg vervelende situatie is.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Weessies ()

Net sinds 2 mnd.bij Welkom Energie op advies van Gaslicht.com.
Toch belachelijk dat het contract eenzijdig opgezegd mag worden,ik had het voor een jaar vastgezet en nu moeten we veel meer betalen!!

Geplaatst door: Elly ()

Is het verstandig om de automatische incasso van Welkom Energie te blokkeren?

Opmerking van de redactie op 28-10-2021
Beste Elly,

Bedankt voor uw reactie. Welkom Energie heeft de incasso stop gezet dus zij zullen geen termijnbedragen meer incasseren.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Alie ()

Ik ben in september een contract aangegaan met Essent......per 1 november zullen die bij mij gaan leveren......hopelijk gaat dat dan wel gewoon door. Nog meer mensen die per 1 november overstappen en waarvan het contract al getekend is? Hopelijk kom ik dan onder Eneco uit

Opmerking van de redactie op 28-10-2021
Beste Alie,

Bedankt voor uw reactie. Als u per 1 november overstapt naar een andere leverancier dan verwachten wij dat dit goed zou moeten gaan. U kunt uiteraard altijd contact opnemen met Essent om dit zeker te weten.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Alie ()

ik ga ervan uit dat ik die welkomstpremie ook niet krijg......van een kale kip kan je niet plukken

Geplaatst door: Ronald ()

Uit de voorwaarden:
1a)De welkomstkorting geldt alleen als u stroom én gas afneemt voor een periode van 1 jaar.
1b)Iedere aanspraak op de korting vervalt automatisch bij voortijdige beëindiging van de leveringsovereenkomst.
2) Bij een tussentijdse beëindiging van de leveringsovereenkomst, brengt Welkom Energie u een opzegvergoeding in rekening.

Als consument vis je achter het net met deze voorwaarden, géén recht op een welkomstkorting en géén mogelijkheid om een omgekeerde opzegvergoeding op te leggen aan Welkom Energie.

Blijft bijzonder dat ze je een aantrekkelijke aanbieding doen en dan niet gelijktijdig deze leveringsverplichting alvast winstgevend inkopen. Blijkbaar speculeren ze op prijsdalingen gedurende de looptijd van het contract, en daardoor zit de consument nu met een eenzijdig contractbreuk opgescheept én hogere tarieven.

Geplaatst door: KFSL ()

Ik zou een bedrag van 230 euro aan welkomstpremie berekend krijgen met de eindafrekening als ik een jaar klant was gebleven. Nu zal ik ook dat bedrag niet krijgen neem ik aan? Wie mist nog meer deze welkomstpremie nu?

Opmerking van de redactie op 28-10-2021
Beste meneer/mevrouw,

Bedankt voor uw reactie. Het is afwachten of zij het bedrag kunnen terugbetalen. Zij hebben laten weten dat de welkomstpremie niet wordt uitbetaald.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: AS ()

Dat ze problemen zien aankomen snap ik wel, maar dat de klanten hun voorschot niet deels terug krijgen zou idd absurd zijn.
Ze hebben dit geld nog niet kunnen uitgeven aan gas wat niet geleverd is, waar is dit geld dan heen gegaan.
Kort door de bocht, energiewinkeltje beginnen in de lente voor de winter ach gut het lukt niet, opdoeken voorschotten binnen ? Zou toch wel heel makkelijk zijn.

Geplaatst door: P.T. Meijer ()

Ook ik heb de laatste afschrijving via de Rabobank gestorneerd. Dat bedrag hebben we in ieder geval terug.
Maar als we het teveel betaalde bedrag niet terugkrijgen, is de schade voor ons nog enorm.
We kiezen namelijk jaarlijks voor een verhoogd maandbedrag, om zo te voorkomen dat we aan het eind moeten bijbetalen.
En, wie vergoed dat dan?
Ook vind ik dat de overheid hier een aandeel in heeft. Door de beperking van de gasvoorraad hebben zij ook meegewerkt aan de enorme prijsverhogingen van het gas.
Uiteindelijk worden we 3x gepakt. Teveel betaald geld niet terug, hogere prijzen bij een nieuwe leverancier, en gemaakte afspraken welke nu
zijn gecancelled. Immers we hadden nog maanden (in ons geval) recht op een lagere energieprijs.
Kortom, een hele berg ellende met weer een heleboel slachtoffers.
Ik verwacht in ons geval ruim 1000,00 euro schade te hebben. En dat kan bij ons ook niet uit.....

Ben benieuwd of de overheid hier ook wat voor gaat doen.

Geplaatst door: Alie ()

Ik heb ook gestorneerd......als ik de afrekening krijg zal ik wel zien of ik nog moet bijbetalen......is toch even 160 euri

Geplaatst door: Marjo Eijssen ()

Heel erg waardeloos dit. Contract aangegaan op advies van gaslicht.com; de aardige callcenter dame zei nog: doe t vandaag nog, morgen gaan de prijzen door t dak. Gedaan… om nu tegen de absolute hoofdprijs n nieuwe leverancier te moeten gaan zoeken.

Eneco mag tegen dezelfde condities t contract overnemen wat mij betreft, maar blijkbaar hoeven ze dat niet eens. Ze kunnen de contracten van Welkom Energie door de versnipperaar halen en tegen topprijzen opnieuw de markt op.

Schandalig!

Geplaatst door: g van voorst ()

Uitstekend idee. Heb ik ook meteen gedaan. Nu de afrekening afwachten...

Geplaatst door: Marten Lenstra ()

Ik ben sinds 1 mei bij Welkom energie. Al mijn teveel betaalde geld (want geen gasverbruik in de zomer) krijg ik niet terug. Ik heb nog wel 1 overboeking kunnen storneren. Toch 138 euro. Bij Rabo kan storneren op overboekingen (incasso) tot 55 dagen oud

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie