Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ACM: Vaste contracten goedkoper dan variabele, meer overstappers

door Ӕde de Jong Leestijd: 2 minuten

Het aantal mensen dat een vast contract afsluit stijgt snel. Ook dalen de tarieven weer. Vaste contracten worden sneller goedkoper dan variabele contracten. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Monitor Consumentenmarkt Energie. 

Steeds meer overstappers kiezen voor een vast contract. Deze worden namelijk sneller goedkoper dan variabele contracten. Het goedkoopste energiecontract op Gaslicht.com is zelfs een vast contract! Vaste contracten zijn 3% tot 4% goedkoper dan vorige maand. De prijs van variabele contracten daalde sinds augustus met 1,5%.

Voor de winter overstappen 

Het loont dus om nu over te stappen naar een vast contract. Want de kans is groot dat de variabele tarieven weer zullen stijgen als het binnenkort kouder wordt. Maar ook als dat niet het geval is, zijn vaste contracten op dit moment goedkoper. Een 1-jarig vast contract is dus altijd de beste keuze! 

Prijsplafond stopt 

Steeds minder energieleveranciers bieden vaste contracten aan met tarieven boven het prijsplafond. Alleen Hollandse Energie Maatschappij (HEM) doet dit nog. Vorige maand waren er nog drie energieleveranciers met prijzen boven het prijsplafond. Het prijsplafond stopt na 31 december, maar als u een vast contract met tarieven onder het prijsplafond afsluit, betaalt u de komende tijd hoe dan ook een laag tarief.  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 6 oktober 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie