Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

AD: Run op goedkope energie

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 1 minuut

Huishoudens stappen massaal over op goedkopere leveranciers van gas en elektriciteit. De snel stijgende energieprijzen drukken consumenten met de neus op de feiten. Vergelijkingssites op internet worden massaal bezocht.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. De sites Gaslicht.com en Energiewereld.nl, die consumenten begeleiden bij de overgang naar een andere leverancier, signaleerden de afgelopen drie maanden een toename van het aantal overstappers met 46 procent. De Consumentenbond bevestigt de groeiende aandacht voor zijn energievergelijker.

De toezichthoudende instantie NMa zegt dat vorig jaar bijna 10 procent van de huishoudens koos voor een andere energieleverancier. Ben Woldring van vergelijkingssite Gaslicht.com schat dat het dit jaar zal gaan om honderdduizenden huishoudens. Hij zegt in het AD: 'Mensen horen van vrienden dat het zonder problemen verloopt en veel geld oplevert. Het is geen tientjeswerk meer.'

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 3 juli 2012

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Aad ()

Toch begrijp ik dit niet helemaal. Snel stijgende energieprijzen? In februari 2012 kostte een vat olie 109 dollar. Sindsdien is de olieprijs alleen maar gedaald. Op 30 juni stond die op 78 a 79 dollar per vat. Vanaf 30 juni tot nu is de olieprijs weer gestegen tot 90 dollar per vat. Maar dat is toch altijd nog 19 dollar goedkoper dan in februari.

Olie- en gasprijzen zijn toch aan elkaar gekoppeld?

Opmerking van de redactie op 31-07-2012
De gasprijs is niet meer direct aan de olieprijs gekoppeld. Sinds de liberalisering van de energiemarkt is de gasprijs afhankelijk van vraag en aanbod. Hierdoor is de prijs dus afhankelijk geworden van de handelsmarkt.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie