De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

AD: wisselen energie lucratief voor klant

2 reacties Leestijd: 2 minuten

De overstap naar een andere energieleverancier kan de klant meer opleveren dan ooit. Een gemiddelde consument, die nu een variabel contract bij een van de drie grootste leveranciers heeft, kan ongeveer 600 euro besparen. Dat staat maandag op de voorpagina van het Algemeen Dagblad.

Hij moet dan kiezen voor een eenjarig vast contract bij de goedkoopste aanbieder, zo schrijft de krant, die de gegevens van deze site gebruikte. Gedoeld wordt op het Prijszeker Garantie contract van Energie:direct dat afgelopen weekend op nummer 1 in de TOP 5 stond. 

De concurrentie is echter heviger dan ooit, want sinds vanmorgen heeft de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) de toppositie alweer ingenomen door 5 euro meer weg te geven aan overstappers. Wie nu  een 1-jarig energiecontract afsluit bij de NEM krijgt 312 euro retour. Dit gebeurt overigens pas na 12 maanden, terwijl Energie:direct de actiekorting van 180 euro met de 2e voorschotnota verrekent. 

Electrabel maakt het nog bonter.  Dit bedrijf geeft maar liefst 325 euro weg wanneer u voor 1 april klant wordt. Electrabel verrekent de korting met uw eerste factuur en het contract is elk moment opzegbaar.

De prijsverschillen zijn fors toegenomen, zegt Ben Woldring, eigenaar van deze online prijsvergelijkers. ,,Een aantal energiebedrijven gaat ervan uit dat de tarieven op 1 juli dalen en geeft dit voordeel nú al aan de consument.’’

Variabele prijzen worden doorgaans op 1 januari en 1 juli aangepast. Naar verwachting dalen deze prijzen op 1 juli 2009 flink, omdat ook de olieprijs omlaag is gegaan.

Update: Electrabel is per 24-3-2009 gestopt met de actie

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019

Reacties (2)

Geplaatst door: chocka ()

@Erik, ondanks je terechte waarschuwingen, wil ik je reactie wel enigzins ontkrachten. Want je bent tegenwoordig niet gehouden om pas af te rekenen na een jaar. Je kunt tussentijds ook afrekenen en dan komt je eerste factuur dus eerder dan pas naar 1 jaar. Mocht hieruit blijken dat je per saldo geld terug krijgt en ze willen de kont scheef houden dan ben je baas in eigen portemonnee en kan dat bedrag weer verrekenen met de eindafrekening na 1 jaar. Zolang er niet in is opgenomen dat je 1 jaar lid moet zijn om de korting te krijgen, wat laat het om het contract tussentijds op te zeggen en weer over te stappen, want het contract is elk moment opzegbaar. En dus incasseer je de 325 euro.

Geplaatst door: Erik ()

Ja, Electrabel maakt het nog bonter... "korting wordt verrekent met 1e factuur", dat is dus de eindafrekening na 1 jaar!! Je hebt het bedrag dus niet na de 1e voorschotnota op je rekening!! Heb contact gehad met Electrabel en ze zouden dit duidelijker vermelden op de site!! Nog steeds niet gedaan, vind hier ook een taak voor de webmaster weggelegd, controle!! Let op de voorwaarden mensen!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie