Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Advies DTE: rekeningen nog niet betalen

Leestijd: 2 minuten

De drie grote energiebedrijven Essent, Nuon en Eneco doen waar ze eerder mee hadden gedreigd: ze sturen klanten van het failliete EnergyXS een naheffing voor het transport van elektriciteit. De klanten moeten hierdoor dubbel gaan betalen voor het stroomtransport.

De toezichthouder DTe is het niet eens met de werkwijze van de energiebedrijven en adviseert de klanten de rekeningen nog niet te betalen.

De meeste van de 60.000 klanten van EnergyXS, waaronder 15.000 bedrijven, lieten de kosten voor het transport van elektriciteit innen door EnergyXS. Dat bedrijf droeg het geld af aan de regionale netbeheerders.

Bij het faillissement bleek EnergyXS een betalingsachterstand te hebben aan de netbeheerders. Die hebben nu definitief besloten om de achterstallige betalingen van EnergyXS te verhalen op de klanten van het bedrijf. Die betalen hierdoor tweemaal transportkosten. In totaal gaat het om vele miljoenen euro’s.

Energiebedrijf Evolta, dat met Energy XS samenwerkte, stuurt een protestbrief naar minister van Economische Zaken Brinkhorst. De minister schreef woensdag in een brief aan de Tweede Kamer dat netbeheerders en leveranciers ervoor moeten zorgen dat klanten niet de dupe worden van het faillissement van Energy XS. Hij gaf wel aan dat hij 'geen bevoegdheden' heeft om het dubbel berekenen van transportkosten te voorkomen.

Bron: Het Financieele Dagblad

Voor meer achtergrondinformatie over de EnergyXS problematiek:
EnergyXS Veelgestelde vragen (DTE)
Energie-keuze

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 september 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie